Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το αποτυχημένο πραξικόπημα


Βαθαίνει καθημερινά το ρήγμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον καθώς σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, σύμβουλος του Erdogan κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Συγκεκριμένα, ο Burhan Kuzu σύμβουλος του Erdogan και ένας από τους κορυφαίους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε η σύλληψη του υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου της Κωνσταντινούπολης θα ντροπιάσει την Αμερική, επειδή διαθέτει πληροφορίες για τον ρόλο που έπαιξαν οι αμερικανικές υπηρεσίες στο πραξικόπημα.

«Οι ΗΠΑ εκνευρίστηκαν από την σύλληψη του Metin Topuz καθώς μπορεί να αποκαλυφθεί ο ρόλος τους στο πραξικόπημα. Έτσι προχώρησαν στην ακύρωσης της βίζας σε Τούρκους υπήκοους για να πιεστεί η Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου», πρόσθεσε ο Kuzu.

H αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) - εκτός των θεωρήσεων μετανάστευσης- στις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη του Metin Topuz.

Στη συνέχεια η Τουρκία απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» ενώ στη συνέχεια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος και δεύτερου διπλωματικού υπαλλήλου στο προξενείο των ΗΠΑ, κλιμακώνοντας περαιτέρω την αντιπαράθεση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]