Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Κατάρ, δεύτερη στρατιωτική βάση της Τουρκίας εκτός συνόρων!


Μια τουρκική στρατιωτική βάση που θα εγκατασταθεί στο Κατάρ θα έχει την έδρα της στη Ντόχα και θα ηγείται από στρατηγούς του Κατάρ-Τουρκίας, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος μετά από συνόδους στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Τουρκικού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη στρατιωτική επένδυση της Τουρκίας στο εξωτερικό κι αυτή με στόχο τα Ιρανικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα, στον ευρύτερο χώρο του Περσικού Κόλπου της Ερυθράς Θάλασσας και του Ινδικού Ωκεανού. Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες είχε υπογράψει ο πρώην πρωθυπουργός (τότε υπ.Εξωτερικών) Αχμέτ Νταβούτογλου στο πλαίσιο των νεοΟθωμανικών σχεδιασμών του.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η ίδρυση κοινών τακτικών στρατιωτικών τμημάτων Τουρκίας-Κατάρ. Η έδρα της θα είναι στη Ντόχα, ο διοικητής της μονάδας θα είναι ένας στρατηγός προερχόμενος από το Κατάρ και ο βοηθός διοικητής πρόκειται να είναι ταξίαρχος και Τούρκος «, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός Αμύνης, Ιχσάν Μπουλμπούλ.

Ο κ. Μπουλμπούλ, δήλωσε ότι ο αριθμός των στρατευμάτων που πρόκειται να αναπτυχθούν θα είναι 500 έως 600 άνδρες, όπως επίσης ότι το Κατάρ ζητά επίσης την +δημιουργία μονάδων στην Τουρκία με ευέλικτη δομή, που να τους επιτρέπει να μεταφερθούν στο Κατάρ, αν αυτό χρειαστεί.

«Υπήρξε επίσης συνάντηση στις 19 Απριλίου σχετικά με το πού θα αναπτυχθεί αυτή η μονάδα και ποιο θα ήταν το μέγεθος της περιοχής, στην οποία θα αναπτυχθεί, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από την άλλη πλευρά. Υπάρχει αίτημα για περαιτέρω επέκταση, λόγω της στενότητας της προτεινόμενης περιοχής «, πρόσθεσε.

«Υπάρχει επίσης μια αίτηση για μια σειρά μαθημάτων που πρέπει να δοθούν στην υπό ανάπτυξη μονάδα για ειδική κατάρτιση. Προβλέπεται λοιπόν να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο με προσωπικό με 25 έως 30 άτομα και θα παρασχεθεί κατάρτιση εκεί «, δήλωσε ο κ. Μπουλμπούλ.

Από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Άμυνας γίνεται σαφές ότι προς το παρόν, τουλάχιστον, ο στόχος της Τουρκίας για τη δημιουργία μιας αέρο-ναυτικής βάσης στο Κατάρ δεν έχει γίνει δεκτή και περιορίζεται στη δημιουργία μιας εγκατάστασης για χρήση χερσαίων δυνάμεων.

Πηγή "Σημειώσεις Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Θεμάτων"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]