Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν είναι αποικία


Επένδυση σε μια χώρα ή σε μια δραστηριότητα σημαίνει ότι μια εταιρία τοποθετεί κεφάλαια και αναλαμβάνει το ρίσκο για να κερδίσει περισσότερα απ' όσα της κόστισαν οι σχεδιασμοί και η υλοποίησή τους. Οι επενδυτές σέβονται τους νόμους του κράτους, ακολουθούν τις -ορισμένες από τις καθ' ύλην αρμόδιες Αρχές- διαδικασίες και αναμένουν ότι οι καρποί των προσπαθειών τους θα ωριμάσουν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη υπάρχει και η συμπεριφορά των γυπών, η οποία έχει δοκιμαστεί από αρκετές αποικιοκρατικές δυνάμεις σε βάρος άμοιρων και ανυπεράσπιστων ιθαγενών. Οι γύπες δεν καταλαβαίνουν από νόμους, διαδικασίες, καθ' ύλην αρμόδιες Αρχές και σεβασμούς στο περιβάλλον. Δεν έρχονται για πολύ. Επιθυμούν μεν κάποια νομιμοφάνεια στο πλιάτσικο αλλά όταν προκύψει και το παραμικρό εμπόδιο στη λεηλασία ενός τόπου αρχίζουν οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα νταηλίκια.

Βιάζονται να πάρουν τα πάντα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους έναν... κρανίου τόπο. Οι γύπες τη σύννομη συμπεριφορά την αντιμετωπίζουν ως ευθεία πρόκληση στην ισχύ τους και απροκάλυπτη εχθρότητα.

Εχοντας τα προαναφερθέντα κατά νου, μπορεί καθένας μας να κατατάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εταιρία Eldorado Gold τη χώρα, τους εργαζομένους της και την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται.

Από τη στιγμή που υπάρχουν (ευτυχώς, ακόμα) και λειτουργούν οι θεσμοί της πατρίδας μας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρή επενδυτική στάση η διατύπωση απειλών περί αποεπένδυσης. Οποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη, εξηγώντας ταυτόχρονα στις Αρχές και στην κοινή γνώμη την άποψή του. Είναι μη ανεκτή από την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα η αντιμετώπιση των εργαζομένων μιας επιχείρησης ως... ομήρων, οι οποίοι θα έχουν εργασία μόνο αν εξυπηρετούνται στο ακέραιο όλες οι αξιώσεις των επιχειρηματιών που δηλώνουν επενδυτές.

Η χώρα δεν είναι αποικία και οι Ελληνες δεν είναι ιθαγενείς. Η Eldorado Gold μπορεί να μην ενθουσιάζεται με τα παραπάνω, αλλά οφείλει να συμβιβαστεί με την ιδέα...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!
    ΧΟΥΧΟΥΧΟΥ, ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ ΚΑΙ ΧΙ...
    ΛΟΓΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασα μονο την τελευταια παραγραφο και γελασα οπως και συ .
      Η Πατριδα σκλαβωμενη και με πολλα εκατομμυρια βαρβαρων λαθρεποικων , η περιουσια μας (δημοσια και ιδιωτικη ) ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ σε λαθροσκατα και αποικιοκρατες , οι Ελληνες πεινασμενοι και καταδικασμενοι σε αργο σιωπηλο θανατο και η ...δημοκρατια περι τινος τυρβαζει ;
      ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .

      Διαγραφή
  2. Πολύ συζήτηση για το τίποτα. Εδώ και έναν αιώνα είναι γνωστό οτι η εξόρυξη χρυσού αλλά και γενικά οι κάθε λογής εξορύξεις είναι καταστροφή. Όλα τα περί μέτρων προστασίας είναι για ανεγκέφαλους. Η συζήτηση με τις κάθε ελντοράντο πρέπει να κόβεται ευθύς εξ αρχής. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις στη γεωργία, ελαφρά μεταποίηση και αναβάθμιση τουρισμού
    Τέρμα οι εξορύξεις της καταστροφής και του καρκίνου. Έχουμε ήδη πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ακριβώς κύριε μου όλα αυτά συμβαίνουν διότι οι Έλληνες , ως ιθαγενείς , ΔΕΝ έχουμε κανένα δικαίωμα.
    Ούτε καν δικαίωμα αντίδρασης στα ανθελληνικά αντιχριστιανικά νομοσχέδια του μαρξιστικού ελληνόφωνου υπαλληλικού προσωπικού που εκτελεί κατά γράμμα τα σχέδια των τραπεζιτών που τους βγάζουν και τους ονομάζουν κυβέρνηση! Ούτε καν Ελληνική κυβέρνηση! Τίποτα Ελληνικό δεν υπάρχει πουθενά σε ολην την Ελλάδα. Η κομουνιστική μεταπολίτευση δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μια σημαία μας έμεινε και εκείνη την καίνε όποτε τους κάνει κέφι οι μαρξιστές.
    Όποιος ΙΘΑΓΕΝΗΣ αντιδράσει ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

    Οι έσω έξω κομματικές αντιδράσεις των κομμουνιστών είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
    Για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ιθαγενών "δεξιών" και αριστερών, οι οποίοι δεν πρέπει να ξυπνήσουν πριν από την κατά κράτος επικράτηση των αλλοεθνών αλλόθρησκων νέο ψηφοφόρων.

    Πριν από την οριστική και ΑΝΕΥ επιστροφής ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
    ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥΣ "ΝΑΖΙ" ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ …ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ …ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ!!!

    Οι αρθογράφοι σε άλλη χώρα ζουν η νομίζουν πως μπορούν ακόμα να δουλεύουν ψιλό γαζί …τους ιθαγενείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]