Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη κατάντια να είσαι Φίλης…

Το να απαντάς στον Φίλη για την κάθε ανιστόρητη γραφικότητα που πετάει, αν μη τι άλλο, του δίνεις αξία, την οποία, έχει μεν τύποις, αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ κατ' ουσίαν... Μερικές φορές όμως δεν αντέχεις και του τα λες χύμα... Και ας μην τ' ακούει ή δεν τα καταλαβαίνει... Τουλάχιστον τα διαβάζουμε εμείς...

Αξιότιμε κύριε υπουργέ Παιδείας

Δια της παρούσης θα επιθυμούσαμε να μας αναλύσετε την ιστορική σας σκέψη, όπως την διατυπώσατε, περί ευθύνης της Ορθόδοξης Εκκλησίας για "την ηθική κατάπτωση" της νεοελληνικής κοινωνίας και τη μομφή σας, για τη μη συμμετοχή της, στον "αγώνα" κατά της Δικτατορίας.
Μήπως εννοείτε, δηλαδή, πως η Εκκλησία δεν φόρεσε το αμπέχονο του αριστερίστικου προοδευτισμού, ως όφειλε κατά την άποψή σας, εξαργυρώνοντας με το παραπάνω την ανοικτή επιταγή του Πολυτεχνείου; Αποκτώντας έτσι απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία, εξουσία χωρίς όρια, άνομο πλουτισμό, μεταμόρφωση από αριστεριστή επαναστάτη του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" σε σοσιαλ-τεχνοκράτη ευρω-είλωτα, μόνιμο επαίτη της Δύσης;

Αυτή όμως δεν είναι η πορεία της Εκκλησίας κ. Υπουργέ. Αυτή είναι η πορεία της "γενιάς του Πολυτεχνείου", της οποίας τυγχάνετε ιδεολογικός επίγονος.
Είναι αυτοί, που σε μια νύχτα, εξασφάλισαν θέσεις εξουσίας μιας ζωής. Κυβέρνησαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν συνδικαλιστές, έγιναν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, σάρωσαν το χώρο του πνεύματος, έγιναν κρατικοί καλλιτέχνες κι όλα αυτά με το ήθος της ορδής του Αττίλα.

Η γενιά της Μεταπολίτευσης, της οποίας εσείς και η Αντιπολίτευση τιμάτε τους αγώνες, διέλυσε με μανία κάθε στοιχείο της εθνικής ταυτότητας, απαξίωσε και χλεύασε κάθε έννοια πνευματικού πολιτισμού του παρελθόντος, κάθε έννοια κοινωνικής ηθικής, δημιουργώντας τον χειρότερο τύπο Έλληνα όλων των εποχών: τον άκρατο κι ανεγκέφαλο ατομικιστή, τον εχθρό της εργασίας και του αγώνα, τον παρασιτικό αμαθή ηλίθιο, την καλτ καρικατούρα του γελοίου λάιφ-στάιλ, τον σοσιαλιστή ιδεοληπτικό αγράμματο, τον ευθυνόφοβο εξυπνάκια.
Το αριστερίστικο ιδεολογικό της οπλοστάσιο, διέλυσε το βασικό κύτταρο του νεοελληνικού πολιτισμού, την οικογένεια, δηλητηρίασε τις σχέσεις των δυο φύλων, πάσχισε να εξαφανίσει το ήθος των Ελλήνων που με νοσταλγία το βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και το διαβάζουμε στη κλασσική μας λογοτεχνία.

Μη μας κάνετε μάθημα ηθικής, εσείς, κ. Υπουργέ.

Αν υπάρξει ένα δικαστήριο της Ιστορίας, τη γενιά σας θα τη στιγματίσει με το αιώνιο όνειδος της χρεοκοπίας του Ελληνισμού. Πρώτα της ηθικής και πνευματικής χρεοκοπίας κι κατόπιν της οικονομικής.
Κληροδοτήσατε στις επόμενες γενιές τη βαριά κληρονομιά του τίποτα, τις ιστορικές αποσκευές του μηδενισμού, την ήττα χωρίς καν να δοθεί η μάχη.

Και να θυμάστε, αν ακόμη αυτός ο τόπος στέκεται ηθικά όρθιος και μπορεί ακόμη να ελπίζει, αυτό το χρωστάει στην Εκκλησία που ήταν πάντα η μάνα του λαού κι όχι η μητριά κι όπως όλες οι μανάδες, έκανε και σφάλματα, αλλά αυτά είναι σταγόνες μπροστά στον ωκεανό της εθνικής της προσφοράς.
Αυτό άλλωστε εσείς, που υπήρξατε, ως φτωχός νέος, νεωκόρος στην Αγ. Ειρήνη στην Αιόλου, θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα απ τον καθένα.

Κύριε υπουργέ, ένα πλήθος τυράννων απ τον Διοκλητιανό μέχρι τον Στάλιν, προσπάθησαν να ξεριζώσουν την Εκκλησία από τις ανθρώπινες κοινωνίες και τις ανθρώπινες καρδιές.
Μάταια όμως. Αυτή δεν είναι "εκ του κόσμου τούτου".
Η μεγάλη της δύναμη είναι ακριβώς αυτή: η πορεία του Σταυρού και της Ανάστασης. Όσο νομίζει κανείς πως την σκοτώνει στον κάθε ιστορικό Γολγοθά, τόσο Αυτή ανασταίνεται εκ του τάφου.

Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας.

Μετά τιμής
Φ. Δ. Χριστοδουλάκης



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μεταπολιτευτικοί Καλλιτέχνες είναι οι: Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου), Μάνος Χατζιδάκις, Σταμάτης Σπανουδάκης, Στέλιος Καζαντζίδης, Θανάσης Βέγγος και Σωτήρης Μουστάκας. Όλοι οι άλλοι ΔΕΝ υπάρχουν, απλά μασάνε κρατικό χρήμα για να λένε τις γνωστές ανοησίες και να είναι αρεστοί στο ανθελληνικό καθεστώς.
    Από θέμα δεν ανθρώπων του πνεύματος, δεν θυμάμαι να βρέθηκε κανένας σφαγμένος από νεαρούς. Αυτό είναι το star system της πατρίδας μας. Ναρκωτικά, πορνεία, θαλασσοδάνεια, βρώμικο χρήμα και προώθηση διεφθαρμένων προτύπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]