Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί μας κάνουν τη χάρη να είμαστε κι εμείς Μακεδόνες


Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι η αναφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων για την ιστορικότητα της Μακεδονίας είναι πανομοιότυπη με αυτήν του Τσίπρα...

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του, τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να αφήσει στην άκρη τις αξιώσεις της για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπογραμμίζοντας: «Αφήνω στην άκρη τις αξιώσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

Δεν μπορεί να είναι τυχαία η αναφορά του, πανομοιότυπη με αυτήν του Α. Τσίπρα, όπως ανέφερα σε προηγούμενο σημείωμά μου, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ζήτησε να πάψουν οι Σκοπιανοί να εμφανίζονται ως μοναδικοί Μακεδόνες, και υποστήριξα πως είναι «Απαράδεκτο για υπερήφανη ελληνική εξωτερική πολιτική, να τους χαρίζει ο πρωθυπουργός την ονομασία Μακεδόνες, αρκεί να ομολογήσουν πως δεν είναι οι μόνοι».

Τα ανωτέρω μπορούν να εκληφθούν μόνον ως επονείδιστη ήττα της χώρας μας, η οποία καλείται και σε άλλη υποχώρηση, πλην της αποδοχής σύνθετης ονομασίας. Το είπε άλλωστε εχθές ο Αμερικανός ανθύπατος στα Βαλκάνια, Μπράιαν Γι, ότι πρέπει να δοθεί σύντομα λύση στην διαφορά μας με τα Σκόπια, με αμοιβαίους συμβιβασμούς. Δηλαδή, να αποδεχθούμε και την "μακεδονική εθνότητα". Όπως διαβεβαίωσαν ότι θα συμβεί, Ζάεφ και Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας βεβαίως δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει τους Σλάβους των Σκοπίων ως Μακεδόνες, την στιγμή που ενυπογράφως τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποστηρίξει πως το αλβανοσλαβικό κράτος, πρέπει να ονομάζεται μόνον "Μακεδονία". Θα υπάρξει άραγε κάποιος εκ των αρμοδίων που θα προτάξει το εθνικό συμφέρον, έναντι του κομματικού-ιδεολογικού;
Η "Ομάδα 21 Μακεδονίας-Θράκης", αντιλαμβανόμενη ότι οδηγούμαστε σε απώλεια κυριαρχικού μας δικαιώματος, με ανυπολόγιστες συνέπειες, απευθύνει έκκληση προς την πνευματική και επιστημονική κοινότητα της χώρας (ακαδημαϊκούς, καθηγητές πανεπιστημίων, συγγραφείς και ποιητές, δημοσιογράφους, διανοούμενους)…

«Όπως αιρόμενοι εις το ύψος των υποχρεώσεων προς την πατρίδα και το έθνος αναλάβουν εκστρατεία ενημερώσεως του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και των διεθνών κέντρων αποφάσεων και δεξαμενών σκέψεως, για τη σθεναρή υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας και για τους κινδύνους από την τυχόν παραχώρηση του όρου "Μακεδονία" στο όνομα της ΠΓΔΜ.

» Επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό ότι κάθε υποχώρηση στη συμπερίληψη της λέξεως Μακεδονία υπό οιαδήποτε μορφή και με οιοδήποτε προσδιορισμό, καθώς και τυχούσα αποδοχή ύπαρξης "μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσης", όχι μόνον δεν εξασφαλίζει τη ζητούμενη και προβαλλόμενη "ειρήνη και ασφάλεια" στην περιοχή, αλλά αντιθέτως θα αποτελέσει αιτία ταραχών και συγκρούσεων.

» Η όποια λύση δοθεί θα πρέπει να σέβεται την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αδιαμφισβήτητη πηγή και γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, και να μη αποβλέπει στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων εις βάρος της Ελλάδος. Τα απαράγραπτα δικαιώματα της Ελλάδος πρέπει να γίνουν σεβαστά και να γίνει σαφές σε όλους, φίλους και συμμάχους, ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, δεν αναγνωρίζουν ύπαρξη "μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσης", [οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι κατά ομολογία και του πρώην Προέδρου Κύρο Γκλιγκόρωφ], και δεν συμφωνούν στην είσοδο της FUROM στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς με το προσωρινό τους όνομα.

» Αντιθέτως, φρονούμε ότι αν αλλάξουν το λεγόμενο Συνταγματικό τους όνομα, επιλέγοντας οιοδήποτε πλην αυτού της Μακεδονίας, αν παραιτηθούν από τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος, αν παύσουν να διδάσκουν στα σχολεία τους ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημοσιοποιώντας και χάρτες της «Αιγαιακής Μακεδονίας», αν γκρεμίσουν τα αγάλματα της αρχαιολατρείας τους και αλλάξουν τα ονόματα των αεροδρομίων και των οδών, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα λόγο να αντιτίθεται στην είσοδο στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.

» Παρακαλούμε λοιπόν, εν όψει και των προσφάτων εξελίξεων και της κινητικότητας στο θέμα του λεγόμενου σκοπιανού προβλήματος, χρησιμοποιώντας το επιστημονικό σας κύρος και τον πατριωτισμό σας, όπως αποδυθείτε σε μια προσπάθεια ενημερώσεως του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης αλλά και των διεθνών κέντρων αποφάσεων, ώστε και η ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή να εξασφαλισθούν, αλλά και τα απαράγραπτα δίκαια της Ελλάδας, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, να υπηρετηθούν.

» Στην προσπάθεια αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι θα βοηθήσει η εκμετάλλευση τόσο της ενισχύσεως της γεωστρατηγικής θέσεως της Ελλάδας ως σημαντικής συμμάχου του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και η οχύρωση όπισθεν της ομοφώνου αποφάσεως των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΕΙΝΕΛΛΗΝΕΣ), ΛΟΓΩΧΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΧΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι η αναφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων για την ιστορικότητα της Μακεδονίας είναι πανομοιότυπη με αυτήν του Τσίπρα"

    Πολυ σωστα!

    Αποδεικνυεται περιτρανα ,ακομα και στους πιο αδαεις, γιατι επρεπε να γινουν

    εκλογες το 2015!

    Ηταν μεγαλο το πολιτικο κοστος για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετα το μνημονιο να ξεπουλησουν

    και τα εθνικα μας θεματα και "καθαριζουν" οι συριζανελ γρηγορα αλλα

    μεθοδικα!

    Η ξεφτιλα του νεοελληνα θα φανει στις επομενες εκλογες οταν θα τους

    ξαναψηφισει!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]