Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν ο Τσίπρας πάει σε εκλογές... "τελειώνει"


Για «μαστίγιο χωρίς καρότο» για τον πρωθυπουργό κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, σχολιάζοντας τη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και θεσμών μετά τον «μποναμά» Τσίπρα.

«Αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εκλογές ως διέξοδο, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία» εκτιμά η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα αρνήθηκε να υπαναχωρήσει στην ταχεία κλιμάκωση της σύγκρουσής της με τους πιστωτές, καθώς οι βουλευτές την Πέμπτη πέρασαν μέτρα για να χαλαρώσουν τη λιτότητα σε μια κίνηση που εξόργισε τη Γερμανία» τονίζει η εφημερίδα.

Αφού είδε τις ελπίδες του για μια συμβιβαστική λύση να ξεθωριάζουν αυτό το μήνα, ο κ. Τσίπρας εξετάζει την επιλογή των πρόωρων εκλογών, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. «Αν ο κ Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος της αριστεράς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην εξουσία» εκτιμά.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη, ότι όποια κυβέρνηση και να αναλάβει θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με τους σκληρούς όρους που θέτει το ΔΝΤ, τη συμμετοχή του οποίου επιθυμεί το Βερολίνο. «Το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερα μέτρα λιτότητας αν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ. Η σκληρή δημοσιονομικά αξιολόγηση του ΔΝΤ, σε συνδυασμό με την απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έφεραν τον Τσίπρα να αντιμετωπίζει μια δύσκολη προοπτική: πολύ μαστίγιο χωρίς καρότο» επισημαίνουν οι αρθρογράφοι.

Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο

Για ελαφρύνσεις χρέους που θα ζητήσει μάλλον ο Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Merkel, κάνει λόγο η Handelsblatt.

“Ο κ. Τσίπρας εξαπατά τους Ευρωπαίους και αποσπά με δόλο την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων, δε θέλει ούτε είναι σε θέση να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε –η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της εκτός ευρωζώνης, αν δεν υπάρχουν χρήματα, ας γίνουν ελαφρύνσεις, αλλά εκτός ευρωζώνης”, γράφει η το γερμανικό πρακτορείο DPA.

H Die Welt φιλοξενεί δηλώσεις του U. Grillo, επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, ο οποίος τονίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και στην ευρωζώνη, δήλωσε, και να δείξει η Ευρώπη ότι τα προβλήματα λύνονται από κοινού. Τόνισε ωστόσο πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις –αλλά αξίζει και σεβασμό για την πρόοδο που έχει γίνει.

Με βαρύ πακέτο θεμάτων ταξιδεύει σήμερα ο Τσίπρας στο Βερολίνο, καθώς υπάρχει ο ρόλος της Ελλάδας στην υπόθεση Freiburg, το θέμα του επιδόματος στους συνταξιούχους και ο ΦΠΑ στα νησιά, η κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναφέρεται στη Sudeutsche Zeitung, ενώ αναρωτιέται η εφημερίδα “είναι η σταθερότητα στην Ελλάδα σημαντική για την Ευρώπη, δεδομένου και του προσφυγικού προβλήματος;”.

Liberal με πληροφορίες από skai.gr, Bloomberg



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]