Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ακατάλληλος


Πολλές οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα στη χώρα, αλλά ο τομέας της Παιδείας ξεχωρίζει, καταρρίπτοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Αν και η παρούσα κυβέρνηση δεν φημίζεται για τις... επιτυχίες της, οι επιδόσεις του κ. Γαβρόγλου στον χειρισμό των υποθέσεων του πιο κρίσιμου τομέα του δημόσιου βίου είναι μακράν οι χειρότερες από εκείνες που έχουν επιδείξει οι συνάδελφοί του στα δικά τους χαρτοφυλάκια!

Η ατζέντα, την οποία προωθεί ο κ. Γαβρόγλου, είναι η ακριβώς αντίθετη από εκείνη που χρειάζεται η Ελλάδα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη δημόσια εκπαίδευση, να διαμορφώσει ισχυρό και καλό χαρακτήρα στους μαθητές και να συμβάλει στη νοηματοδότηση του βίου των νέων ανθρώπων.

Η εχθρότητα που επιδεικνύει ο κ. Γαβρόγλου στην ιδέα της αριστείας αλλά και στο σύνολο των αξιών που ωθούν μια κοινωνία προς τα άνω είναι ίση με εκείνη του κ. Μπαλτά, που κήρυξε την ανάγκη κατάργησης των θετικών διακρίσεων προς όφελος όσων το αξίζουν. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από τότε που ακούστηκε το περιβόητο «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Μόνο ως κακόγουστο αστείο ή ως μια αξιοθρήνητη και πλήρως αποδοκιμαστέα πρωτοβουλία μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να... κληρώνεται το ιερό σύμβολό μας, η σημαία μας, για τις παρελάσεις των εθνικών εορτών μας. Η ελληνική κοινωνία άκουσε έκπληκτη ένα νέο που θα μπορούσε να προκαλέσει θυμηδία - αν αφορούσε άλλη χώρα. Με Προεδρικό Διάταγμα αποφασίστηκε στην έκτη τάξη του δημοτικού να κληρώνεται ο πιο τυχερός για να γίνεται σημαιοφόρος και όχι όποιος έχει τους καλύτερους βαθμούς και επιδόσεις! Είναι όνειδος για όλους μας να μπαίνει η σημαία μας στον κλήρο.

Ανησυχία προκάλεσε και η είδηση που δημοσιεύτηκε για τη δρομολογημένη ίδρυση και λειτουργία μειονοτικών νηπιαγωγείων και την εισαγωγή της τουρκικής (ως «μητρική» γλώσσα) σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης!

Είναι ηλίου φαεινότερον το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο πολύπαθο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν μπορεί να περιμένει επ’ αόριστον τη λύση του.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗΣ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ" ΔΕΞΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
    Η ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΟΕΙΔΗΣ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 4,
    1..ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    2..ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες, γκρεμίστε επιτέλους αυτά τα αριστερά καθάρματα, τους τυφλοπόντικες του έθνους, τους εκπορνευτές των παιδιών μας, τους νταβατζήδες των αναρχικών και του παρακράτους, τους προσκυνημένους στο μεγάλο διεθνές κεφάλαιο, του αυριανούς σφαγείς μας από τον ανεξέλεγκτο τζιχαντισμό, που έχου εισάγει στην πατρίδα μας.
    Γκρεμίστε τους και προς θεού μη μας φέρετε τον συμπαίκτη στο "παιχνίδι" της καταστροφής της Ελλάδος, τη Νεοδημοκρατική και ιδιαίτερα τη Μητσοταϊκή σαπίλα.
    Αέρας, βρε παιδιά, λίγος καθαρός αέρας, να μπορέσουμε να ζήσουμε.Και μην ψάξετε για καθαρό αέρα στη Βουλή, εκεί ο αέρας βρωμάει και ζέχνει. Ψάξτε, ψάξτε, ψάξτε για καθαρούς Έλληνες κι ας είναι ο κουρέας της γειτονιάς σας. Οι καθαροί θα πλαισιώσουν μια καθαρή ηγεσία, όταν την ανακαλύψουμε και αυτήν. Ψάχνετε...και δημιουργείτε επαφές και συνδέσμους με βάση την καθαρή ελληνική συνείδηση,την καθαρή σε όλα τα επίπεδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι συμφωνώ αλλά τι να ψηφίσουμε τελικά;
    Η "Βολή" είναι γεμάτη από διεφθαρμένα ανδρείκελα που νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους. Δεν γνωρίζω κανένα Έλληνα που θα ήθελε να πολιτευθεί μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα. Τι επιλογές έχουμε; Να απαιτήσουμε αλλαγή του Συντάγματος. Να δικαστούν όλοι οι πολιτικοί μετά την μεταπολίτευση και όποιοι κριθούν ένοχοι προδοσίας να δημευθεί η περιουσία τους μέχρι έβδομο βαθμό συγγένειας και να εξοριστούν δια παντός από την χώρα με ποινή τον θάνατο. Αν μπορούν να γιάνουν όλα αυτά 'ίσως' οι επόμενοι να κάνουν καλό στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω όσα λες. Χωρίς αλλαγή Συντάγματος, που τα βασικά του σημεία θα τα υπαγορεύσει ο ίδιος ο λαός και βαθειά "κάθαρση", δε σώζεται αυτός ο τόπος.

      Διαγραφή
    2. Να μην ψηφισετε τιποτα .
      Ποτε επιτελους θα καταλαβαιτε οτι ολοι τους εκει μεσα ειναι μια δωσιλογη συμμορια ;
      Πηγαινοντας στις κατοχικες καλπες , απλα νομιμοποιητε τους ρουφιανους Εθνοκτονους-γενοκτονους .
      Αλλωστε ουτε δημο-κρατια υπαρχει , ουτε αντιπροσωπευση . Οπως ειπε και ο Σ. Μακρυγιαννης διωξανε τους τουρκους σκλαβωθηκαμε στους βρωμικους δυτικους .
      Η μοναδικη ελπιδα μας ειναι να παρουμε ΕΜΕΙΣ οι κυριοι τουτου του τοπου την εξουσια στα χερια μας και να καταδικαστουν με την εσχατη των ποινων ΟΛΟΙ οσοι παρισταναν την κυβερνηση απο το '74 .
      Αλλα μεχρι να ξυπνηση ο νεοραγιας θα εχουν μεινει το πολυ 2-3 εκατομμυρια ιθαγενεις . Και θα εχουμε να πολεμησουμε και τους λαθραιους που κουβαλησαν οι αλητες ελληνοφωνοι δωσιλογοι κ(Υ)νοβουλευτικοι .

      Διαγραφή
  4. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ - ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ!

    Θέλουμε;
    Δεν θέλουμε.
    Εάν θέλαμε , οι εκκλησίες μας θα ησαν γεμάτες αυτές τις ημέρες των Παρακλήσεων και όχι μόνο , Προς Την Υπεραγία Θεοτόκο μας, ζητώντας την Βοήθεια Της!
    Παρακαλώντας Την να μας δώσει δύναμη να απελευθερώσουμε το σκλαβωμένο Ελληνοχριστιανικό έθνος μας.

    ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ
    ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

    “Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου, ενώτισαι την δέησίν μου εν τη αληθεία σου, εισάκουσον μου εν τη δικαιοσύνη σου. Και μη εισέλθης εις κρίσιν μετά τού δούλου σου, ότι ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πάς ζων. Ότι κατεδίωξεν ο εχθρός την ψυχήν μου εταπείνωσεν εις γην την ζωήν μου. Εκάθησε με εν σκοτεινοίς ως νεκρούς αιώνος και ηκηδίασεν επ’ εμέ το πνεύμα μου, εν εμοί εταράχθη η καρδία μου. Εμνήσθην ημερών αρχαίων, εμελέτησα εν πάσι τοις έργοις σου, εν ποιήμασι των χειρών σου εμελέτων. Διεπέτασα προς σε τας χείράς μου, η ψυχή μου ως γη άνυδρός σοι. Ταχύ εισάκουσόν μου κύριε εξέλιπε το πνεύμα μου. Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου απ’ εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον. Ακουστόν ποίησόν μοι το πρωί το έλεός σου ότι επί σοι ήλπισα. Γνώρισον μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι ότι προς σε ήρα την ψυχήν μου. Εξελού με εκ των εχθρών μου, Κύριε, προς σε κατέφυγον. Δίδαξόν με του ποιείν το θέλημά σου ότι συ ει ο Θεός μου. Το πνεύμα σου το αγαθόν οδηγήσει με εν γη ευθεία, ένεκα του ονόματός σου, Κύριε ζήσεις με.

    Εν τη δικαιοσύνη σου εξάξεις εκ θλίψεως την ψυχήν μου, και εν τω ελέει σου εξολεθρεύσεις τους εχθρούς μου.

    Και απολείς πάντας τούς θλίβοντας την ψυχήν μου ότι εγώ δούλός σου ειμι.”…


    Μέχρι στιγμής η μόνη που μας θυμίζει την γλώσσα μας είναι η Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας. Πουθενά αλλού δεν ομιλείται και δεν γράφεται!
    Κατά τα άλλα είναι και - ευτυχώς για ελαχίστους “υπερπατριώτες ” ελληναράδες …ανθελληνική!!!
    Ποιος απόφοιτος λυκείου σήμερα , η και πανεπιστημίου ακόμα ,καταλαβαίνει τίποτα από τα παραπάνω ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Όλα αυτά που κατανοούσαν οι απόφοιτοι δημοτικού πριν από λίγα μόλις χρόνια, επί “χούντας” , πριν από την μαρξιστική λαίλαπα !
    Πρόοδος …η αμάθεια!!!


    Από την μεταπολίτευση και έπειτα αφήσαμε την εκπαίδευση των παιδιών μας στους μαρξιστές!
    Τώρα ΚΑΙ τις εκκλησίες μας στους - ΑΝΤΙ Ελληνοχριστιανούς – οικουμενιστές, οι οποίοι θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ και την Ελληνική γλώσσα από την Θεία λειτουργία για να …καταλαβαίνει ο λαός …

    Όταν θα αναζητήσουμε Τον στυλοβάτη του Ελληνικού έθνους μας , την Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας , αυτή που μας κράτησε ζωντανούς για 400 ολόκληρα χρόνια , δεν θα υπάρχει πια στην Ελλάδα μας.
    Θα είναι μεταλλαγμένη εκοσμικευμένη όπως στις πρωην κομμουνιστικές δικτατορίες. Τότε θα είναι αργά ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ και για δάκρυα όπως είναι αργά και για την παιδεία μας.
    Έως τώρα κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτήν διότι οι κομμουνιστές “με τους αγώνες τους , παλικαρίσια ενάντια στο κεφάλαιο ” κέρδιζαν αυξήσεις – από πού ποτέ δεν αναρωτήθηκαν και τις επιπτώσεις τους - και άρα όλα καλά!
    Μην μιλάτε Έλληνες Χριστιανοί δάσκαλοι μιλιά!!!

    Όλα για τα λεφτά .
    Τα τριάντα αργύρια πληρώνουμε και ωρυόμαστε εναντίον του Ιούδα και των Εβραίων που πρόδωσε και Σταύρωσαν Τον Χριστό μας!
    Αυτοί μια φορά, εμείς ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ!!!

    Οι Παρακλήσεις Προς Την Υπεραγία Θεοτόκο μας, μας κράτησαν ζωντανούς ΚΑΙ περισσότερο ελεύθερους από ότι τώρα και επί Τουρκοκρατίας και κατά την ναζιστική κατοχή!
    Τουλάχιστον να αποφασίζαμε με δάκρυα στα μάτια , να Την Παρακαλέσουμε ξανα…
    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ
    ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]