Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επίσκεψη του Ερντογάν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία


Του Θανάση Χειμωνά

Πάει λοιπόν και ο Ερντογάν. Ήδη από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του. Μια επίσκεψη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση. Ναι, σωστά διαβάσατε. Μόνο κερδισμένη βγήκε η κυβέρνηση από την επίσκεψη του «Σουλτάνου». Άλλωστε, η επιτυχία ορίζεται από τους στόχους που θέτει ο καθένας. Αν εγώ π.χ. αγωνιστώ στα 1500 μέτρα ελεύθερο στην κολύμβηση με στόχο να μην πνιγώ θα είμαι επιτυχημένος ακόμα και αν τερματίσω τελευταίος, είκοσι ώρες μετά την εκκίνηση.

Ποιος λοιπόν ήταν ο στόχος του Τσίπρα; Μα να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο το εκλογικό του ακροατήριο. Τι κι αν ο Ερντογάν αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης ή έκανε show στην Θράκη; Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολούνται με τους Τουρκαλάδες. Είναι στάνταρ πως την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν στην TV γύρναγαν κανάλι για να δουν Μενεγάκη ή τσέκαραν τα σόσιαλ μίντια μήπως είχε σκάσει μύτη κάνας νεοφιλελές. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν τι θα πει ο «δικός τους». Ο ΕΛΛΗΝΑΣ (όλα κεφαλαία). Και ο Αλέξης τους δεν τους απογοήτευσε. Πέταξε (ως απάντηση στον καταιγισμό προκλήσεων του Τούρκου προέδρου) διάφορα για Αγιασοφιές και Κύπριακά τα οποία σε συνδυασμό με τους Μπατριώτες ευέλπιδες που «προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης» τραγουδώντας (παντελώς παράφωνα η αλήθεια είναι) τον Εθνικό Ύμνο, τα F16 που έκαναν κρέας τα μούτρα του Ταγίπ «παρενοχλώντας» το αεροπλάνο του όταν αυτό ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος, τον τσολιά που «αγριοκοίταξε» τον Τούρκο ηγέτη και άλλα, λιγότερο ή περισσότερο γραφικά, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό εθνικιστικό κοκτέιλ το οποίο απόλαυσε η ελληνική κυβέρνηση.

Γιατί πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας κάτι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο τον εθνικισμό και τον ψευτοπατριωτισμό των Ελλήνων. Aς μην ξεχνάμε πως την αντιμνημονιακή περίοδο 2010-2015 οι εθνοπατριωτικές ιαχές για «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες» δεν έβγαιναν τόσο από στόματα ακροδεξιών αλλά κυρίως από εκείνα όψιμων πεφωτισμένων «αριστερών». Κάποια στιγμή πρέπει να καταρρεύσει ο μύθος για τις δύο πλατείες των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Και η πάνω και η κάτω ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και τώρα. Οι ψευτομαγκιές του Τσίπρα στον Ερντογάν ενθουσίασαν τους φαν του αλλά και πολλούς εκπροσώπους της «λαϊκής» Δεξιάς που βρίσκουν υπερβολικά «φιλελέ» την Νέα Δημοκρατία αλλά ντρέπονται να πάνε και στην Χρυσή Αυγή. Όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό και τον γαλανόλευκο θρίαμβο του γνήσιου πνευματικού τέκνου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Αλέξη Τσίπρα, κατακεραυνώθηκαν, κατά τα ειωθότα, ως «ανθέλληνες».

Φυσικά, η Ελλάδα έχασε. Πέρα από όλα τα παραπάνω ο Ερντογάν ήδη δέσμευσε ολόκληρες περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις ενώ εκφράζονται (και διεθνώς) φόβοι πως απέσπασε κάποια υπόσχεση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για τους οκτώ αξιωματικούς του τουρκικού στρατού που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο μετά το δήθεν πραξικόπημα. Λίγο όμως νοιάζουν όλα αυτά τον Τσίπρα. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο πως δεν του καίγεται καρφάκι για την χώρα του και τους κατοίκους της. Αυτός τα ποσοστάκια του θα τα ανεβάσει. Το Σχέδιο Ερντογάν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]