Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι άλλοτε ισχυρές χώρες τεμαχίζονται και γίνονται προτεκτοράτα


Όσοι πιστεύουν ότι στην Ευρώπη δεν θα συμβούν αποσχίσεις, αγνοούν ότι υπάρχουν δεκάδες αυτονομιστικές ομάδες, σε κράτη με πολιτιστική ετερογένεια

Θέλω να υπενθυμίσω πως αρκετές φορές έχω αναφερθεί στην επιδιωκόμενη τριχοτόμηση των κρατών, ώστε να υπάρξουν πολλά αδύναμα προτεκτοράτα ελεγχόμενα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο. Και πρόσθετα πάντα, ότι σε Ασία και Αφρική αυτό θα συμβεί με τις βόμβες, στη Δύση με τις τράπεζες.

Αυτό φαίνεται καθαρά, από την εικόνα που παρουσιάζει η Μεσόγειος, όπου οι βορειοφρικανικές χώρες σπαράσσονται με ένοπλες συγκρούσεις, ενώ οι νοτιοευρωπαϊκές ζουν σε καθεστώς ύφεσης.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, η "Καθημερινή" έγραψε, επικαλούμενη πληροφορίες από την τουρκική υπηρεσία του ΒΒC και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ουάσιγκτον μελετά την τριχοτόμηση της πλούσιας σε πετρέλαιο Λιβύης, την μοναδική φόρμουλα για την έξοδο από την πολιτική κρίση. (Σημειώστε, πως το ίδιο συμβαίνει στη Συρία, στο Ιράκ και στις επόμενες χώρες, όταν έρθει η σειρά τους).

Κατά το δημοσίευμα της "Καθημερινής", ο σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Σεμπάστιαν Γκόργκα, σε πρόσφατη συνάντηση του με έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη σχημάτισε με πρόχειρο τρόπο τον νέο χάρτη της Λιβύης. Σύμφωνα λοιπόν, με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, η Λιβύη στην νέα περίοδο θα αναδιοργανωθεί με βάση το μοντέλο που ίσχυε την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Στη σημερινή επικράτεια της Λιβύης θα δημιουργηθούν τρία νέα κράτη. Ένα κράτος θα έχει ως πρωτεύουσα την Τρίπολη. Ένα νέο κράτος θα δημιουργηθεί στα σύνορα με το Τσαντ και ένα τρίτο στο δυτικό κομμάτι της χώρας. (Στα σύνορα με το Τσαντ ήδη έχουν αυτονομηθεί οι Βεδουΐνοι, οι οποίοι δεν εμπλέκονται στη σύρραξη Τρίπολης-Βεγγάζης, στη νοτιοδυτική περιοχή της οποίας εισήλθε πριν από ένα μήνα ο εθνικός στρατός της Λιβύης)

Είναι σημαντικό, ότι δυτικοί αναλυτές τονίζουν πως το νέο αμερικανικό σχέδιο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Λιβύης. Μα, ποιος είπε ότι το σχέδιο θέλει να λύσει το πρόβλημα; Να το περιπλέξει θέλει, ώσπου να εξασθενήσουν οι εμπλεκόμενοι και να επέμβουν προς "εκδημοκρατισμό" δυτικά στρατεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ξεσηκώθηκαν και οι κάτοικοι του Βελουχιστάν (Μπαλουχιστάν, σήμερα) του οποίου την ύπαρξη πληροφορηθήκαμε από την μελέτη της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου, και είχε ξεχαστεί. Να που τώρα, το Μπαλουχιστάν, μια από τις τέσσερις επαρχίες στις οποίες είναι διοικητικά διαιρεμένο το Πακιστάν, το μπαλουχικό ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει τεθεί εκτός νόμου, αφού πρεσβεύει την απόσχιση της επαρχίας από το Πακιστάν.

Για όσους πιστεύουν ότι στην Ευρώπη δεν θα συμβούν αποσχίσεις, ίσως αγνοούν ότι υπάρχουν δεκάδες αυτονομιστικές ομάδες, που συμβιώνουν σε κράτη με πολιτιστική ετερογένεια, που δημιουργεί πολιτικές εντάσεις, οι οποίες αποτελούν την βάση αποσχιστικών κινημάτων. Αλλά, και σε κράτη με ομοιογένεια, όπως ήταν η Ελλάδα πριν από 20 χρόνια, δεν θα αργήσουν εθνοτικές εντάσεις. Όταν Ισπανοί, Καταλανοί, Βάσκοι, που ζουν επί αιώνες μαζί, με κοινά πολιτιστικά στοιχεία, επιζητούν την αυτονόμηση, πιστεύει κάποιος ότι αυτό δεν θα συμβεί με την εισδοχή στην Ευρώπη τόσο ετερόκλητων στοιχείων;

Οι εμπνευστές του ευρωπαϊκού σχεδίου πίστευαν ότι η δημιουργία μιας κοινής αγοράς, ενός κοινού νομίσματος και μιας κοινής ταυτότητας θα αποδυνάμωνε την εθνική κυριαρχία από πάνω προς τα κάτω. Κάποιοι φαίνεται δεν έχουν καταλάβει την δύναμη που έχουν οι ρίζες της παράδοσης. Το δοκίμασε και ο Λένιν, με την προσπάθεια δημιουργίας του "Σοβιετικού Πολίτη", και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Μακεδών
Πηγή VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]