Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τούρκος στρατηγός Ακάρ έδωσε εντολή για άσκηση με πυρά στο Αιγαίο ευρισκόμενος στην Αθήνα!


Του Γιώργου Πετράκη

Υιοθετώντας την τακτική του αιφνιδιασμού η Τουρκία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανακοίνωσε την διεξαγωγή ασκήσεων με πυρά, με προειδοποίηση μόνο ολίγων ωρών, αυτή την φορά στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου.

Την ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Χ. Ακάρ βρίσκονταν στην Αθήνα και είχε συνομιλίες και με τον Έλληνα ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη, η Τουρκία ανακοίνωνε με την NAVTEX 484/17 την διεξαγωγή άσκησης από τις 20.00 έως τις 23.00 το βραδυ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Αη Στράτη.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα δυο τουρκικές NAVTEX (482/17 και 483/17) οι οποίες χαρακτήριζαν άκυρες δυο ελληνικές NAVTEX υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, συμφωνημένη περιοχή παροχής υπηρεσιών NAVTEX ,που να έχει εγκριθεί από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ.

Καθώς μάλιστα οι δυο ελληνικές NAVTEX (257/17 και 110/17) είχαν εκδοθεί για να ακυρώσουν τις τουρκικές αναγγελίες για την άσκηση με πυρά στην περιοχή των Ψαρών και την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στο Καστελόριζο, είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιδιώκει την πλήρη αμφισβήτηση οποιασδήποτε οριοθέτησης ακόμη και περιοχών άσκησης αρμοδιοτήτων, όπως η Έρευνα και Διάσωση και η παροχή πληροφοριών ναυσιπλοΐας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Μεσόγειο.

Αυτή η τακτική εντάσσεται βεβαίως στην γενικευμένη αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο και στην προσπάθεια επιβολής δια των απειλών «ειδικού καθεστώτος» για τον διαμοιρασμό και την συγκυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]