Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο


Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου ανάμεσα στις οποίες περιλαμβανόταν και μία πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι προέβη σήμερα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 26.000 ποδιών (8.500 μέτρων περίπου) στις 13:18 το μεσημέρι.

Αρμόδιες πηγές του ΓΕΑ παρατηρούσαν ότι το ύψος πτήσης των τουρκικών αεροσκαφών ελλοχεύει τον κίνδυνο ατυχήματος, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των ορίων ύψους πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών και επηρεάζει πληθώρα αεροδιαδρόμων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του FIR Αθηνών.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, ενώ σήμερα επισκέφθηκε το νησί ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας του σε μονάδες σε Κω, Φαρμακονήσι και Λέρο. Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρουσίασε το όραμα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ διαπίστωσε το εξαιρετικό ηθικό και την αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού.

Συνολικά, σήμερα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως δυο ζεύγη οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών και 3 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Καταγράφηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αρχιπελάγους. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]