Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι υποκινούν ρωσο-ουκρανικό πόλεμο για την Κριμαία;

Ανάλυση:  South Front  Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Αυγούστου, μια ουκρανική ομάδα αναγνώρισης επιχειρήσεων εισβολής ή δολιοφθοράς επεχείρησε να διεισδύσει στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, μεταξύ της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της ουκρανικής περιοχής της Χερσώνας.

Η ομάδα, η οποία εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη Αρμιάνσκ (κοντά στην βόρεια Κριμαία), ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των στρατιωτικών υποδομών της χερσονήσου, αλλά και κατά μη στρατιωτικών δομών. Εάν η αποστολή της ήταν επιτυχής, θα προκαλούσε έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, όταν η ομάδα της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο, βρήκε 20 άτομα τα οποία είχαν διεισδύσει στη χώρα και φόρτωναν εκρηκτικά. Σχεδόν αμέσως άνοιξαν πυρ εναντίον της ομάδας αντίδρασης.

Ακολούθησε μάχη, η οποία κόστισε τη ζωή ενός αξιωματικού της FSB. Μετά από περαιτέρω συμπλοκές, η άγνωστη ομάδα φέρεται να χωρίστηκε στα δύο. 14 ή 15 από αυτούς πέρασαν στην ουκρανική επικράτεια διασχίζοντας τον Δνείπερο και περίπου πέντε παρέμειναν στο έδαφος της Κριμαίας.

Σύμφωνα με την FSB, επί τόπου βρέθηκαν 20 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί με ισχύ που ισοδυναμούσε με περισσότερα από 40 κιλά ΤΝΤ, καθώς και πυρομαχικά, βλήματα, και άλλα όπλα που χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού της Ουκρανίας.


Μετά από εφαρμογή μέτρων παρακολούθησης, εξουδετερώθηκε δίκτυο πρακτόρων της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κριμαία. Συνελήφθησαν επίσης Ουκρανοί και Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τώρα καταθέτουν.

Δύο ακόμη απόπειρες διείσδυσης από ουκρανικές καταδρομικές και τρομοκρατικές ομάδες εμποδίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις την Δευτέρα. “Τεθωρακισμένα οχήματα του Κιέβου παρείχαν κάλυψη στις ομάδες από την ουκρανική πλευρά”, δήλωσε πηγή της FSB, προσθέτοντας ότι “ένας Ρώσος στρατιωτικός σκοτώθηκε σε αυτή την επιχείρηση”. Μετά το περιστατικό, η Ρωσία μετακίνησε έναν ικανό αριθμό δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ελικόπτερα και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στις πόλεις Αρμιάνσκ και Τζανκόι, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.


Oι απόπειρες δολιοφθοράς σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν από το επίσημο καθεστώς του Κιέβου. Το ουκρανικό καθεστώς βίας αποφάσισε να ξεκινήσει ην επιχείρηση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το αμερικανικό στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο ίσως να είχε δείξει ενδιαφέρον για μια κλιμάκωση στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτική θέση της υποψηφίου του για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ήταν σε θέση να αποκρούσουν την προσπάθεια και να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Παρ' όλα αυτά, τα πρόσφατα σχόλια του Ρώσου προέδρου και άλλων αξιωματούχων καταδεικνύουν ότι η Μόσχα έχει ήδη ετοιμάσει μια σκληρή απάντηση στο καθεστώς του Κιέβου και τους υποστηρικτές του στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που υπάρξουν και νέες επιθετικές ενέργειες.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]