Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Όχι» Αρείου Πάγου στην έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών


- Την εισήγηση των αντεισαγγελέων του Αρειου Πάγου ακολούθησε το ανώτατο δικαστήριο για τους οκτώ Τούρκους
- Δεν εκδίδονται καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους
- Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί αφήνονται ελεύθεροι

Στην απόφαση να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς στην Αγκυρα κατέληξε ο Αρειος Πάγος.

Αρχικά έγινε γνωστή η αρνητική εισήγηση για τους πρώτους τέσσερις τούρκους αξιωματικούς και εν συνεχεία γνωστοποιήθηκε η αρνητική εισήγηση και για τους άλλους τέσσερις.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί αφήνονται πλέον ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου είχε αρχικά οριστεί για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο ανεβλήθη για σήμερα καθώς η διάσκεψη συνεχιζόταν.

Η απόφαση εκδίδεται από τρεις διαφορετικές συνθέσεις του ποινικού τμήματος, οι οποίες έκριναν και τις αντίστοιχες αναιρέσεις κατά των αντίθετων αποφάσεων που εξέδωσαν τρία διαφορετικά Συμβούλια Εφετών.

Οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του ποινικού τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Νίκος Παντελής, εισηγήθηκαν κατά της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών. Βασικά σημεία της επιχειρηματολογίας τους ήταν ότι εάν εκδοθούν, τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, ενώ είναι αμφίβολο το αν θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

Την έκδοση των 8 στρατιωτικών ζητάει εκ νέου το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που δικάζονται στην Ελλάδα και σήμερα αναμένεται η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοσή τους ή όχι στην Τουρκία.

Ο Μουφτούογλου, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, ανέφερε ότι «περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να μην δώσει την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι».

«Συνεχίζεται η δικαστική υπόθεση για τους 8 στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα. Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί για το ποια θα είναι η απόφαση.

Αναμένουμε από την Ελλάδα να επιστρέψει σε εμάς αυτούς τους πραξικοπηματίες. Η μεγαλύτερή μας προσδοκία είναι η παράδοση από την Ελλάδα αυτών των πραξικοπηματιών στην τουρκική δικαιοσύνη.

Και μία τέτοια απόφαση, που να ικανοποιεί αυτή την προσδοκία, περιμένουμε να λάβουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Περιμένουμε τουλάχιστον από τις ελληνικές δικαστικές αρχές να μην δώσουν την ευκαιρία να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]