Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόχος των κουκουλοφόρων ο χριστιανισμός;

Μολότοφ από κουκουλοφόρους στη Μονή Πετράκη

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μηνύματα προς τον κόσμο της Ελληνικής Ορθοδοξίας φαίνεται πως αποφάσισαν να στείλουν οι γνωστοί – άγνωστοι κουκουλοφόροι που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον στην Ελλάδα, ελέω της περίεργης ανεκτικότητας των κρατικών αρχών, αλλά κυρίως διαφόρων κυβερνητικών στελεχών αλλά και υπουργών που στηρίζουν με δηλώσεις τους -ακόμη και μέσα στη Βουλή- τις έκνομες αυτές δραστηριότητες.

Έτσι, παραμένοντας στο «μοτίβο» της δημιουργίας ειδήσεων, και όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, άγνωστοι, γύρω στις 03.10, πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτιρίου, στην οδό Μονής Πετράκη 10 στο Κολωνάκι, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Ανακοίνωση της Εκκλησίας

Μετά την εισβολή σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σήμερα στις 3:00 π.μ. ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με περίπου 10 βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου.
Το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία. Από την νυκτερινή επίθεση καταστράφηκε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπαλλήλου. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.
Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες.

Ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία».
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Ασύλληπτοι οι δράστες

Πέρα όμως από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις γεγονός παραμένει πως οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι σχεδιάζοντας ίσως το επόμενό τους χτύπημα, το οποίο ενδεχομένως να εκθέσει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου πολίτη.
Όμως, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η ιδιαιτερότητα των δραστηριοτήτων από τους γνωστούς – αγνώστους, η οποία σχετίζεται με «στόχους» που έχουν ως επίκεντρο την Ορθοδοξία.
Όχι, οι κουκουλοφόροι δεν χτυπάνε παράνομα τζαμιά, ούτε στόχους που μπορούν να θεωρηθούν ως χτύπημα κατά ισλαμιστών. Επιλέγουν χτυπήματα κατά της Ελληνικής Ορθοδοξίας (εν δυνάμει δηλαδή κατά της θρησκευτικής πίστης των περισσότερων Ελλήνων πολιτών), προκαλώντας αλλά ταυτόχρονα και αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τις «πηγές» της ιδεολογικής ή άλλης καθοδήγησης και χορηγίας.

Ενδεχομένως, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, να εκφράζουν έργω (και όχι λόγω) το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης (όπως το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση δια του υπουργού της). Σε κάθε περίπτωση, όμως, αποκαλύπτονται ιδεολογικά, καλύπτονται πολιτικά και «προστατεύονται» από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν μπορούν να τους συλλάβουν.

Τελικά, το δικαίωμα στην κουκούλα είναι το πιο ιερό έργο της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Ιδιαίτερα της κουκούλας του παρακρατικού, που έχει πάρει την σιωπηλή άδεια να καταστρέφει και να τρομοκρατεί, χωρίς να φοβάται την σύλληψη και την τιμωρία του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ηθικοί αυτουργοί είναι και οι δικαστές που αθώωσαν τους 26. Σε περίπτωση που υπάρξει/ουν νεκρός/οί να ξέρουν ότι και αυτοί είναι συνυπεύθνοι με την απόφαση που έβγαλαν. Δυστυχώς από την στιγμή που υπάρχει ανοχή από τους Κόκκινους Χμερ η κατάσταση θα χειροτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]