Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα


Η οικονομική κρίση, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο G. Pyatt αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα», ωστόσο υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης.

Τόνισε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ελλάδα, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιόν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επισήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

Όσον αφορά δε, το ζήτημα του Κυπριακού, έκανε λόγο για παράθυρο ευκαιρίας το οποίο θα ήταν κρίμα να χαθεί, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Trump θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο G. Pyatt, σχετικά με την εκκρεμότητα της αξιολόγησης αλλά και της απόφασης του ΔΝΤ για συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ως προς το ζήτημα του Ταμείου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας και ανέδειξε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

«Όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και οικοδομεί την εμπιστοσύνη με τους πιστωτές της, είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι επενδυτές θα στηρίξουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», επισήμανε, και εξέφρασε την βούληση αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες επενδύσεις.

«Ένα από τα πράγματα που δουλεύουμε για φέτος στην Πρεσβεία είναι ένα road show και έχει προγραμματιστεί μια εμπορική αποστολή για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας ΜΗ "ΑΝΗΣΥΧΕΙ" ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ.ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ! ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ",ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ,ΓΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]