Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Independent: Η Κλίντον θα έχει κάθε ευκαιρία να εξαπολύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο


Προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά πρέπει να δημιουργήσουν θερμές σχέσεις με τη Ρωσία, και το καταλαβαίνει ο υποψήφιος Πρόεδρος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Donald Trump, σε αντίθεση με την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, γράφει η εφημερίδα Independent [1].

Ο συγγραφέας διερωτάται αν ο υποψήφια Πρόεδρος των Δημοκρατικών θα εξαπολύσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία – πως μπορεί . Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο Trump ξεπερνά την αντίπαλό του σε μια σημαντική παράμετρο: είναι ενήμερος για το γεγονός ότι με την Ρωσία είναι καλύτερα να συνεργάζεται.
"Αν μια εξωτερική πολιτική βασίζεται στην αρχή "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου", στη συνέχεια, η ειρήνη, η συνεργασία και η συμμαχία με τη Ρωσία είναι δυνατή ακόμη και στο επιθυμητό», - λέει η δημοσίευση.

Όπως γράφει η εφημερίδα, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει ο Trump, θα συμφωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.
"Θα επιδιώξει έναν κοινό στόχο - να καταστρέψει το ισλαμικό κράτος (ISIS απαγορευμένη οργάνωση στη Ρωσία - Ed)", - λέει το άρθρο.

Όσο για την Κλίντον, δεν καταλαβαίνει ότι, από την άποψη του δόγματος του Κίσινγκερ στην εξωτερική πολιτική στην πρώτη θέση πρέπει να είναι τα συμφέροντα της Αμερικής. Η πολιτική της Ρωσίας έναντι των κρατών της Βαλτικής ή με την Ουκρανία δεν αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο ευκολότερος τρόπος για την αποτροπή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου είναι να αφήσουμε τους οι Ρώσοι κάνουν ό, τι θέλουν, ειδικά σε θέματα που δεν μας αφορούν», — δήλωσε το δημοσίευμα.

Υπάρχει ένας κοινός μύθος ότι οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα ένα "μαλακό σημείο" για την Ρωσία ή ότι θέλουν τη διεθνή ύφεση και ειρήνη. Ωστόσο, οι πιο αυστηροί υποστηρικτές της πορείας προς τον Ψυχρό Πόλεμο ήταν ακριβώς από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Έτσι, με τον Δημοκρατικό Kennedy, ο κόσμος ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής κατά τη διάρκεια της κουβανικής πυραυλικής κρίσης του 1962, σύμφωνα με το άρθρο του δημοσιεύματος.
Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί με Πρόεδρο την Κλίντον, αλλά όχι με τον Trump, λέει ο συγγραφέας, καλώντας να δώσουν στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο μια ευκαιρία.

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Trump διαφορές από Κλίντον απόσπασμα για τη Ρωσία [2]

1 The Independent
2 Две стороны одной монеты: отличи Трампа от Клинтон по цитатам о России

Πηγή "Το Κουτσαβάκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]