Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Να φύγουν από την Γερμανία όσοι δεν έχουν άδεια παραμονής


Η δήλωσή στης στο κρατικό δίκτυο ARD δείχνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα είναι πιο σκληρή στο προσφυγικό κατά την τέταρτη θητεία της

«Όσοι δεν έχουν άδεια παραμονής στη Γερμανία, θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες μετά την επανεκλογή της στην Καγκελαρία, μιλώντας στο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD.

Τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η ισχυρή κυρία της Γερμανίας κατά την τέταρτη και τελευταία θητεία της, εμφανίζεται πλέον λιγότερο ευαίσθητη στο καυτό θέμα του προσφυγικού.

Μπορεί η Μέρκελ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD να δήλωνε απευθυνόμενη στο γερμανικό λαό... «Με γνωρίζετε ήδη», όμως την επόμενη τετραετία,η στάση της στο προσφυγικό δεν θα είναι η ίδια αφού δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους της.
Την ώρα που η Μέρκελ εξηγούσε στους Γερμανούς τα σχέδιά της για την επόμενη τετραετία της, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, βρισκόταν ήδη στο Παρίσι.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Χάικο Μάας, έξι ώρες μετά την ορκωμοσία του, έδειξε από τη Γαλλία ότι δεν θα κρατήσει τη φιλορωσική στάση του προκατόχου του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Με αφορμή την κόντρα Λονδίνου-Μόσχας μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ, ο Μάας ζήτησε από τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

Γνωρίζοντας από κοντά τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, ο Μάας επισφράγισε το γαλλογερμανικό δίδυμο στην ΕΕ. Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση της Γερμανίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος για την Ευρωζώνη. Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι «εάν η Γερμανία δεν κινηθεί, τότε τμήμα του ευρωπαϊκού μου πρότζεκτ είναι καταδικασμένο να αποτύχει». Η απάντηση ήρθε δια στόματος Χάικο Μάας, ο οποίος υποστηρίζει την αναγκαιότητα μιας νέας γερμανογαλλικής δυναμικής στην ευρωπαϊκή πολιτική.

«Αμέσως μετά την ορκωμοσία μου ήρθα στο Παρίσι για να πιάσω επιτέλους το απλωμένο χέρι του προέδρου Μακρόν με τις προτάσεις του για την μεταρρύθμιση της Ευρώπης», ανέφερε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του.

Αύριο (αργά το απόγευμα), ο Γάλλος πρόεδρος θα στρώσει το κόκκινο χαλί στην Άνγκελα Μέρκελ στο Ελιζέ. Την Μέρκελ θα συνοδεύει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι θα μεταβεί στην «Πόλη του Φωτός» για να προετοιμάσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να «αποσαφηνίσει ποιο θεωρούν το επόμενο στάδιο».

Παρίσι και Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη άνοδο του λαϊκισμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]