Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καραμανλής, το Σκοπιανό και το σχέδιο «Πυθία»


Του Θεόδωρου Παπαδόπουλου

Ο Καραμανλής, το Σκοπιανό και το σχέδιο «Πυθία»! Άγνωστες πτυχές και κρυφές λεπτομέρειες από το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Πυθία» περιέχει το υπ’ αριθμόν 328/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τις οποίες παρουσιάζει σήμερα το politik.gr.

Πρόκειται για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή το οποίο είχαν σχεδιάσει κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας ως αποτέλεσμα μία σειράς ενεργειών του τότε πρωθυπουργού.

Τα όσα αναφέρονται δείχνουν απλά το πως η Ελλάδα έχασε, εξαιτίας της παρέμβασης ξένων δυνάμεων, την ευκαιρία να επωφεληθεί οικονομικά και πολιτικά από τις διπλωματικές ενέργειες Καραμανλή.

Στις δεκάδες σελίδες του βουλεύματος περιγράφονται με σαφήνεια μία σειρά από γεγονότα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το βούλευμα και σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της διενεργηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ) είχαν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και εφαρμογή «σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας» κατά τα έτη 2007 2009.

Στο σχέδιο φέρονται να είχαν εμπλακεί ξένες μυστικές υπηρεσίες με σκοπό η κυβέρνηση Καραμανλή να καταστεί πιο ευχερή στην άσκηση πολιτικών πιέσεων για θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μάλιστα την περίοδο εκείνη συντάχθηκαν και μία σειρά από άκρως απόρρητα ειδικά δελτία ενημέρωσης από την ΕΥΠ που ενημέρωναν για την ύπαρξη του σχετικού σχεδίου.

Στόχος η αλλαγή πολιτικής από πλευράς ΝΔ

Η «συνωμοσία» απέβλεπε σύμφωνα με το βούλευμα στην υποκίνηση ενεργειών σε βάρος του Κώστα Καραμανλή προκειμένου η κυβέρνηση ΝΔ να αλλάξει πολιτική σε ορισμένα ζητήματα, ειδικά με ότι είχε να κάνει με τις σχέσεις με τη Ρωσία. Η ανάπτυξη σχέσεων της κυβέρνησης Καραμανλή φαίνεται ότι είχε ενοχλήσει ξένες δυνάμεις. Ειδικά η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Southstream και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, καθώς και η προώθηση του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου I-TGI.
Επρόκειτο για συμφωνίες οι οποίες επηρέαζαν το συσχετισμό των οικονομικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, του Ευξείνου Πόντου και του Καυκάσου. Η προώθηση των συγκεκριμένων αγωγών φαίνεται ότι δεν άρεσε καθόλου σε ΗΠΑ και Γερμανία, οι οποίες προωθούσαν την κατασκευή των αγωγών ΤΑΡ και Nabucco. Ειδικά ο αγωγός Southstream παράκαμπτε τα εδάφη της Ουκρανίας και Τουρκίας με αποτέλεσμα η γεωπολιτική θέση της Ελλάδος να αναβαθμίζεται σημαντικά.

Όπως προέκυψε μάλιστα και από τη διαρροή τηλεγραφημάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ στον ιστότοπο Wikileaks, το κλίμα έγινε ακόμη πιο αρνητικό για την κυβέρνηση Καραμανλή εξαιτίας της στάσης που κράτησε στο ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το βέτο του πρώην πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008. Ενόχληση όμως είχε προκαλέσει στις ΗΠΑ και η στάση που είχε κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής απέναντι στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Η δραστηριοποίηση 19 Ρώσων πρακτόρων

Η ΕΥΠ την περίοδο εκείνη είχε πληροφορίες από αξιωματούχο της FSB, της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, ότι είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός αλλά και συνεργάτες του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε έντονος προβληματισμός για τους υποκινητές των όσων συνέβησαν στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008, καθώς επίσης και ότι η νέα γενιά τρομοκρατών ήταν καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων.

Ειδικά για τον Κώστα Καραμανλή φέρεται να είχε υπάρξει εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής που ακολουθούσε από το σπίτι προς το γραφείο του, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα φέρεται να είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής για ελεγχόμενη έκρηξη με τη χρήση τηλεχειριστηρίου. Στην Ελλάδα μάλιστα την περίοδο εκείνη φέρονται να δραστηριοποιήθηκαν 19 άτομα της FSB. Τα άτομα αυτά δραστηριοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής από το Μάρτιο του 2008 με αφορμή απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλίων μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και μεταξύ του τότε Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλγαρίας.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία που χάθηκαν

Τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βούλευμα, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια περίοδο που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται ξανά 10 χρόνια μετά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται και απασχολεί αρκετούς από όσους έζησαν τα γεγονότα σήμερα είναι το πως θα ήταν η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια εάν δεν ματαιώνονταν τα σχέδια Καραμανλή με την παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι αγωγοί που προωθούσε η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία. Η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή τους αλλά και η είσπραξη τελών από τη χώρα μας θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ΑΕΠ της αλλά και να αναβαθμίσουν σημαντικά γεωπολιτικά τη χώρα μας στην περιοχή.

Προφανώς μία γεωπολιτική αναβάθμιση σε συνδυασμό με την οικονομική, θα δυσκόλευε τα σχέδια και τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων που βιώνει σήμερα η χώρα μας, ενώ και η κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα ήταν σήμερα διαφορετική.

Politik


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Και μετά ήλθε ο καταστροφέας Παπανδρέου, ο ολετήρας ο "λεφτά υπάρχουν", ο βαλτός που τον αφήνουν ακόμα ελεύθερο και προσπαθούν οι Αμερικανοί να τον βάλουν ξανά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Αυτόν που έφερε το ΔΝΤ.
    Δυστυχώς δύσκολα θα διώξουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς μας, πάρα πολύ δύσκολα γιατί μας λείπει ένας Ηγέτης που να αρχίσει την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κανουν κανενα κουμαντο οι Αμερικανοι φιλε μου .
      Αλλοι κινουν τα νηματα των μαριονετων που παριστανουν οτι κυβερνουν .
      Ο Ηγετης θα φανει οταν δει εμας στους δρομους να τον φωναζουμε να ελθει . Μεχρι τοτε ...μην ξεχασουμε να πληρωσουμε τους μισθους των 300σιων ελεηνων αληταραδων και τα διποδα που εφεραν για να μας αντικαταστησουν .
      Κατ΄εμε ομως δεν φταινε τα ελληνοφωνα καθηκια που παριστανουν τους Ελληνες πολιτικους , αλλα οι ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΙ ψηφοφοροι τους .
      (Οι ελληνοφωνοι κ(Υ)νοβουλευτικοι δωσιλογοι την πατριδα ΤΟΥΣ υπηρετουν )
      Ευτυχως ομως οι ελεηνοελληνες που τους ψηφιζουν ειναι λιγοτεροι απο το 50% του εκλογικου σωματος . Αρα υπαρχει ελπις !

      Διαγραφή
  2. Επί των ημερών Καραμανλή εκτροχιάστηκαν τα δημοσιονομικά τής χώρας και, παρά τις προειδοποιήσεις και συμβουλές για λήψη μέτρων, δεν έκανε απολύτως τίποτε φοβούμενος το πολιτικό κόστος. Έτσι έστρωσε τον δρόμο για την χρεοκοπία τής χώρας, ώστε να την οδηγήσει ο Γιωργάκης στο ΔΝΤ.

    Το σύνθετο όνομα για τα Σκόπια με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes), έγινε η επίσημη γραμμή τού κράτους μετά την υπερψήφιση (πλην ΛαΟΣ) των προγραμματικών δηλώσεων τής κυβερνήσεως Καραμανλή, τον Σ/μβριο τού 2007. Τότε φύγαμε επισήμως από την εθνική γραμμή τού 1992. Το ότι μέχρι σήμερα δεν καθιερώθηκε, αυτό οφείλεται στην αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι. Η σημερινή κυβέρνηση κινείται σ' αυτό το πλαίσιο.

    Τον Δεκέμβριο τού 2008, ο Καραμανλής επέτρεψε να καεί όλη η Ελλάδα (υπόθεση Γρηγορόπουλου), να γίνουν απίστευτες ζημιές στα μαγαζιά κυρίως τής πρωτεύουσας, χωρίς να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του για να προστατεύσει τούς πολίτες τής χώρας.

    Θα μπορούσα να αναφέρω και μερικά άλλα, αλλά αυτά αρκούν, για να θυμηθούμε τι ήταν ο Κωστάκης σαν πρωθυπουργός. Και τα αναφέρω, διότι παρατηρώ εδώ και κάμποσο καιρό να έχει αναληφθεί μία προσπάθεια "αγιοποιήσεώς" του, η οποία δεν δικαιολογείται κατά κανέναν τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, επειδή τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει η αλήθεια και επειδή η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται αργά ή γρήγορα όσο κι αν θέλουμε να την κρύψουμε στο τέλος αποδεικνύεται ότι μας ξεπερνά , είναι πάνω από εμάς και για εμάς,διότι πολύ απλά απεχθάνεται το σκοτάδι,την προπαγάνδα και τα κομματόσκυλα τα οποία δικαιολογούν την ύπαρξή τους μόνο με αυτήν τους την ιδιότητα.Αν αυτό δεν το καταλάβεις ή δεν θέλεις να το καταλάβεις τότε απλά θα βρίσκεσαι στην "πνευματική και εγκεφαλική σου τύφλα",ως ον που ήρθες, "σκύλευσες" και απλά έπαψες να υπάρχεις.Και όλα αυτά σου τα λέω διότι είναι ντροπή να λες αυτά που λες όταν εδώ και 10 χρόνια από την απόφαση κάποιου να μας "αλυσοδέσει" στα μνημόνια και ενώ έχει βγει στο φως το πώς η χώρα μπήκε στα μνημόνια και πώς κάποιοι το μεθόδευσαν και γιατί έχουμε εξαθλιωθεί ως λαός,αλλά και ότι το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι ΔΝΤ-Ε.Ε ότι έκαναν λάθος,εσύ να συνεχίζεις ως νεοραγιάς -κομματόσκυλο να λες αυτά που λες.

      Διαγραφή
    2. Μήπως έκανες τον κόπο να διαβάσεις δικαστικό βούλευμα και δικαστικές αποφάσεις που λένε για ποιο λόγο κάηκε η Αθήνα και η Πελοπόννησος?

      Μήπως έκανες τον κόπο να διαβάσεις δικαστικό βούλευμα και αποφάσεις που παραπέμπουν συγκεκριμένα πρόσωπα για αποσταθεροποίηση της χώρας,τηλεφωνικές υποκλοπές,σχέδιο ΠΥΘΙΑ και άλλα τέτοια ωραία?

      Μήπως έκανες τον κόπο να διαβάσεις τη δικαστική υπόθεση που βρίσκεται στον άρειο πάγο για το θέμα της αλλοίωσης των στατιστικών του 2009,υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ κ.λ.π?

      Μήπως διάβασες για την αθωωτική απόφαση δικαστηρίου για το περιβόητο σκάνδαλο¨"ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ" που μια εποχή έπαιζε από το πρωί ως το βράδυ και τελικά αποδείχτηκε σκάνδαλο για κατασκευή σκανδάλου?Μήπως επίσης άκουσες κανένα νταβατζοκάναλο να το κάνει θέμα και να ζητάει συγνώμη?Οχι.

      Μήπως θυμάσαι πόσο ήταν το ΑΕΠ της χώρας το 2009 και τι ρυθμούς ανάπτυξης είχαμε όταν οι πάντες έτρεχαν και δεν έφταναν με το ΚΡΑΧ του 2007-2008?

      Μήπως θυμάσαι ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση στο Βουκουρέστι αποκαλούσε τα ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ποιος τον προσγείωσε?

      Μήπως στο Βουκουρέστι η τότε ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε κανέναν όρο ή υπέγραψε οποιαδήποτε ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τα ΣΚΟΠΙΑ ¨?Μήπως να ξαναδεις τα σχετικά βίντεο και να διαβάσεις το τι έγινε στ΄ αλήθεια?

      Μήπως η προπαγάνδα περί σύνθετης ονομασίας με τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καλλιεργήθηκε από αυτούς που ήθελαν να υπάρχει ο όρος ενώ η πρόταση για σύνθετη ήταν απλώς τακτική κίνηση της τότε κυβέρνησης περιορισμένη στο "σύνθετη"για συζήτηση εφόσον εκπληρωθούν πρώτα συγκεκριμένα πράγματα από τη FYROM και όχι στο ¨"σύνθετη με όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"?

      Μήπως να ανοίξεις λίγο περισσότερο το μυαλουδάκι και τα ματάκια σου?και να μην γίνεσαι ο "χρήσιμος ηλίθιος"του συστήματος?

      Διαγραφή
    3. Έπρεπε ο Παπανδρέου να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ; άλλος δρόμος δεν υπήρχε; όσο για τον Δεκέμβριο του 2008 συμφωνώ ότι έπρεπε να προστατεύσει τους πολίτες από τους βαλτούς βάνδαλους. Για τα Σκόπια έχει διευκρινίσει:

      «Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"» τονίζει ο κ. Καραμανλής και συμπληρώνει: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπίανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

      «Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

      Άρα συμφωνία δεν υπήρξε. Αν δεχθούμε ότι υπήρξε αυτό πρέπει να φανεί από τα επίσημα έγγραφα. Τώρα όμως η επιμονή του Τσίπρα-Κοτζιά και οι δηλώσεις της Μέρκελ-Ευρωπαίων, είναι περίεργη-ες. Συμπεραίνουμε ότι παραδίδουν την ιστορία μας στους Σλάβους για δικούς τους λόγους.

      Διαγραφή
  3. @ Αρμονία

    Αν έπρεπε ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Τον δρόμο, πάντως, τού τον έστρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή.

    Ποιος αναφέρθηκε στο Βουκουρέστι; Τι θα πει "Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία", όταν τον έκανε αποδεκτό στις προγραμματικές του δηλώσεις το 2007; Το γιατί δεν συμφώνησαν, το εξήγησα νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΊΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΤΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ!ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΟ,ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΡΑΞΕ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΔΙΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΜΟΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΤΗΣ!ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ!ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΌΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!ΤΟΝ ΞΕΣΤΡΩΣΑΜΕ!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ(ΑΛΒΑΝΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ-ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ-ΣΕΡΒΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ)ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΒΕΤΟ!ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ!!ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΡΙΤΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΨΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ.Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΑΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ Η ΦΥΣΗ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΩΜΑΛΙΑ"!ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ....ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ?ΟΤΑΝ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΣΟΒΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΕ!!ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΣΟΒΟ!ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΩΝΙΩΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ!ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΦΕΥΓΟΥΝ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΧΙ!!ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ,ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ,ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΥΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΥ,ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΣΜΟΎ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΕΚΤΙΒΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΑΖΕΣ.ΟΥΤΕ ΟΧΛΟΣ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΟΛΕΚΤΙΒΕΣ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΕΣ!

      Διαγραφή
  4. Απαντώ στον @Ανώνυμο που γράφει:
    ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΊΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΤΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ!
    Δεν σε καταλαβαίνω (θηλυκό είναι το όνομα μου). Αντέγραψα ένα απόσπασμα από δηλώσεις του Κ.Καραμανλή, ποιό είναι το πρόβλημα σου; σου βάζω το λινκ:
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500192176
    Θέλεις και άλλο λινκ;
    http://newpost.gr/politiki/650158/k-karamanlhs-gia-skopiano-den-eixa-desmeytei-gia-ton-oro-makedonia-sto-onoma
    Αν νομίζεις ότι συμφωνώ με την σύνθετη ονομασία ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! ούτε στα γραφόμενα μου έχω δώσει αυτή την εντύπωση και να διαβάζει καλά τα σχόλια πριν γράψεις την γνώμη σου.
    @Μιχαήλ (εσύ τουλάχιστον βάζεις ένα όνομα) από ότι έχουμε διαβάσει τα στατιστικά στοιχεία "μαγειρεύτηκαν" και ο ΓΑΠ όλοι καταλάβαμε ότι ήταν βαλτός, είχε ένα σκοπό, μια διαταγή να εκτελέσει.
    Που είναι ο λογιστικός έλεγχος; που είναι η εξεταστική για το χρέος; μήπως θα βγούν αλήθειες που δεν θέλουν κάποιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που σχολιάζουν, δεν διαβάζουν τούς συνδέσμους που δίνω. Ίσως φταίει το ότι δεν φαίνονται ότι είναι σύνδεσμοι.

    Η κυβέρνηση της Καμμένης Γης

    @ Αρμονία

    Συμπληρωματικώς, μπορείς να διαβάσεις τι γράφει ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλιάς σε άρθρο του: “Που είμαστε σήμερα λοιπόν; Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα έχουν πλέον για την Αθήνα ως αφετηρία και βάση τον Σεπτέμβριο του 2007. Όταν η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στην Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυρίαρχη και σήμερα εθνική γραμμή «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων». Την θέση αυτή υιοθέτησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και την κυβέρνησης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή τον Φεβρουάριο 2015. Υπερψηφίσθηκε τότε από Σύριζα και ΑΝΕΛ.”

    Αυτήν την γραμμή καθιέρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο τού 2007, με την σύμφωνη γνώμη όλων των τότε κομμάτων της Βουλής, πλην ΛαΟΣ.

    Από την ιστοσελίδα τού ΥΠΕΞ: "Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή".

    Δεν νομίζω να χρειάζεσαι τίποτε άλλο, έτσι;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει προσεχτικά τι έγραψα.Αν θέλεις πραγματικά να δεις τι έγινε ασχολήσου πραγματικά.
      Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη Βουλή «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων» ήταν τακτική κίνηση η οποία θέση πριν καταλήξει έτσι να διατυπωθεί είχε τα "εάν και εφόσον κ.λ.π"και δεν ήταν στρατηγική(δηλ.να μην μπουν τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και μάλιστα μη αλλάζοντας το σύνταγμα τους!)λόγω της ωμής πίεσης του ΜΠΟΥΣ!Αυτό σημαίνει ότι εάν και εφόσον τα ΣΚΟΠΙΑ άλλαζαν το Σύνταγμά τους,τότε εμείς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την ονομασία τους η οποία θα είχε αφετηρία τη θέση που διατυπώθηκε στη Βουλή,η οποία όμως δεν είχε αποκλειστικά τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!απλά διατυπώθηκε έτσι διπλωματικά για να φανεί ότι η Ελλάδα για να μην φανεί αυτήν η αδιάλλακτη έκανε ας το το πούμε σε διπλωματικό λόγο μια υποχώρηση!Η κυβέρνηση όταν τα ΣΚΟΠΙΑ απαίτησαν να μπουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το δέχτηκε.Επίσης τα ΣΚΟΠΙΑ για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα μετά το Βουκουρέστι μας πήγαν στο δικαστήριο της Χάγης γιατί πάτησαν σε ένα άρθρο της ενδιάμεσης συμφωνίας που είχαμε κάνει μαζί τους το 1995-96 ότι δεν θα τους εμποδίζαμε να μπουν ως FYROM.Συνεπώς βγήκε για εμάς καταδικαστική από αυτήν την έννοια διότι υποστήριξαν ότι τους μπλοκάραμε το δρόμο,όμως η απόφαση δεν τους έδινε το δικαίωμα να μπουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!.΄Ομως αυτοί ήθελαν να μπουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γι΄αυτό και μετά την δικαστική απόφαση δεν έγινε τίποτα διότι πολύ απλά ως FYROM μπορούσαν να μπουν όχι όμως ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.Επίσης καλό είναι να διαβάζουμε όλη την απόφαση και όλη την ενδιάμεση συμφωνία διότι δεύτερη παράγραφος της απόφασης λέει ότι αν τα ΣΚΟΠΙΑ μπουν ως FYROM μετά δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ονομασία γι αυτό και το θέμα έμεινε εκεί και δεν έγινε στην πραγματικότητα τίποτα από πλευράς τους κάτι άλλο σε νομικό επίπεδο γιατί απέτυχαν να επιβάλλουν στο δικαστήριο να μπουν ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,αλλιώς δεν υπήρχε ούτε υπάρχει λόγος να μιλάμε σήμερα,διότι το θέμα θα είχε τακτοποιηθεί.Για όλα αυτά που σου λέω υπάρχουν τα σχετικά βίντεο και έγγραφα,τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο έχουν διατηρηθεί στην αυθεντικότητά τους πραγματικά στο ΥΠΕΞ διότι εμένα και μόνο που βγαίνει ο ΥΠΕΞ και λέει ότι "δεν υπήρχε ΒΕΤΟ"διότι λέει άσκησαν ΒΕΤΟ οι Γάλλοι!(και επομένως ούτως η άλλως σαν να μας λέει δεν είχαμε θέμα??δηλ.αν εμείς δεν λέγαμε τίποτα τα ΣΚΟΠΙΑ δεν θα έμπαιναν στο ΝΑΤΟ χάρη στους Γάλλους?αστεία πράγματα έτσι?) με κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτική στο τι αναρτάται και τι γράφεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.Επίσης είναι αξιοπρόσεχτο το πώς "υιοθέτησαν" όλοι τη γραμμή της Ντόρας που διατύπωσε στη Βουλή ως δεδομένο ότι υπήρχε ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διότι η γραμμή είχε τη λέξη"γεωγραφικό προσδιορισμό"!Το ρεζουμέ φίλε είναι ότι μέχρι στιγμής από τότε που προέκυψε το ΣΚΟΠΙΑΝΟ ενώ έπρεπε με την απόφαση του 1992 να προχωρήσουμε κάναμε λάθη που τους αναγνωρίσαμε ακόμη και ως FYROM(βλ.1993-1996 με την αναγνώρισή τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης-ενδιάμεση συμφωνία κ.λ.π).΄Ομως έως τώρα τουλάχιστον δεν κάναμε το τραγικό λάθος να τους αναγνωρίσουμε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγό του όρου διότι το Π.Γ.Δ.Μ και μόνο που έχει το πρώην!σημαίνει ότι δεν τους αναγνωρίζουμε ασχέτως τώρα αν κάποιοι ανεγκέφαλοι προπαγανδιστές διαστρεβλώνουν το θέμα και λένε ότι αφού υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο Π.Γ.Δ.Μ άρα τους αναγνωρίζουμε ήδη!Γι αυτό όταν λενε ότι συνεχίζουν τη γραμμή το Βουκουρεστίου και με δεδομένο όπως εξήγησα πιο πάνω την κατάσταση στα ΣΚΟΠΙΑ μετά από 10χρόνια από το 2008 θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι εννοούν: άρση του ΒΕΤΟ?είμαστε στο ΒΕΤΟ?Και τι πάει να πει"Αυτήν την γραμμή καθιέρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο τού 2007, με την σύμφωνη γνώμη όλων των τότε κομμάτων της Βουλής, πλην ΛαΟΣ"?. Αλήθεια αυτήν την "εθνική γραμμή" τη συζήτησε η κυβέρνηση στη Βουλή τώρα το 2018 και συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην ενός?Επίσης τώρα δεν είμαστε στο 2008 αλλά στο 2018!Νομίζω δεν απαιτείται να πω κάτι άλλο και δεν επανέρχομαι,κουράζει!

      Διαγραφή
    2. Αυτά που γράφεις είναι εικασίες δικές σου, οι οποίες δεν στηρίζονται πουθενά. Εγώ έδωσα:
      α) Τι ψηφίστηκε στην Βουλή το 2007 και
      β) Πώς είναι διατυπωμένη η θέση στην ιστοσελίδα τού ΥΠΕΞ.

      Δεν υπάρχει "γραμμή Βουκουρεστίου", στην οποία επιμένεις (εσύ είσαι Αρμονία;), αν κι εγώ δεν ασχολήθηκα καθόλου μ' αυτό.

      "Και τι πάει να πει"Αυτήν την γραμμή καθιέρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο τού 2007, με την σύμφωνη γνώμη όλων των τότε κομμάτων της Βουλής, πλην ΛαΟΣ"?.

      Tι περισσότερο να σού εξηγήσω; Διάβασε τα πρακτικά τής Βουλής.

      "Αλήθεια αυτήν την "εθνική γραμμή" τη συζήτησε η κυβέρνηση στη Βουλή τώρα το 2018 και συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην ενός?Επίσης τώρα δεν είμαστε στο 2008 αλλά στο 2018!"

      Τι να συζητήσει η κυβέρνηση το 2018; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Η κυβέρνηση σήμερα κινείται με την ήδη ισχύουσα γραμμή από το 2007. Το έγραψα νομίζω. Τι δεν καταλαβαίνεις; Γιατί μιλάς συνεχώς για "2008"; Δεν διαβάσεις τι γράφω; Οι προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή έγιναν τον Σεπτέμριο τού 2007 (κλικ πάνω στο 2007, είναι σύνδεσμος). Καλά το κατάλαβα, δεν διαβάζετε τούς συνδέσμους, που δίνω.

      Όταν δεν ξέρεις/καταλαβαίνεις ένα θέμα, κουράζει. Ούτε το Βουκουρέστι ξέρεις (κλικ στην λέξη Βουκουρέστι). Κάτσε να διαβάσεις να μάθεις.

      Διαγραφή
  6. @ Κωνσταντίνο Τερζή

    Έχω κατ' επανάληψη παρακαλέσει για δύο πράγματα, χωρίς να λάβω απάντηση, ή να έχω κάποια ανταπόκριση:

    α) Όταν γράφουν ανώνυμοι, δεν μπορείς να κάνεις διάκριση σε ποιον απαντάς. Παλιά υπήρχε ημερομηνία σχολίου και ώρα και μπορούσε κανείς ν' αναφερθεί. Τώρα;

    β) Οι σύνδεσμοι με HTLM δεν φαίνονται, με αποτέλεσμα να μην τούς διαβάζουν, όπως προκύπτει από την ανωτέρω συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μιχαήλ, ήδη εργαζόμαστε για την αλλαγή της όψης του ιστολογίου, επειδή έχουν επισημανθεί πολλά προβλήματα (και όχι μόνο αυτά που αναφέρεις). Ελπίζω σύντομα να εμφανίσουμε το νέο ιστολόγιο (βρισκόμαστε στο στάδιο των δοκιμών) χωρίς προβλήματα

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνε, ευχαριστώ. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ, Κωνσταντίνε. Πράγματι, χρειάζονται κάποιες αλλαγές. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Όχι Μιχαήλ, δεν είμαι εγώ η Αρμονία με το όνομα "Ανώνυμος". Πάντοτε εδώ μέσα και σε άλλα ιστολόγια βάζω το ίδιο όνομα και μια φωτογραφία της γάτας μου που εδώ δεν φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]