Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλίμα επίθεσης στην Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία

Επιχείρηση κλιμάκωσης στο Αιγαίο επιχειρεί η Τουρκία
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει 
με σειρά λήψης μέτρων στο εσωτερικό της Ελλάδας

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Με πρόφαση την επίσημη επικύρωση των 12 ναυτικών μιλίων από την πλευρά της Ελλάδας, η Τουρκία επιχειρεί να ανεβάσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά και ταυτόχρονα να προετοιμάσει την τουρκική κοινή γνώμη για το «δικαίωμα της Τουρκίας» να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να εφαρμόσει ό,τι δικαιούται από το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών (το οποίο σκόπιμα δεν έχει υπογράψει η Τουρκία).

Η είδηση αυτή καθεαυτή, η οποία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ προέρχεται από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ουσιαστικά θέτει τις προϋποθέσεις για μία ελληνοτουρκική σύρραξη, αφού ο σχετικός νόμος –άδεια και εντολή προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις- του Τουρκικού Κοινοβουλίου βρίσκεται σε ισχύ!

Το απίστευτο της είδησης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milli Gazete (φύλλο της 8ης Αυγούστου 2016) είναι πως η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον σύμβουλο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, μετά από πρόσφατες επαφές του με εκπροσώπους του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, από τους οποίους πληροφορήθηκε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να κυρώσει επισήμως τα εθνικά χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια…
Πρόσφατα, μάλιστα, άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες, είχαν θέσει ως κυρίαρχο θέμα επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την παράνομη κατοχή της Ελλάδας σε 16 νησιά και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου. Η συγκυρία της «διαρροής» ή «εμπιστευτικής πληροφόρησης», έρχεται να κλιμακώσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, να δημιουργήσει κλίμα εχθρότητας προς την Ελλάδα στον τουρκικό πληθυσμό και να προετοιμάσει για περαιτέρω αρνητική κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Βέβαια, υπάρχουν μία σειρά από δεδομένα, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν πριν καταλήξουμε στην προφανή τουρκική προβοκάτσια, η οποία σαφέστατα στοχεύει σε εθνική συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του Ερντογάν, δηλαδή σε απόλυτη πολιτική εκμετάλλευση υπέρ του τούρκου προέδρου, στην ταυτόχρονη απομάκρυνση κινήσεων κατά της παρούσας τουρκικής κυβέρνησης και επιπλέον, στην εισαγωγή – δημιουργία ενός επιπρόσθετου ζητήματος – διαφοράς επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Παρά το εξόφθαλμο της τουρκικής προβοκάτσιας, η οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιείται και ως μέσο άσκησης πίεσης προς την αμερικανική πλευρά (βλ. ΝΑΤΟ) και την επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στα τέλη του Αυγούστου στην Τουρκία, δεν πρέπει να παραγνωριστεί και αυτή καθεαυτή η κατάθεση της πηγής της πληροφορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία «στοχεύει» εκπροσώπους του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Με δεδομένη την μηδενική διάθεση της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου να εργαστούν πάνω στην επίσημη επικύρωση και ανακήρυξη των 12 ναυτικών μιλίων ως ελληνικού εθνικού θαλάσσιου χώρου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε:
Προσπαθεί, άραγε, η Τουρκία να δημιουργήσει προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία του Ελληνικού ΥΠΕΞ παραδίδοντας τόσο «ανάλαφρα» τους πολύ χρήσιμους πληροφοριοδότες, ή επιχειρεί μέσω ενός φαιδρότατου ψέματος να αιτιολογήσει την εκκίνηση μίας επιθετικής πολιτικής προς την Ελλάδα, στοχεύοντας –συν τοις άλλοις- σε υποχωρήσεις επί διαφόρων θεμάτων από την ελληνική πλευρά, αλλά κυρίως στην παράδοση των 8 στρατιωτικών τούρκων φυγάδων, για τους οποίους δεν έχει κατατεθεί από την τουρκική πλευρά επίσημο αίτημα έκδοσής τους;

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι επειδή η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι εκρηκτική, καλό θα είναι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο στρατός να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, όσο και η ελληνική κοινωνία να κατανοήσει πως δεν είναι διόλου απίθανο η προβληματική Τουρκία να επιχειρήσει μία «θερμή» εξαγωγή των τεράστιων προβλημάτων που βιώνει. Με τον ημιπαράφρονα Ερντογάν στη θέση του απόλυτου άρχοντα, κανένα ενδεχόμενο δεν πρέπει να θεωρείται αδύνατο…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]