Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτειακή Παράταξη (Republicans) ή εθνική καταστροφή


Tου Σπυρίδωνος Τσάλλα

Το σύνολο των εγχώριων παραγόντων που συνδέονται με τις ΗΠΑ στήριζε τη Δημοκρατική Παράταξη και έχασε. Αντί για τη δημιουργία συνεργειών και εξωτερικών οικονομιών κλίμακας, οι σύνδεσμοι ήταν απλοί μεταπράττες. Λειτούργησαν εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων (υποκατάσταση εγχώριας παραγωγής) και, μακροπρόθεσμα, εις βάρος και των αμερικανικών (χαμηλή ανταγωνιστικότητα λόγω προστασίας), εν τέλει χάνοντας σχεδόν πλήρως την εγχώρια αγορά έναντι γερμανικών συμφερόντων, ενίοτε τουρκικών μέσω Γερμανίας. Η επιχειρηματική προσέγγισή τους δεν διαφέρει από εκείνη της εγχώριας ολιγαρχίας, η οποία, καθόλου τυχαία, είχε και παραμένει αμιγώς κομμουνιστική (μέλη μυστικών υπηρεσιών ανατολικής Γερμανίας, απόστρατοι `67, πωλητές της μεγάλης Σοβιετικής εγκυκλοπαίδειας).

Όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο, το σύνολο των υφιστάμενων κομμάτων εντός Βουλής είναι στο φάσμα της Κεντροαριστεράς, ήτοι αποτελούν υποσύνολα της Δημοκρατικής Παράταξης: ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφοι ΑνΕλ (αριστερά), Νέα Δημοκρατία (κέντρο), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (παραδοσιακός σοσιαλισμός), Ποτάμι (μεταρρυθμιστικός σοσιαλισμός) και Ένωση Κεντρώων (κέντρο), οι οποίοι ακολουθούν πιστά στρατηγική Γερμανικού ευρωσοσιαλισμού, και Χρυσή Αυγή (εθνικοσοσιαλισμός) και ΚΚΕ (κομμουνισμός), οι οποίοι διασφαλίζουν την επικοινωνιακή περιθωριοποίηση των πολιτικών δυνάμεων που δεν ακολουθούν την προαναφερόμενη στρατηγική της Δημοκρατικής Παράταξης εντός ΕΕ. Δεν υφίσταται κόμμα με δεξιό προσανατολισμό εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Η σχέση των οπαδών της Δημοκρατικής Παράταξης εντός και εκτός Ελλάδος ήταν και παραμένει αρμονική, μιας και ο στόχος ήταν κοινός: η μετατροπή των εθνών-κρατών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου σε κράτη-εταιρίες, όπως η μεταπολεμική Γερμανία, υπό Γερμανική διοίκηση. Κοινώς, η εφαρμογή του δόγματος “ό,τι δεν μπόρεσε να επιτύχει ο Μαρξισμός, ο Λενινισμός και ο Σταλινισμός, θα είμαστε σε θέση να το πετύχουμε εμείς.” [Hitler Memoirs of a Confidant, Henry Ashby Turner, Jr. (ed.), Yale University Press (1985) p. 149.] με εργαλεία οικονομικού και θεσμικού πολέμου με σκοπό την υλοποίηση του οράματος που προκάλεσε τον Β’ ΠΠ.

Η Τουρκία, η κυρίαρχη σύμμαχος της Γερμανίας στο Αιγαίο, βρίσκεται εδώ και δεκαετίες, λόγω της επικράτησης της Δημοκρατικής Παράταξης στην Ελλάδα, σε κατάσταση περιφερειακής στρατηγικής κυριαρχίας. Η νίκη του υποψηφίου του Μεγάλου Παλαιού Κόμματος (Ρεπουμπλικάνοι) στις ΗΠΑ άλλαξε άρδην το γεωπολιτικό τοπίο παγκοσμίως, κυρίως δε στην ανατολική Μεσόγειο. Η εμμονή της Ελλάδας σε οτιδήποτε πλην μιας ξεκάθαρης διακυβέρνησης από μια Πολιτειακή Παράταξη θα επιταχύνει τις εξελίξεις μετατροπής της Ελληνικής Δημοκρατίας είτε σε εύθραυστο κράτος προς απορρόφηση από υπερεθνική οντότητα είτε από την Τουρκία. Αν οι Έλληνες δεν κάνουμε ένα σημαντικό άλμα προς την ιδεολογική εξύψωση καθενός από εμάς και, εν τέλει, της πατρίδας μας, θα καταντήσουμε σε χειρότερη μοίρα από τους Κούρδους το `22.

Η Πολιτειακή Παράταξη στην Ελλάδα (Republicans, Hellenic Republic) έχει ξεκινήσει τις διεργασίες της εδώ και περίπου τρία έτη και ολοκληρώνει τις διαδικασίες σύστασής του με σκοπό τη διάσωση της πατρίδας από την κατάλυση θεσμών και αξιών, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Ένωση (European Sea Union).

* O Σπυρίδωνας Τσάλας είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Μηχανικής & Ανάπτυξης
Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Εστία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]