Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδού γιατί η Τουρκία μπορεί να κάνει με τα πυρηνικά «μια τρύπα στο νερό»


Για τα πυρηνικά όπλα που κάποιοι φιλοδοξούν να κατασκευάσουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν να ακολουθήσουν τα ακόλουθα όχι εύκολα και απλά στάδια. Ο εμπλουτισμός ουρανίου η άλλου ραδιενεργού υλικού και η μέθοδος που χρειάζεται να ακολουθηθεί για την παραγωγή αρκετής εμπλουτισμένης ύλης για την δημιουργία πυρηνικού όπλου, βρίσκεται διαθέσιμο στο Ίντερνετ, «it’s not a big deal» λοιπόν, φίλτατε Ρετζέπ Ταγίπ. Αυτό που δεν βρίσκεις στην λαϊκή της γειτονιάς σου να το ψωνίσεις, είναι το σχάσιμο εμπλουτισμένο υλικό και τα όργανα εμπλουτισμού του από απλό ορυκτό.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Αν, επαναλαμβάνω ΑΝ, θεωρήσουμε ότι το κατάφερες αυτό (το πιο δύσκολο είναι να σε αφήσουν βέβαια) έχεις ένα νέο πρόβλημα, το πρόβλημα του πυροδοτικού μηχανισμού ενός πυρηνικού όπλου, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και πολύπλοκο, που δεν έχει καμία σχέση με τους γνωστούς πυροδοτικούς μηχανισμούς.

Το επόμενο θέμα, είναι η απόφαση, η επιλογή για το πως θα κάνεις την άφεση επί του στόχου του πυρηνικού σου όπλου. Με αεροπλάνο ή με πύραυλο;. Αν αποφασίσεις με αεροπλάνο, τότε χρειάζεσαι αεροπλάνο με ειδική διαμόρφωση, ικανό να διασπάσει την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου, να ρίξει το ατομικό όπλο σε μία απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλ. για να είσαι εσύ ασφαλής και αυτό να επιβιώσει και να επιστρέψει.

Εάν επιλέξεις πύραυλο ως φορέα του όπλου, τότε χρειάζεσαι ειδική πυραυλική τεχνολογία που θα επιτρέψει στον πύραυλο φορέα να βγει εκτός της ατμόσφαιρας, αλλιώς κινδυνεύει να καταρριφθεί από οποιοδήποτε μοντέρνο αντιαεροπορικό σύστημα. Την τελευταία φορά που το τσέκαρα, η τεχνολογία αυτή δεν ήταν διαθέσιμη στο περίπτερο της γειτονιάς μου (έτσι μου είπε ο κ. Θανάσης, τι να σας πω…) ούτε στο Ίντερνετ (το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το Ιράν, αλλά και άλλοι).

Αν παρ’ όλα αυτά και μέσω εξωτερικής βοήθειας τα καταφέρεις, θα έχεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της πυρηνικής κεφαλής του πυραύλου-φορέα που πρέπει να επανεισάγει στη γήινη ατμόσφαιρα και να το αφήσει με ακρίβεια επί του στόχου (το παραμένον πρόβλημα της Β. Κορέας όπως λένε οι ειδικοί και διεθνώς εκτιμάται).

Επομένως, οι πυρηνικές ονειρώξεις του Ερντογάν δεν θα έπρεπε να απασχολούν κανέναν. Η απάντηση στο θέμα των πυρηνικών όπλων βρίσκεται στο ερώτημα για ποιον λόγο όλες οι πυρηνικές δυνάμεις, ξοδεύουν τόσα τρις για συμβατικούς εξοπλισμούς; Πολύ απλουστευτικά, γιατί τα πυρηνικά είναι ένα όπλο «απόλυτης εξασφάλισης», να μην επιτρέψει τη δύσκολη στιγμή την πλήρη κατάρρευση, να αποτρέψει αυτόν τον οποίο μπορεί να το κάνει στο συμβατικό επίπεδο! Αν ήταν κάθε φορά να απειλούμε με το παραμικρό με πυρηνικό πλήγμα, θα την πατάγαμε στο τέλος σαν τον ψεύτη βοσκό…

Αν ως υπόθεση εργασίας θα θέλαμε να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για ανάπτυξη πυρηνικού όπλου από την φίλη και σύμμαχο Τουρκία, τότε πρέπει να μιλάμε για κάποια 50 χρόνια. Ε, τότε αγαπητοί (συν)Έλληνες θα έχουν ξεπεραστεί τα πυρηνικά από νέες τεχνολογίες και η Τουρκία θα έχει ξοδέψει απίστευτα ποσά για να κάνει μία τρύπα στο νερό.
Με τις πιο θερμές μας ευχές.

Πηγή Defence=Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]