Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία ψηφίζει σήμερα για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων


Το κοινοβούλιο της Γερμανίας αναμένεται να ψηφίσει σήμερα υπέρ της νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, λίγες μέρες αφότου η καγκελάριος Angela Merkel υπαναχώρησε από την αντίθεσή της στο θέμα.

Η μεταρρύθμιση θα δίνει σε ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες πλήρη οικογενειακά δικαιώματα και θα τους επιτρέπει να υιοθετούν παιδιά.

Προς το παρόν, τα γερμανικά ζευγάρια ομοφυλοφίλων περιορίζονταν σε πολιτικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η κα Merkel, που προηγουμένως είχε αντιταχθεί στη ψηφοφορία για το γάμο ομοφυλοφίλων, δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε βουλευτές από το Κόμμα της, το CDU, να «ακολουθήσουν τη συνείδησή τους».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της το 2013, η Angela Merkel είχε ταχθεί εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη βάση της «ευημερίας των παιδιών», ενώ είχε παραδεχτεί ότι το θέμα τις είχε προκαλέσει αρκετές δυσκολίες.

Ωστόσο, σε εκδήλωση του γυναικείου περιοδικού "Brigitte", στις 26 Ιουνίου, προκάλεσε εντύπωση εκφράζοντας την αλλαγή της στάσης της, καθώς δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει την υποστήριξη των άλλων κομμάτων στο θέμα και για αυτό θα επέτρεπε τη ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η - συνήθως συντηρητική - καγκελάριος είπε ότι είχε βιώσει μια «εμπειρία ζωής» στην εκλογική της περιφέρεια, όταν δείπνησε με ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που φρόντιζε οκτώ ανάδοχα παιδιά.

Όταν οι δηλώσεις της διαδόθηκαν στα social media, οι οπαδοί της άρχισαν να της ζητούν να προχωρήσει άμεσα στη ψηφοφορία για τη νομιμοποίηση.

Θα περάσει η ψηφοφορία;

Το νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα εγκριθεί με ευρεία διακομματική υποστήριξη. Μαλιστα, πρόσφατη έρευνα της εθνικής υπηρεσίας κατά των διακρίσεων διαπίστωσε ότι το 83% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της ισότητας των γάμων.

Επιπλεον, την ημέρα που η Δημοκρατία της Ιρλανδίας ψήφισε για να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων - το Μάιο του 2015 - σχεδόν όλες οι γερμανικές εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει με ένα ουράνιο τόξο στο πρωτοσέλιδό τους.

«Ήρθε η ώρα, κυρία Merkel», είχε αναφωνήσει ο τότε ηγέτης των κόμματος της Merkel, Katrin Goering-Eckhart, προσθέτοντας ότι «η φράξια της Merkel δεν μπορεί να απλώς μείνει έξω από τη συζήτηση του "γάμου για όλους"».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]