Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον κόφτη ολοταχώς

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Μετά την υπόθεση του «σκισίματος» των μνημονίων και, στη συνέχεια, του δημοψηφίσματος, το οποίο υπήρξε αδιανόητο από μόνο του για να εξελιχθεί σε τραγωδία με τον χειρισμό του «ν/όχι», η υιοθέτηση του διαβόητου «κόφτη» αποτελεί την τρίτη εντυπωσιακότερη «επίδοση» της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου στον πολιτικό αμοραλισμό και, γενικώς, στην ιστορία της πολιτικής απάτης στην Ελλάδα.

Όταν τον έφεραν, τον διαφήμισαν ως τεράστια επιτυχία τους: υποτίθεται ότι έτσι θα γλύτωναν τα μέτρα, ενώ, στην πραγματικότητα, είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι το σύστημα που, σε δεδομένη στιγμή, όχι απλώς θα οδηγούσε σε μέτρα, αλλά, επιπλέον, αυτά θα ήταν και εντελώς οριζόντια και τυφλά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης και σχεδιασμού κανενός τύπου.

Ο πολιτικός αμοραλισμός της κυβέρνησης όμως δεν κάμφθηκε από αυτό το τερατούργημα, το οποίο χαιρέτησαν με μεγάλη ικανοποίηση οι δανειστές – οι μόνοι άλλοι που χάρηκαν, καθώς ο Τσίπρας τους έκανε, και εδώ, όλη τη «βρώμικη δουλειά» που ουδείς άλλος θα είχε καν διανοηθεί να κάνει.

Ε, η στιγμή αυτή, πλησιάζει.

Τα έσοδα του Ιουλίου κατέρρευσαν – η κυβέρνηση σε ένα σήριαλ φαιδρών αντιφατικών μεταξύ τους τοποθετήσεων με διάφορα επεισόδια, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η πρόσθετη υπερφορολόγηση που επέφερε η «πολιτική» Τσίπρα – Καμένου γκρέμισε ότι είχε μείνει όρθιο. Και η κατάρρευση των εσόδων είναι πλέον συνάρτηση όλων των διαστάσεων αυτής της «πολιτικής» τόσο ως προς τους άμεσους όσο και προς τους έμμεσους φόρους και τα πάσης φύσεως δημόσια έσοδα.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα ετοιμάζεται, αμέσως μετά τον Αύγουστο, για την επιστροφή της Τρόικας (συγγνώμη, των «Θεσμών»), η οποία θα πρέπει να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης. Τα δημόσια έσοδα και οι αλλαγές στα εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας με τρόπο που ίσως αποβεί τελικά μοιραίος για την κυβέρνηση και σίγουρα θα φέρει σοκ στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ειδικά το τέρας του «κόφτη» για το οποίο ο Τσίπρας τόσο υπερήφανος υπήρξε, σίγουρα πια, θα δείξει τα δόντια του πολύ σύντομα και ενώ οι συντάξεις έχουν ήδη από πριν μειωθεί…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]