Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αχυράνθρωπος του συστήματος στις ΗΠΑ, Mr. Τζορτζ Σόρος


Καιρός είναι νομίζω να ασχοληθούμε με τον κ George Soros και τις «αγαθοεργίες» του κάπως πιο ολοκληρωμένα από τον τρόπο που συνήθως γίνεται. Ο κ. G. Soros είναι ένας μεσαίου μεγέθους σπεκουλαδόρος στην Αμερική που με τις διάφορες NGO του, λειτουργεί ως «μακρύ χέρι» του Αμερικάνικου πολιτικού κατεστημένου και του State Department, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Η δημιουργία του «G. SOROS’ Complex» δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση του δόγματος που εισήγαγε στην αμερικανική εξωτερική πολιτική ο Zbigniew Brzezinski ως πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Αμερικανών προέδρων L. Johnson και J. Carter. Ο Brzezinski γεννημένος το 1928 στην Βαρσοβία της Πολωνίας, διακατέχεται όπως κάθε καλός Πολωνός από ιερό μίσος έναντι της Ρωσίας και κάθε τι το ρωσικό.

Αυτός λοιπόν ο Πολωνός εμιγκρές που έφτασε στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιούργησε τη στρατηγική σχολή σκέψης στους Δημοκρατικούς (την οποία όμως συμμερίστηκαν και εν συνεχεία ασπάστηκαν εν πολλοίς και οι Ρεπουμπλικάνοι), ότι η Ρωσία εκπροσωπεί το απόλυτο κακό για την Αμερική και πρέπει να καταστραφεί ή να περιοριστεί με κάθε μέσο.

Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και τη διαδοχή της από μία διαμελισμένη και αποδυναμωμένη Ρωσία, τα διπλωματικά και στρατιωτικά εργαλεία των ΗΠΑ δεν ήταν εύκολο να εξακολουθούν να είναι σε πρώτη χρήση και έπρεπε να αντικατασταθούν από κάτι πιο έμμεσο, το οποίο δεν θα συνδεόταν άμεσα με την επίσημη Αμερική.

Ο αχυράνθρωπος λοιπόν που ανέλαβε να δημιουργήσει το μακρύ χέρι της αμερικάνικης κυβέρνησης χωρίς αυτή να εκτίθεται, είναι ο κ. George Soros, ένας Ούγγρος εμιγκρές πρώτης γενιάς που δεν είχε ενδοιασμούς να επωφεληθεί και να παίξει το παιχνίδι αυτό.

Το ότι ο Σόρος και τα ιδρύματα του οι NGO, λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη είναι κοινό μυστικό. Ο Σόρος άρχισε να έχει ισχυρή διεθνή παρουσία κατά την πρώτη προεδρία του Bill Clinton με υπουργό Εξωτερικών την Madeline Albright.

Ο στόχος ήταν να καταστραφούν όλα τα πολιτικά και στρατηγικά ερείσματα της Ρωσίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, είτε με στρατιωτικά μέσα, είτε με πολιτικό ακτιβισμό. Τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος άρχισαν να χρηματοδοτούνται αφειδώς από ιδιώτες (βλ. Δημοκρατικό Κόμμα) αλλά και την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Ο Σόρος όμως και τα ιδρύματα του λειτούργησαν και ως «πλυντήριο» χρημάτων για το κόμμα των Δημοκρατικών, καθώς από τη μια μεριά εισέπραττε εκατομμύρια δολάριά από το αμερικανικό κράτος και ιδιωτικούς φορείς και από την άλλη ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες για την προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον, του Μπάρακ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον.

Αν δούμε απλώς τα περιουσιακά στοιχεία του Σόρος, θα καταλήξουμε πολύ εύκολα στο συμπέρασμα, ότι είναι απλώς αδύνατον να χρηματοδοτεί ένα πλέγμα ιδρυμάτων που έχουν προϋπολογισμό κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Επομένως, ο Σόρος λειτουργεί ως ένα αμφίδρομο εργαλείο, που άλλες φορές εξυπηρετεί την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και άλλες την εσωτερική!

Ο Σόρος δεν είναι ο ίδιος ούτε δαιμονικός, ούτε ιδιοφυής, είναι απλά ένας αχυράνθρωπος που εκπροσωπεί πολύ ισχυρά συμφέροντα και γι αυτό βγαίνει πάντα αλώβητος από όλες τις κατά καιρούς περιπέτειές του κι επειδή είναι προχωρημένης ηλικίας οπότε δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο, σίγουρα θα βρεθεί αμέσως ο αντικαταστάτης του για να συνεχιστεί το θεάρεστο – όπως είπαμε – έργο. Καλό τριήμερο σε όλους και όλες.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για τον Σόρος την ιστορία του ως το 1995 μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο
    Ο Σόρος για τον Σόρος(1995)
    http://www.biblionet.gr/book/25367/Soros,_George/%CE%9F_Soros_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CE%BD_Soros
    George Soros, Byron Wien, Krisztina Koenen
    Ανάμεσα στα άλλα έχει την ιστορία του Quantum Fund με το οποίο στις 16/9/1992 κερδοσκόπησε εις βάρος της Τράπεζας της Αγγλίας.
    Στα αγγλικά:
    https://www.amazon.com/Soros-Staying-Ahead-Curve/dp/0471119776/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1493548916&sr=1-1&keywords=soros+on+soros

    Σχετική αναφορά για την επίθεση στην Τράπεζα της Αγγλίας υπάρχει στο:
    "Η επιστροφή του Ραιχ" του Γιώργου Μαλούχου
    http://www.biblionet.gr/book/168167/%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82,_%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0./%CE%97_%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A1%CE%AC%CE%B9%CF%87
    Όπου αναφέρεται παραπομπή σύμφωνα με την οποία η Γερμανία ήξερε για τις επιθέσεις στην Τράπεζα της Αγγλίας και Ιταλίας 1992 και 1994 από τις οποίες απεκόμισε κέρδη και η ίδια.
    Αντιγράφω από εκεί:
    "
    "Δίνουμε στην Ευρώπη περισσότερη ισχύ, γι' αυτό όμως πρέπει και να εργάζεται σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές"

    (Die Zeit, 4 Φεβρουαρίου 2011)

    Βερολίνο, Πλατεία Πότσδαμ, Οκτώβριος 1990: το μεγάλο πανό στη διαδήλωση για τον εορτασμό της επανένωσης της Γερμανίας γράφει: Europa wird deutsch, η Ευρώπη θα γίνει γερμανική. Δίπλα, το περίγραμμα της Ευρώπης κάτω από κίτρινο, κόκκινο και μαύρο. Είκοσι χρόνια αργότερα, η "προφητεία" αρχίζει να εκπληρώνεται. Με όχημα την ισχύ της οικονομίας, το Ράιχ, έννοια κρίσιμη σήμερα μα παρερμηνευμένη στην κοινή συνείδηση, επιστρέφει στην Ευρώπη.

    Μπαίνοντας στο καλοκαίρι του 2011, ο γερμανικός στραγγαλισμός της Ελλάδας φτάνει στο απροχώρητο, με την άτυπη συνεργασία των "αγορών".
    Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Γερμανία επιχειρεί κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν το έχει πράξει και με πολύ πιο ισχυρές οικονομικά και πολιτικά χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, λίγο πριν από τη γέννηση του κοινού νομίσματος.
    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]