Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαδικασία χρεοκοπίας θέλουν οι Γερμανοί


Σοκαριστικές απόψεις από 154 οικονομολόγους για την επόμενη ημέρα της Ε.Ε.

Ούτε να ακούν για αλλαγές -προς το ηπιότερο- των σκληρών κανόνων λειτουργίας της ευρωζώνης δεν θέλουν οι Γερμανοί! Αυτό αποτυπώθηκε χθες στην ανοιχτή επιστολή 154 οικονομολόγων της χώρας που δημοσιεύτηκε στις σελίδες της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).

Σε επιστολή μέσω της οποίας προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο η Νομισματική και η Τραπεζική Ενωση να εξελιχθούν σε ένωση -όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά- «κοινής ανάληψης ευθύνης» και υποστήριζαν πως οι προτάσεις Μακρόν και Γιούνκερ για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ζώνης του ευρώ, που υιοθετούνται στην προγραμματική συμφωνία και από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό (CDU/CSU-SPD), κρύβουν μεγάλους κινδύνους για τους Ευρωπαίους πολίτες!

Οι 154 οικονομολόγοι, στην ανοιχτή επιστολή τους, υπογραμμίζουν πως το σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, το οποίο έχει στόχο τη συνολική οικονομική σταθεροποίηση, και το ταμείο για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγούν σε περαιτέρω μεταφορές και πιστώσεις σε χώρες του ευρώ, οι οποίες κατά το παρελθόν παρέλειψαν να πάρουν τα απαραίτητα μεταρρυθμιστικά μέτρα. «Θα ήταν λάθος να ανταμείβουμε το παράπτωμα» επισημαίνουν και τάσσονται, μεταξύ άλλων, κατά της δημιουργίας θέσης Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών με δημοσιονομικές αρμοδιότητες, καθώς κάτι τέτοιο, όπως λένε, θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτικοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Το ζητούμενο, καταλήγουν, είναι «να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αντί να δημιουργηθούν νέες πιστωτικές γραμμές και κίνητρα για οικονομική παραβατική συμπεριφορά». Παράλληλα, τονίζουν πως η ευρωζώνη «χρειάζεται μια συντεταγμένη διαδικασία χρεοκοπίας για κράτη και μια διαδικασία συντεταγμένης εξόδου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]