Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλεξανδρούπολη: Προκλητικός ο τζιχαντιστής στην ανάκρισή του


Πριν από λίγo έλαβε τέλος η πολύωρη απολογία του 32χρονου φερόμενου ως τζιχαντιστή ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης.

Ο 32χρονος που υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του ISIS αλλά πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ελεύθερου στρατού της Συρίας που μάχεται το καθεστώς του Assad δήλωσε προκλητικά ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Assad που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol, τη Europol, και τις αρμόδιες Αρχές στην Τουρκία και τη Συρία ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 32χρονου, που είναι ύποπτος για παλαιότερη συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος και στον συριακό βραχίονα της αλ-Κάιντα.

Η συνήγορός του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα ζητήσει 24ωρη αναβολή ώστε να γίνει περαιτέρω συλλογή στοιχείων, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να έλθει στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του συλληφθέντα ώστε να καταθέσει.

Στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που τον εικονίζουν με βαρύ οπλισμό, όμως η δικηγόρος υποστήριξε ότι το υλικό αποδεικνύει πως ο εντολέας της δεν είναι σε καμία περίπτωση στέλεχος ή μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.
Εξήγησε ότι τα μέλη του ISIS ντύνονται και κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο και προσέθεσε ότι ο 32χρονος ουδέποτε υπέγραψε την έκθεση κατάσχεσης και σωματικής έρευνας για τα εν λόγω βίντεο και τις φωτογραφίες.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει απαντηθεί το καίριο ερώτημα: Για ποιόν λόγο ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής βρέθηκε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και τι επαφές έκανε (πότε, με ποιούς και πού), πριν να συλληφθεί από την Αστυνομία;

Επίσης, επειδή κάποιοι προφανώς θέλουν να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους (πολιτική ή υπηρεσιακή) φέρονται να έχουν διαρρεύσει πως ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής βρισκόταν αρχικά υπό διακριτική παρακολούθηση και στη συνέχεια διατάχθηκε η σύλληψή του. Όμως δεν απαντάται το κρίσιμο ερώτημα γιατί αφού τον παρακολουθούσαν δεν τον συνέλαβαν όταν εκδόθηκε διαταγή σύλληψής του; Μήπως επειδή είχαν χάσει κάθε ίχνος του;

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν ιδέα για την ιδιότητα (του πρώην τζιχαντιστή μαχητή του ISIS) που ήρθε και κατέθεσε αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ως... "πρόσφυγας"!!!

ΥΓ: Μια ακόμη ερώτηση προς αρμοδίους (αλλά ποτέ υπευθύνους): Ποιά ΜΚΟ ήταν υπεύθυνη για τον συγκεκριμένο τζιχαντιστή; Τι πληροφορίες είχε συγκεντρώσει (και είχε προωθήσει προς τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες) η συγκεκριμένη ΜΚΟ;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ"......
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΧΑ!
    Ή ....
    Η "ΥΠΕΥΘΥΝΗ" ΜΚΟ...
    ΧΑ!.. ΣΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, τι σημαίνει "υπεύθυνη" ΜΚΟ;
    Τους χρεώνονται με το κεφάλι προκειμένου να εισπράττουν;
    Νόμιζα πως τα κονδύλια είναι στο χύμα και αφειδώς. Έπεσε κρίση και στο δουλεμπόριο;
    Πού βαδίζομεν.....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα διποδα που εφεραν οι ξευτιλισμενοι ελληνοφωνοι δοσιλογοι και αντιπροσωποι των σκατοκεφαλων κ(Υ)νοβουλευτοραγιαδων πολιτικοι χαφιδες , εχουν ενα και μονοδικο σκοπο . Να αντικαταστησουν τους Ελληνες με ομοιους τους και ολα τα αλλα ειναι τριχες . Εκατονταδες χιλιαδες δολοφονοι ζουν αναμεσα μας και τα ξευτιλισμενα νεοταξικα μεσα μαζικης προπαγανδας και μερικοι αρθρογραφοι σποιουνοι ασχολουνται με εναν ! Ποσες δεκαδες εκατονταδες Ελληνες εχουν σφαξει μεχρι σημερα ;
    Μουγκα στην στρουγκα τα σουργελα του κατοχικου καθεστωτος ...
    Ζω για την μερα που θα γδαρθουν ζωντανοι ολοι αυτοι που διαλυσαν , σκλαβωσαν και κουβαλησαν αμορφωτα διποδα και δολοφονους στην Πατριδα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]