Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: Εξετάζει πρόωρες εκλογές ο Α. Τσίπρας


Αν ο Α. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα σημάνει το τέλος της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο χρόνια στην κυβέρνηση, αναφέρει η The Wall Street Journal σε δημοσίευμά της.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού είδε τις ελπίδες του για μια συμβιβαστική λύση να ξεθωριάζουν αυτό το μήνα, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους που δεν κατονομάζει η εφημερίδα.

Δεν έχει ακόμη πάρει μια απόφαση και αναμένεται να επανεξετάσει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι. "Εάν ο Α. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην κυβέρνηση".

Όπως σημειώνει η The Wall Street Journal, οποιαδήποτε διάδοχη κυβέρνηση θα έχει επίσης δυσκολίες στο να ανταποκριθεί στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ γνωστοποίησε την Δευτέρα το αίτημά του προς την Αθήνα, να θεσμοθετήσει αρκετά χρόνια λιτότητας εκ των προτέρων –μια θέση που υποστηρίζεται από τους Γερμανούς αξιωματούχους που είναι επικριτικοί στην Ελλάδα για την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ να ενταχθεί ξανά στο ελληνικό πρόγραμμα ως πιστωτής, για να επιβάλει αυστηρές μεταρρυθμίσεις. Το ΔΝΤ δεν έχει δανείσει στην Ελλάδα από το 2014, επικαλούμενο τόσο την έλλειψη σχεδίων αξιόπιστης πολιτικής όσο και τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα πρέπει να δοθούν πιο χαλαροί δημοσιονομικοί στόχοι, αλλά ότι είναι αναγκαία περισσότερη λιτότητα εάν η Ευρώπη επιμείνει στους στόχους για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

"Η σκληρή δημοσιονομική εκτίμηση του ΔΝΤ και η απροθυμία της Γερμανίας να μιλήσει για ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, έχει αφήσει τον Α. Τσίπρα αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη προοπτική: μόνο μαστίγιο, καθόλου καρότο", αναφέρει η The Wall Street Journal.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]