Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Cariocas στο Ρίο, Cariocas και στην Ξάνθη!

Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να ονομάζονται παγκοσμίως cariocas, όμως και οι cariocas της Ξάνθης είναι εξίσου γνωστές και… απολαυστικές για όσους τις έχουν δοκιμάσει.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ CARIOCAS
EΛΛΑΔΑ - ΞΑΝΘΗ: Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ


Οι ζαχαροπλάστες της ακριτικής πόλης επιχειρούν να ταυτίσουν το brand name της πόλης της ΞΑΝΘΗΣ, με τα εθνογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων του ΡΙΟ.
Για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, μέσω του Επιμελητηρίου της ΞΑΝΘΗΣ διαβιβάστηκε αίτημα στο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του ΡΙΟ.

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, το γνωστό ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης «Το Κάτι Άλλο» εκθέτει τόσο την σχέση ιδιοσυγκρασίας μεταξύ Ελλήνων και Βραζιλιάνων, όσο και την σχέση των δύο λαών στην απαίτηση της απόλαυσης γλυκών εδεσμάτων.
Και μπορεί για τους Βραζιλιάνους φιλάθλους cariocas να είναι απόλαυση τα σπορ, όμως για τους οπαδούς των γλυκών απολαύσεων μία υπέροχη carioca από την Ξάνθη είναι πολλαπλάσια.
Εξάλλου, τα ονομαστά γλυκά της Ξάνθης, και του ζαχαροπλαστείου «Το Κάτι Άλλο» δεν επιτρέπουν σε κανέναν πελάτη τους να μην γευτεί την απόλαυση μιας ξανθιώτικης cariocas. Και είναι κοινά αποδεκτό πως «όσοι τις δοκίμασαν, δεν τις αλλάζουν με τίποτε»!


Κι επειδή έχουμε καλοκαίρι, και ο καύσωνας καλά κρατεί, το ξανθιώτικο ζαχαροπλαστείο "Το Κάτι Άλλο" σκέφτηκε πως η απόλαυση της ξανθιώτικης cariocas πρέπει να πάρει και την μορφή παγωτού κι έτσι δημιούργησε τα παγωτά Ping-Polo. Έτσι, με πολύ μεράκι, με αγνά υλικά και με πολύ φαντασία, κατόρθωσαν οι άνθρωποι του ζαχαροπλαστείου να φτιάξουν στα εργαστήριά τους ένα παγωτό που έχει την απόλαυση μιας cariocas, που θα σας δροσίσει αλλά και θα σας... κολάσει με τις διαθέσιμες ποικιλίες!


Τα συγχαρητήριά μας, λοιπόν, στους ιδιοκτήτες του ξανθιώτικου ζαχαροπλαστείου "Το Κάτι Άλλο", που εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις δεν δίνουν όνομα μόνο στη γεύση και στην δροσιά, αλλά δίνουν και παραδείγματα προς μίμηση τόσο στον χώρο της επιχειρηματικότητας, όσο και στον χώρο της πολιτικής.
Και, φυσικά, δική μας υπενθύμιση σε όσους επισκεφθούν το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των χρωμάτων, την πανέμορφη ακριτική Ξάνθη, να μην ξεχάσουν να επισκεφθούν το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» για να εφοδιασθούν με ονειρεμένα γλυκά και παγωτά που κολάζουν αλλά και δροσίζουν ακόμη και… αγγέλους!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]