Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ το 2010;


Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το ερώτημα που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα είναι γιατί δεν βγήκε η Ελλάδα από το ευρώ το 2010 που χρεοκόπησε.

Γράφει ο Πιτσιρίκος

Ακόμα κι αν αφήσει κάποιος κατά μέρος την τραγική εικόνα της Ελλάδας εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία, δεν μπορεί να μην προσέξει πως το ευρώ καταρρέει και είναι θέμα χρόνου η διάλυση της ευρωζώνης, με την Ιταλία μάλλον να είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει οικειοθελώς.

Οπότε, γιατί έγιναν όλα αυτά;

Για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες και να καταρρεύσει η Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία;

Αν είναι αυτό, πρόκειται για εθνική προδοσία.

Και η εθνική προδοσία έχει ονόματα.

Η εθνική προδοσία έχει τα ονόματα των πρωθυπουργών και των πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και τα ονόματα των πρωθυπουργών και των πολιτικών που ψήφισαν τα Μνημόνια.

Η Ελλάδα έπρεπε -και μπορούσε- να έχει βγει από το ευρώ το 2010 πριν καταστραφεί εντελώς.

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ. Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία.

Εφτά χρόνια δυστυχία, ανεργία, μετανάστευση, αυτοκτονίες, διχασμός και εξαθλίωση, επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν ξεπουλημένες και εύκολος στόχος εκβιασμού από αυτούς που τις είχαν εξαγοράσει.

Για να διασωθούν ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, μερικά πολιτικά τζάκια και η οικονομική ελίτ, χάθηκε η Ελλάδα.

Στη χώρα που το Σύνταγμά της έχει αντικατασταθεί από τα Μνημόνια, κάποιοι κάνουν σήμερα λόγο για χούντα.

Κάποιοι, εντελώς ζώα, επιμένουν -και κάποιοι τους πιστεύουν- πως είναι θέμα κομμάτων και πως θα έρθει η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη να σώσει την Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ του Τσίπρα.

Για επιστροφή στην δραχμή, ούτε λόγος βέβαια.

Όλοι τους με το ευρώ.

Με το ευρώ που καταρρέει.

Γιατί Μένουμε Ευρώπη. Και η Ευρώπη είναι ένα νόμισμα. Τίποτε άλλο.

Πληθαίνουν οι φωνές στην Ελλάδα και-κυρίως- στο εξωτερικό πως το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να είχε βγει από την ευρωζώνη.

Τώρα, η Ελλάδα θα επιστρέψει αναγκαστικά στην δραχμή με την χώρα διαλυμένη και ξεπουλημένη.

Το ερώτημα είναι αμείλικτο:

Γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ το 2010;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]