Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ..."


Για δεύτερη μόλις φορά στην ζωή αυτού του blog αντί σχολίου θα παρατεθεί αυτούσιο ένα άρθρο ή σχόλιο τρίτου.
Αυτή τη φορά πρόκειται για μία ανοικτή επιστολή προς τους έλληνες του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας Peter Koenig:

"Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ,

Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσω μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση.

Ελάχιστοι αντέδρασαν.

Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, διότι προφανώς δεν τους αφορά.

Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης Ευρωπαίων ευγενών.

Η τρόικα είναι μια εγκληματική συμμορία που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

​Προφανώς, περνούν καλά, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που καταναλώνουν χαβιάρι (μεταξύ άλλων).

Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού έθνους, σε ηθικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι απαγορευτική, καθώς (ο τομέας) έχει ιδιωτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κοστίζει πολύ ακριβά.

Στις συντάξεις έχει πέσει «ψαλίδι» για πέμπτη διαδοχική φορά. Πλέον, μοιάζουν σαν ένα πενιχρό βαλιτσάκι επιβίωσης.

Μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί έως και 50%.

Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια.

Η πλειονότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους της εκπαίδευσης, έχει ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα.

Εξαφανίστηκαν κατόπιν εντολών του Βερολίνου και διά στόματος των εκπροσώπων της τρόικας - της εγκληματικής συμμορίας που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Ο τελευταίος θεσμός είναι ένα συνονθύλευμα από διεφθαρμένες μαριονέτες, που αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον 800 εκατ. Ευρωπαίων.

Και εσείς Έλληνες δεχτήκατε τους ξυλοδαρμούς που προέκυψαν από τις αποφάσεις τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ένα νομοσχέδιο άνω των 2.000 σελίδων που συντάχτηκε στις Βρυξέλλες, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να ψηφίσει μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς…

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ουδείς βρέθηκε να ζητήσει απάντηση στην ερώτηση: «Αλλιώς τι θα γίνει;»
Οι συγγραφείς του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν μπήκαν καν στον κόπο να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα «βουνό» από νομικούς τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, και φυσικά δεν έδωσαν επαρκή χρόνο στους Έλληνες βουλευτές να συζητήσουν για τη νέα φορολογική νομοθεσία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπόρεσαν, λόγω γλώσσας και περιορισμένου χρόνου, να διαβάσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο «πέρασε» από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα εκχώρησε άνευ όρων για 99 χρόνια όλα τα περιουσιακά της στοιχεία (υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμα και δημόσιες παραλίες και φυσικές πηγές ενέργειες) στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα μπορεί ελεύθερα μέσω του Υπερταμείου να βάζει πωλητήριο (ουσιαστικά να ιδιωτικοποιεί), με απώτερο σκοπό την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Αρχικά, υπολόγιζε σε 50 δις ευρώ έσοδα -εκτίμηση που αποδείχθηκε λανθασμένη πολύ γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, η αξία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων υποτιμήθηκε περαιτέρω από την τρόικα σ’ ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 5-15 δις ευρώ, σε σύγκριση μ’ ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνά πλέον τα 350 δις ευρώ.

Αυτό το Υπερταμείο, λοιπόν, είναι ένας αντιδημοκρατικός, υπερεθνικός μηχανισμός, ο οποίος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Με αυτό το μνημόνιο, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες, η ελληνική Βουλή, η δική σας Βουλή, παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ.

Πρακτικά, έχει ακυρωθεί η ύπαρξή της.

Δεν μπορεί να νομοθετεί σε θέματα προϋπολογισμού ή φορολογίας.

Τα πάντα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, με τη συνενοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 1933, όταν το Ράιχσταγκ (Νομοθετικό Σώμα της Γερμανίας κατά την περίοδο 1867-1945) μετέφερε όλες τις εξουσίες του στον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ.

Αυτό, αγαπητοί μου Έλληνες, είναι ένας ξεκάθαρος οικονομικός φασισμός μπροστά στα μάτια τα δικά σας και όλου του πλανήτη.

Όμως, ουδείς θέλει να δει κατάματα την αλήθεια.

Να παραδεχτεί αυτό που συμβαίνει.

Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Αυτή η (ξεκάθαρη) αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου επιβεβαιώθηκε, καθώς η τελευταία ελπίδα για μείωση του χρέους έσβησε στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέχρι και το ΔΝΤ συνέστησε -και σε ιδιωτικές συζητήσεις συνεχίζει να το κάνει- μείωση του χρέους.
Ωστόσο, η Γερμανία ανακοίνωσε χωρίς ίχνος οίκτου την τελική λεηλασία της Ελλάδας, απαιτώντας τη μεταφορά στο Υπερταμείο - το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Βερολίνο - του χρυσού, των κρατικών υπηρεσιών και των ακινήτων του Δημοσίου.

Το αντίτιμο για αυτήν τη «διάσωση», εφόσον η Ελλάδα γονατίσει και τα δώσει όλα, ανέρχεται σε 86 δις ευρώ.

Και αυτά τα λεφτά θα είναι ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ.

Σε αντάλλαγμα για τι;

Άλλοι τόκοι, υψηλότερη αναλογία στην εξυπηρέτηση του χρέους και ακόμα χειρότερες προοπτικές σε σχέση με το παρελθόν για το αν όλα αυτά θα έχουν αίσιο τέλος τελικά.

Και φυσικά, επαναλαμβάνω, χωρίς ποτέ η χώρα να βγει απ’ όλη αυτήν την ευρω - αμερικανική διαδικασία με τις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

Πριν από λίγες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε μετά το τετ α τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πως «η θέση του Βερολίνου για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει ίδια».

Ορίστε ορισμένα δεδομένα για το ελληνικό χρέος, όπως αυτά καταγράφτηκαν στις 9 Μαρτίου 2017:

Πληθυσμός: 10,8 εκατ.
Χρέος: 352 δις ευρώ
Τόκοι ανά έτος: 19,5 δις ευρώ.

Από το 2010 έως τα τέλη του 2016 το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα ξεπέρασε τα 250 δις ευρώ - ούτε ένα λεπτό από αυτά δεν διατέθηκε προς όφελος του ελληνικού λαού, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και για την πληρωμή γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Η σχέση χρέους προς το ετήσιο ΑΕΠ: 181%. Το 2008 ήταν 109%.

Στις ΗΠΑ η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ αυτήν τη στιγμή είναι 109,63%.

Το ελληνικό ΑΕΠ υπολείπεται κατά 2 μονάδων του ευρωπαϊκού.

Από το 2008 συρρικνώθηκε κατά 25%.

Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, άνω του 26%, και πλησιάζει το 50% στους νέους (18-35 ετών).

Το 2008, που ξεκίνησαν όλα, το ελληνικό χρέος θα ήταν πλήρως διαχειρίσιμο εσωτερικά, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και «bail-outs» - τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση διάσωση αλλά ... συσσώρευση επιβληθέντων χρεών.

Το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μας άφησαν να πιστέψουμε οι τραπεζίτες της Fed, της ΕΚΤ και της Wall Street.

Η ελληνική κρίση και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή χτίστηκε από αυτά τα «αρπακτικά» προς όφελός τους και εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεν είχε να κάνει ποτέ με το ελληνικό ή το ευρωπαϊκό χρέος. Όμως, ουδείς κάνει ερωτήσεις.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων και των διεθνών οικονομολόγων και πολιτικών, που φυσικά γνωρίζουν, δεν τολμά να αρθρώσει λέξη.

Παράλληλα, η φωνή όσων θέλουν να μιλήσουν έχει «φιμωθεί», την ώρα που τα εκδιδόμενα ΜΜΕ λένε ψέματα σε Ευρωπαίους και Έλληνες πολίτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προχώρησε σε υποτίμηση του φράγκου κατά 12% έναντι του ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της.

Ήταν μια κίνηση τουλάχιστον άδικη, καθώς καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει την ελευθερία να ανατιμήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμά της, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας της.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει υπογράψει μαζί της περισσότερες από 120 διμερείς συμφωνίες, οι οποίες την καθιστούν -επί της ουσίας- σχεδόν ισοδύναμη μ’ ένα κράτος - μέλος.

Σε χρονικό διάστημα 3 ετών και 3 μηνών από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε 1,20 ελβετικά φράγκα ανά ευρώ, η SNB έχει συγκεντρώσει μία αξία πάνω από 500 δισεκατομμύρια φράγκα σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε ευρώ. Χρήματα που αντιστοιχούν στο 150% του ελληνικού χρέους.


Έλληνες πολίτες ξυπνήστε!

Πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης!

Μην πιστέψετε πολιτικούς και μίντια! Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, πνίγεστε μέχρι θανάτου.

Πάρτε μακριά από αυτούς την κυριαρχία σας και το νόμισμά σας.

Δηλώστε αδυναμία να αποπληρώσετε το δημόσιο χρέος σας -ακόμη και σύσσωμη η Δύση δεν μπορεί να σας σταματήσει.

​ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε εσάς και τη χώρα σας.

Εάν διοικήσετε τη χώρα σας με τις δημόσιες τράπεζές σας, με τα χρήματά σας, σταδιακά αλλά σίγουρα θα μπορέσετε να ξαναχτίσετε την κατεστραμμένη σας οικονομία.

H επιστροφή του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη. Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο.

Η Αργεντινή είναι μία από τις τελευταίες αυτές περιπτώσεις.

Ακόμη και η Γερμανία είχε επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της το 1952 (δείτε τη Συμφωνία του Λονδίνου για το ξένο χρέος της Γερμανίας).

H Γερμανία, η χώρα που ηγήθηκε της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας, οφείλει ακόμη να επιστρέψει τεράστιες αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη Γερμανία να επιστρέψει ένα συνολικό ποσόν ύψους 279 δις ευρώ ως αποζημίωση.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η Γερμανία απάντησε πως το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων διευθετήθηκε το 1990 - κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Δεν είναι αποκύημα φαντασίας το γεγονός ότι η ασφυκτική πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα σήμερα στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει.

ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε εσάς και τη χώρα σας.

Σε αντίθεση, απαιτήστε πλήρη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων…

Αντιθέτως, αξιώστε γερμανικές αποζημιώσεις, αξιώστε το Grexit, ως τη μόνη νόμιμη συνέπεια που προέκυψε από το «Όχι» του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 κατά των μέτρων λιτότητας που ζητεί η τρόικα, σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο «διάσωσης».

Εάν το πράξετε, θα δείτε σύντομα ένα φως στο τέλος του τούνελ - ένα φως που έχει σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της Γερμανίας και των γκάνγκστερ της τρόικας, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησής σας.


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί ακόμη να μπλοφάρει και να εντυπωσιάσει τον κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

Οποιαδήποτε υγιής κυβέρνηση θα έκανε αυτήν την απειλή σύμμαχό της εγκαταλείποντας αυτό το σάπιο τέρας που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί και το λαθεμένο και απατηλό νόμισμα που ονομάζεται ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι αυτό: η Ελλάδα κυβερνάται από την τρέλα.

Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τρέλα (τρόικα) με λαϊκή υποταγή, με ήπια παράδοση εξουσίας - εις βάρος των εκατομμυρίων ήδη αδικημένων Ελλήνων συμπατριωτών που υποδουλώνονται.

Πέραν αυτών, υπάρχει ένας πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών που ασκεί ακόμη επιρροή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο θρυλικός, γοητευτικός και «ριζοσπαστικός» υπουργός με τη μοτοσικλέτα.

​Οι κατηγορίες μου στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (έχουν στην κυριολεξία όλα πουληθεί όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Παρόλο που έχει παραιτηθεί σε μία προφανή πράξη διαμαρτυρίας κατά της υποδούλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, των απαιτήσεων της τρόικας μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, ο Βαρουφάκης σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κομφορμιστής που ζητεί κάποια μεταρρύθμιση στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν θέλουν να φανταστούν το κόστος ενός Grexit, για να μη συμπεριλάβουμε και την κατάρρευση της Ε.Ε. - κατάρρευση η οποία, ωστόσο, βρίσκεται κοντά.

Ως υπουργός Οικονομικών δεν έθεσε ποτέ το Grexit ως Plan B.

Δεν υπάρχει κανείς που να φωνάζει, να διαμαρτύρεται, να βγαίνει στους δρόμους, στα μπλόκα, να σταματήσει το ξεπούλημα των γεφυρών, των σιδηροδρόμων, ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων ως δημόσιο αγαθό.

Κανείς.

Δεν θέλω να κατηγορήσω για αυτό τους Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά πρέπει να παλέψουν για την προσωπική τους επιβίωση, να βρουν τρόπους για να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι κατηγορίες μου στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (έχουν στην κυριολεξία όλα πουληθεί όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Καμία δράση.

Παρακολουθήστε την Ελλάδα - τη χώρα σας, Έλληνες πολίτες, ενώ αιμορραγεί!

Να είστε προσεκτικοί, διότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με χρέος και διάσωση.

Εάν σας πουν ότι η ευθύνη για την κρίση στην Ευρώπη είναι της Ελλάδας και του χρέους της, και ότι η ομαλοποίηση της κατάστασης εξαρτάται από το πόσο η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου πακέτου διάσωσης, αυτό είναι ένα εξωφρενικό ψέμα.

Αυτή η κρίση δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Ευρωπαίους, από την ελίτ της Ευρώπης, από την Goldman Sachs - η οποία παρεμπιπτόντως διαφεντεύει την ευρωπαϊκή οικονομία.

Διότι θέλουν να συντρίψουν την Ελλάδα να την πετάξουν στον γκρεμό. Αυτοί, τα αποβράσματα των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, επιδιώκουν μια Ελλάδα υποταγμένη.

Γιατί η Ελλάδα διαθέτει μία υψηλά στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ίσως η δεύτερη στη σειρά πιο σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ (μετά την Τουρκία) λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν αυτή η Ελλάδα να διοικείται από ένα αριστερό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Αριστερά.

Είστε νεοφιλελεύθεροι ακριβώς όπως αυτοί.

Τα αφεντικά της υφηλίου επιθυμούν «καθεστωτική αλλαγή» - εκείνο το παλιό καλό καθεστώς που απειλεί οτιδήποτε αντίκειται στους νόμους της Δύσης.

Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι και υποκλίνεται στα αφεντικά του χρήματος επιτρέποντας την ταπείνωση και την καταστροφή των ίδιων της των πολιτών.

Εάν η Ελλάδα διεξήγαγε τώρα εκλογές και κέρδιζε ένα δεξιό κόμμα, τύπου Νέα Δημοκρατία ή ακόμη και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ή μία συμμαχία των δύο, το πρόβλημα του χρέους θα εξανεμιζόταν εν μία νυκτί.

Αυτό που επιθυμεί η Ουάσινγκτον μαζί με το σκυλάκι της τις Βρυξέλλες, είναι μια Ελλάδα υποταγμένη που δεν θα ζητεί να μάθει τον ακριβή ρόλο του ΝΑΤΟ, που δεν θα διαπραγματεύεται με την Ε.Ε., που δεν θα ζητεί να απαλλαγεί από τα ευρωπαϊκά δεσμά, που δεν θα έχει πρόσβαση στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη Μεσόγειο - για τον υποθαλάσσιο πλούτο σε υδρογονάνθρακες και ορυκτά.

Το παράδειγμα, φυσικά, επεκτείνεται και για την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες που έχουν τις ακτές τους στη Μεσόγειο.

Οι κυβερνήσεις τους έχουν ήδη αλλάξει με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ/Ε.Ε.) προκειμένου να επιβληθούν υπάκουα κουτάβια της νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

​Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη ΔημοκρατίαΗ αδρανής ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Είναι το λιγότερο η χειρότερη μορφή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης: παραμένουν υποταγμένοι στον βασανιστή τους «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος».

Και ο θάνατος, με όρους απόλυτης καταστροφής, λεηλάτησης και απόλυτης δουλείας, βρίσκεται κοντά.

Εσείς, Έλληνες πολίτες, εσείς θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μονοπάτι της υποδούλωσης που σας έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των αρπακτικών, η οποία στην τελική θα σας ελέγχει σε κάθε βήμα που θα κάνετε;

Ή θα προτιμούσατε να ανακαταλάβετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας - απαγκιστρωμένοι από τη δικτατορία των Βρυξελλών - και να αρχίσετε από την αρχή - όπως οι ευγενείς και σοφοί Έλληνες έπραξαν 2.500 χρόνια πριν, φέρνοντας τη Δημοκρατία;

Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη Δημοκρατία.

Θυμηθείτε πως, παρόλο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφική μας θέση, το μέλλον μπορεί αναμφίβολα να διαφοροποιηθεί.

Αυτή η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή!

Zήτω οι Έλληνες!"

Το blog προσυπογράφει τα πάντα στην επιστολή αυτή, με μία μόνον επιφύλαξη που αφορά τον αναφερόμενο πρώην υπουργό Οικονομικών.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

 1. Πολλά γράμματα, καθόλου εικόνες, δύσκολες λέξεις.....ακατανόητες για το μέσο ελληνόφωνο κτήνος (κάτοχο λεξιλογίου 30 max λέξεων)....
  Έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να διαβάσει ο ελεεινέλληνας, είναι ηώρα να ψηφίσει Κούλη. Οπότε κρίμα στον κόπο του γράφοντα το μακροσκελές πόνημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις


  1. Ποιος τα είπε αυτά;
   - Ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις!
   - Άδικος ο συμψηφισμός ναζισμού και κομμουνισμού!
   (Σ.Σ. προφανώς ο δηλώσας αγνοεί, εκτός από ιστορία, και την έννοια της λέξης “συμψηφισμός”)
   - Η κουβέντα για τα θύματα του κομμουνισμού δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί τον μέσο Έλληνα!
   Το ανερχόμενο αστέρι της "μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης" ο Κώστας Καραμανλής ο νιοστός (του Αχιλλέα), που εκτός από τις φιλοδοξίες φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει και την περιώνυμη ευφυΐα του πατέρα του.

   https://isxys.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%94%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3


   ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!

   Διαγραφή
 2. εδω το κομουνστικο ολοκαυτωμα σε αριθμους

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/08/blog-post_853.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΟΖΩΗ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον σ'αρέσει ν'ακούς παραισθήσεις... τα ψέμματα του Τσίπρα και των λοιπών κοινοβουλευτικών αρχιψευταράδων και ανθελλήνων.

   Διαγραφή
 4. Οκ! Το blog συμφωνεί με όλα εκτός Βαρουφάκη.
  Δηλαδή με την αποστροφή ΝΔ ή Χρυσή Αυγή ή συνδυασμός και των δύο είναι σύμφωνο....
  Ήθελα να ήξερα αφέλεια, άγνοια, ευπιστία, ή τραγικό φασισταριό διέπει το blog;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι καλύτερα να ασχολείσαι με ό,τι και όσα πιστεύεις εσύ. Όσο γι αυτά που πιστεύει το παρών ιστολόγιο απέχεις πολύ από το να τα προσεγγίσεις και πολύ περισσότερο από το να τα κατανοήσεις. Και, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, το τι πιστεύει το ιστολόγιο ή ο οποιοσδήποτε, αφορά τον ίδιο και μόνο τον ίδιο και δεν πρόκειται να μπει σε λογικές κατάθεσης πιστοποιητικού φρονήματος επειδή εσύ καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα για τον οποιοδήποτε, εκτός από τον εαυτό σου. Αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς, αλλά η λογική που καταθέτεις απέχει παρασάγγας από τις βασικές δημοκρατικές αρχές, οπότε...

   Διαγραφή

 5. "Ίσως η δεύτερη στη σειρά πιο σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ (μετά την Τουρκία) λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν αυτή η Ελλάδα να διοικείται από ένα αριστερό κόμμα.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Αριστερά."

  Αντί για εξορκισμούς , τι από όλα αυτά που κάνει ο σταλινικός συριζα δεν είναι σύμφωνο με την αριστερή ιδεολογία;
  Συγκεκριμένα!
  Συγκεκριμένα ,για να δούμε άλλες χώρες κατά το παρελθόν που εφάρμοσαν ΤΑ ΙΔΙΑ μέτρα , φιλελεύθερες η κομμουνιστικές ήσαν!

  Οι αριστεροί λογω του ότι ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ έχουν μάθει να λένε ότι θέλουν χωρίς ουσιαστικό αντίλογο αλλά και χωρίς ουσιαστικές προτάσεις!
  Μόνο συνθήματα! Θα τα πάρουμε από τους πλούσιους και από τους τραπεζίτες!!! Αναδιανομή από τους πλούσιους στους φτωχούς! Ισότητα δημοκαρτία ελευθερία. ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ! ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ! Ολοι θα γίνουμε Αφεντικά της ΚΟΚΑ μην σπρώχνεστε...
  Το ότι όπου και όποτε , όπως και από το 74 και έπειτα εως και σήμερα στην χώρα μας , ποτέ δεν εφάρμοσαν όλα αυτά που έταζαν στους αδαείς περί της αριστερής ιδεολογίας - ο σκοπός αγιάζει τα μέσα - Ελληνες , ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΡΘΟΡΟΓΡΑΦΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 'ΑΚΡΟΑΤΕΣ"!!!

  Εάν βεβαίως κάποιος τους "στριμώξει" αρκεί μια ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ κραυγή και ήρθαν προς υπεράσπισή τους ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!
  Και πρώτα από ολους η "δεξιά" Ν.Δ.!
  Καλά τα θέλει και τα λέει. Σε ποίους απευθύνεται;
  Ειλικρινά δεν ξέρει τι σημαίνει Ν.Δ.;
  Δεν θα έτυχε να διαβάσει το Καραμανλής off the record από ότι φαίνεται η δεν τον συμφέρει να το θυμάται!
  Ο ανιψιός του ιδρυτή γράφει καθαρά και ξάστερα τι σημαίνει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΤΑΤΙΑ!
  Γιατί όλοι συνεχίζουν το παραμύθι στον Ελληνικό λαό περί δεξιάς Ν.Δ.;

  Δεν έχει καταλάβει τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα μας ,η οποία έπαψε να είναι Ελληνική και Χριστιανική , δηλαδή δεξιά , εδώ και εκατό σχεδόν χρόνια από την εμφάνιση του φιλελεύθερου Βενιζέλου και όποιος αντιδρούσε παραμόνευαν οι Αγγλογάλλοι να τον βάλουν στην θέση του με "τα κανόνια τους";

  Αυτός που το έγραψε μάλλον θα πιστεύει πως απευθύνεται στους Εληνες της δεκαετίας του ...1920! Κάντε λίγο υπομονή σύντροφοι. Σε λίγο μας αντικαθιστούν ολοκληρωτικά δεν θα έχετε να απολογείστε σε κανέναν ΕΛΛΗΝΑ για όσα θα γράφετε...

  Υ.Γ.
  Ο Μεταξάς είναι ο πρώτος που διέγραψε το χρέος ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑTΕΣ" και αυτήν την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου την χρησιμοποίησαν και άλλα κράτη!
  ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ!
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ , πόσο μάλλον να το πράξουν!
  Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αρθρογράφος ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;
  Πολύ αντικειμενικός ...ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ...όπως όλοι οι αριστεροί που παύουν να είναι αριστεροί όταν κυβερνούν και γίνονται... δεξιοί!!!

  ΚΑΙ Αφού ρε σύντροφοι εκείνη η σχολή του ΚΚΕ και της KNE (μέλη της οποίας ήσαν όλοι αυτοί που κυβερνούν) όλο ...φασίστες παράγει , τι την θέλετε και δεν την κλείνετε να γλιτώσουν οι Ελληνες ...από τον φασισμό και τον νεοφιλελευθερισμό;

  Το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας αφανίζεται!
  Η αριστερά που ΜΙΣΕΙ και ΜΑΧΕΤΑΙ διαχρονικά οτιδήποτε έχει σχέση με το έθνος μας , τις αξίες , την θρησκεία μας, τα ιδανικά μας τα ήθη και έθιμα , την ατομική και δημόσια ιδιοκτησία μας ( Μικρά Ασία , Μακεδονία κλπ) , την γλώσσα μας - που από την πολύ δημοτικιά κατάντησε γκρεεκλισ - ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας , ΕΠΙΘΥΜΕΙ ο αρθρογράφος ... ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ!  ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
  ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!
  ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ!

  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ , ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ...ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ!
  ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΜΕΣΙΕ;
  Εννοείτε για μετά από τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΟΥΛΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΞΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, σου λέει Ελληνικέ λαέ να ψηφίσεις ΑΡΙΣΤΕΡΑ για να ξεφύγεις από τα νύχια των τοκογλύφων!!!

  Το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ιστολόγιο της πηγής - και όχι το παρών – συμφωνεί σε όλα πλην στα όσα λέει για τον κομμουνιστή με το ένα ν. Βιομήχανος Προλετάριος και αυτός ! Θέλει και αυτός κοινοκτημοσύνη! Θέλει να μοιραστεί την περιουσία του με τους φτωχούς και να πάει να δουλεύει στα εργοστάσια και στην κοινόχρηστη γη… ως εργάτης!

  Ο ξένος δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες της αριστερής μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Ο εδώ κατοικών αριστερός δεν έχει ούτε αυτός ακούσει ούτε διαβάσει ούτε και βλέπει τίποτα άλλο εκτός από το να σώσει την αριστερά με οποιαδήποτε τίμημα;
  Η αριστερά να μην χρεωθεί την καταστροφή και ας καταστραφεί ο τελευταίος εναπομείναν τόπος κατοικίας του Τρισένδοξου αυτού Χριστιανικού ορθόδοξου έθνους, όπως χάθηκε και από όλες τις πάμπολλες άλλες περιοχές του πλανήτη!

  Η γενοκτονία του Ελληνισμού συνεχίζεται κανονικά και επιμένουν να μας σώσουν αυτοί που χάρηκαν για όλες τις καταστροφές του απανταχού Ελληνισμού! Τι να πεις για ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ που θέλουν να κυβερνήσουν μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ Χριστιανική ορθόδοξη χώρα!
  Η συνέχεια για τολμηρούς ..που κατακρίνουν τον Μεσαίωνα που έκαιγε στην πυρά τους αντιφρονούντες ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ!

  Ας διαβάσει ο κάθε ένας τι έγραφαν οι αριστεροί για τον Ελληνισμό της Σμύρνης, για τον Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο και ας βγάλει τα συμπεράσματα του και για το κατά πόσο καίγονται για τον Ελληνισμό που αργοπεθαίνει σήμερα!

  ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ!!!

  27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922 Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ

  Ριζοσπάστης 26 Νοεμβρίου 1929 αναφέρονται τα εξής:

  “το πρωί της Κυριακής οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού ήχησαν πένθημα, δίνοντας το σύνθημα της γενικής κινητοποίησης: Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Αξιωματικοί,
  Παπάδες, στρατός, αστυνομία, πόρνες,

  όλο το σκυλολόι της Μπουρζουαζίας

  κατέκλεισε τον “ιερό” ναό.

  Επρόκειτο να γίνει το μνημόσυνο του “εθνομάρτυρος” μητροπολίτου Σμύρνης», «Το μνημόσυνο του Χρυσόστομου του ΠΡΑΧΤΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ και ιδιαίτερα η καμπάνια που ξεσήκωσε η Μπουρζουαζία…

  https://ethnikismos.net

  Πόρνες και Σκυλολόι ΟΛΟΙ οι Έλληνες…
  Ιερό ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!!!
  8.000 τέτοιους ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Αυτοί που τον ονομάζουν “ιερό” θέλουν να ΞΑΝΑ σωσουν τους Ελληνες!!!

  Αυτοί πρωτείνει να μας σώσουν Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ που …μισεί το κεφάλαιο και που βέβαια ΞΕΡΕΙ καλά και την πανάρχαια πρακτική του διαίρει και βασίλευε!
  Οι κακοί φασίστες χ.α. και ν.δ. (σε αμερικανάκια απευθύνονται;) και οι καλοί κομμουνιστές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν υπαρχει Ελληνικη κυβερνηση και το κρατος ειναι ανθελληνικο .
  Το Εθνος θα σωθει μονο με εναν Ελληνοψυχο ηγετη και αυτα περι δημοκρατιων ειναι παραμυθια για ηλιθιους .
  Η δημοκρατια καταστρεψε την Ελλαδα απο τον καιρο της εμφανισης της σαν συστημα διακυβερνησης και καταδιωξε μεχρι θανατου ΟΛΟΥΣ τους επιφανεις Ελληνες .
  Αλλωστε τα πολιτευματα υπαρχουν για να υπηρετουν τα Εθνη και οχι τα Εθνη για την δημοκρατια . Ιστορικως μονο με ΗΓΕΤΕΣ προοδευσαμε και με δημοκρατιες διαλυομασταν .
  Αρκετα με το παραμυθι πια .
  Διαβαστε να δειτε τι επαθαν ΟΛΟΙ οι σοφοι προγονοι μας με αυτο το πολιτευμα .
  Δεστε και στις μερες μας τι εχουμε παθει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ & σεβάσμιε Κωνσταντίνε καλησπέρα, με ευχές για καλή υγεία και συνέχιση της μαχητικότητάς σου για τα εθνικά μας συμφέροντα, σκέφθηκα να σε ενημερώσω για το κάτωθι:Σε χθεσινή παρέα όπου όλοι συζητούσαμε τα τραγικά χάλια της χώρας μας και τι μπορούμε να κάνουμε όσοι παραμένουμε με ελληνική ψυχή και συνείδηση, κάποιος μας έδειξε άρθρο από ιστοσελίδα της Ινδίας που ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρυφά προσέλαβε την εταιρεία φύλαξης Blackwater, γνωστών μισθοφόρων χασάπηδων των ΗΠΑ, για να φυλάγουν την Βουλή, με άλλη ονομασία φυσικά, Academi νομίζω, γιατί έχει πάρει τα μηνύματα λέει η τωρινή πολιτική ηγεσία, από την αυξανόμενη αγανάκτηση του ελληνικού λαού για την κατάντια και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας, φοβούνται μαζική έκρυθμη λαϊκή επίθεση στην Βουλή και φυσικά πραξικόπημα που θα τους πετάξει με τις κλωτσιές. Τονίζεται στο άρθρο ότι παντελώς αγνοείται ο στρατός και η αστυνομία στην Ελλάδα για τον ρόλο φύλαξης της Βουλής έστω και με αυτούς τους φόβους, γιατί και τα μέλη τους είναι πολύ αγανακτισμένοι πολίτες.Δεν γνωρίζω εάν και πόσο αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες γι' αυτό σου στέλνω αυτό το μήνυμα. Εσύ θα κρίνεις εάν αξίζει διερεύνησης για επαλήθευση και ενδεχόμενη προβολή μέσω της αξιολόγης ιστοσελίδας σου.Σε χαιρετώ με απέραντη εκτίμηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]