Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Δεν λειτουργεί η συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ - Τουρκίας


Προεκλογικά η Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να διερευνήσει αν είναι εφικτή η απαραίτητη ομοφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών με σκοπό να διακοπούν οι τουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν παγώσει από τη στιγμή που δεν ανοίγουν νέα κεφάλαια.

Η εφημερίδα Bild επισημαίνει, ωστόσο, ότι όπως όλα δείχνουν, δεν λειτουργεί η συμφωνία επανεισδοχής. Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει πως είχε συμφωνηθεί ένας μηχανισμός 1:1. Για κάθε Σύρο πρόσφυγα που δέχονται οι χώρες της ΕΕ, ένας πρόσφυγας, που έφθασε παράτυπα στα ελληνικά παράλια, θα μεταφέρονταν πίσω στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου του 2017 οι χώρες-μέλη δέχθηκαν στο έδαφός τους συνολικά 10.587 πρόσφυγες, ενώ στην Τουρκία μεταφέρθηκαν από την Ευρώπη μέχρι σήμερα μόλις 1.949 πρόσφυγες, δηλαδή 20% από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τους περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία υποδέχθηκε με 3.562 η Γερμανία. Την ίδια στιγμή η Γερμανία καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής βοήθειας των συνολικά 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: Περίπου 855 εκατομμύρια ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]