Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν δίνεται άσυλο σε 3 από τους 8 τούρκους στρατιωτικούς

«Πράσινο φως» για την έκδοση στην Τουρκία των τριών από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς άναψε την Τετάρτη - σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - η Επιτροπή Ασύλου που εξέτασε το αίτημά τους σε πρώτο βαθμό.

Η απόφαση της Επιτροπής για το αίτημα χορήγησης ασύλου ήταν αρνητική, με την αιτιολογία για τον ένα ότι υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ για τους άλλους δυο έκρινε ότι δεν συνεργάστηκαν επαρκώς με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί, που προσήλθαν στην Επιτροπή Ασύλου έχουν δικαίωμα υποβολής έφεσης επί της απόφασης, ενώ η απόφαση για τους άλλους πέντε Τούρκους αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στις 11.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται η συνάντηση Τσίπρα – Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, με βασικά θέματα τόσο το προσφυγικό όσο και το Κυπριακό. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει το θέμα των στρατιωτικών.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου από αστυνομικούς, 10 άτομα τουρκικής καταγωγής (2 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά), για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, διότι διώκονται από την κυβέρνηση Erdogan για τα πολιτικά τους φρονήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επειδή οι εδώ είναι χ#στ#ς δεν γίνεται να μην δίνονται στην δημοσιότητα τέτοιες ειδήσεις και με άκρα μυστικότητα να τους στέλνουν σε κάποιοα άλλη Ευρωπαϊκή ή Αμερικάνικη χώρα. Καταννοώ ότι έχουν μια λατρεία στα 4 και τους είναι δύσκολο να μην είναι υποτελείς, όμως εμείς οι πολίτες έχουμε και κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας και δεν θέλουμε να δούμε νέους Οτσαλάν.
    Πάντως εντελώς χαζός λαός αυτοί οι τούρκοι, εν αντιθέσει με τους ηγέτες τους! Εδώ βρήκαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο; Δεν ξέρουν ότι ο Εφιάλτης ήταν πολύ καρπερός και άφησε ικανότερους διαδόχους από τον ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]