Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η.Π.Α: Το Πεντάγωνο σπατάλησε 540 εκ.δολάρια για πλαστά βίντεο


To αμερικανικό Πεντάγωνο κατέβαλε το ποσό των 540 εκατ. δολ. στη βρετανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων «ΒΕΙ.Ι. POTTINGER» για να κατασκευάσει ψεύτικα βίντεο στο Ιράκ, στο πλαίσιο μυστικής εκστρατείας προπαγάνδας, η οποία αποκαλύφθηκε από το «ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» (Bureau of Investigative Journalism).
H εταιρεία «ΒΕΙ.Ι. POTTINGER» -γνωστή για τους αμφιλεγόμενους πελάτες της, μεταξύ των οποίων η Κυβέρνηση της Σ. Αραβίας και το «PINOCHET FOUNDATION» του πρώην Δικτάτορα της Χιλής, AUGUSTO PINOCHET, συνεργάσθηκε με τον Στρατό των ΗΠΑ, προκειμένου να «κατασκευάσουν» την προπαγάνδα σε μία μυστική επιχείρηση.

Η προαναφερόµενη εταιρεία έδινε αναφορά στη «CIA», στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSA) και το αμερικανικό Πεντάγωνο για την εξέλιξη του έργου που της ανατέθηκε, το οποίο είχε ως στόχο να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη την «ΑΙ. QAEDA» με έτι αρνητικότερο τρόπο και να εντοπισθούν τυχόν ύποπτοι συμπαθούντες της οργάνωσης. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της «BELL POTTINGER» ξεκίνησε αμέσως μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, οπότε η εταιρεία επιφορτίσθηκε, καταρχήν, με την προώθηση των «δημοκρατικών εκλογών» στις ΗΠΑ, πριν προχωρήσει στις «πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις στο Ιράκ».
Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπαλλήλου της παραπάνω εταιρείας, MARTIN WELLS, στο «ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ», βρέθηκε να εργάζεται ως υπεύθυνος για το µοντάζ σε βίντεο που τραβήχτηκαν στο Ιράκ, αμέσως μετά την πρόσληψή του από την «ΒΕΙ.Ι. PO’ITINGER».

Εντός 48 ωρών προσγειώθηκε στο Ιράκ, όπου θα επεξεργαζόταν πλάνα από μυστικές «ψυχολογικές επιχειρήσεις» στο αµερικανικό στρατόπεδο «CAMP VICTORY» στη Βαγδάτη. Η «BELL POTTINGER» δημιούργησε τηλεοπτικές διαφημίσεις στις οποίες η «AL QAEDA» απεικονιζόταν με αρνητικό τρόπο, ενώ κλήθηκε επίσης να «κατασκευάσει» πλάνα τα οποία, για λόγους αληθοφάνειας, έπρεπε να φαίνονται ότι προέρχονταν από αραβικό Τ/Δ.
Τα συνεργεία της εταιρείας εστάλησαν στο Ιράκ για να καταγράψουν βίντεο από βοµβιστικές επιθέσεις, τα οποία στη συνέχεια η εταιρεία θα επεξεργαζόταν έτσι ώστε να φανεί ότι τα συγκεκριμένα πλάνα αποτελούσαν μεταδόσεις ξένων αραβικών ειδησεογραφικών ΜΜΕ.
Η «BELL POTTINGER» «κατασκεύασε» επίσης ψεύτικα βίντεο µε προπαγανδιστικό υλικό που υποτίθεται ότι ανήκε στην «ΑΙ. QAEDA», τα οποία στη συνέχεια «φύτευε» ο αμερικανικός Στρατός σε οικίες Αφγανών, όπου πραγματοποιούσαν εφόδους προκειμένου να τους ενοχοποιήσουν. Οι εργαζόμενοι στην «ΒΕΙ.Ι. POTI‘INGER» είχαν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τη δημιουργία των προαναφερόμενων βίντεο. «Τα βίντεο πρέπει να έχουν συγκεκριμένο στυλ το οποίο να συμφωνεί με υπάρχον υλικό της “AL QAEDA”. Τα βίντεο πρέπει να έχουν διάρκεια 10 λεπτά και πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη μορφή αρχείου, το οποίο στη συνέχεια θα κωδικοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο» όπως ανέφερε ο Μ. WELLS στις δηλώσεις του. Tα βίντεο δημιουργήθηκαν για να αναπαράγονται µε «Real Player», το οποίο απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για να τρέξουν. Τα εν λόγω CD είχαν ενσωματωμένα έναν κωδικό σύνδεσης για το πρόγραμμα «GOOGLE ANALYTICS», το οποίο επέτρεπε στον αμερικανικό Στρατό να εντοπίζει τις διευθύνσεις ΙΡ που αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα βίντεο.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι έχει αναθέσει τις παραπάνω «επιχειρήσεις πληροφοριών» (Information Operations Task Force) στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων «ΒΕΙ.Ι. POTI’INGER», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τα συγκεκριμένα πλάνα ήταν «αληθινά», χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά. Αν και η όλη επιχείρηση φαίνεται πως εξυπηρετεί την παγκόσμια ασφάλεια και το «καλό» των «φιλήσυχων» πολιτών τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα για την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών. Με τη λογική ότι κάθε ένας που αντιτίθεται στην κρατική βούληση δύναται να θεωρηθεί τρομοκράτης τέτοιες πρακτικές «εμφύτευσης» αποδεικτικών στοιχείων δείχνουν πως η τρομοκρατία του ισλαμικού εξτρεμισμού θα αντικατασταθεί, με μαθηματική ακρίβεια, από την τρομοκρατία του κρατικού εξτρεμισμού.

Πολυδεύκης
Πηγή MilitaireΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]