Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία επαναπροωθεί 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη;

Στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 3.000 μετανάστες που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι από το Βερολίνο, όπως μετέδωσε το protothema. Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία, κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «www.ekriti.gr», αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση), που κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός της.

Την απόφαση αυτή της Γερμανίας υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου με επικεφαλής τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε της περιβόητης σύσκεψης στο Ηράκλειο και προανήγγειλε τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν αεροπορικώς στην Κρήτη, αρχικά στο Ηράκλειο και τα Χανιά, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του του στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος που έχει επιβαρυνθεί η χώρα μας από την έναρξη της εισροής προσφύγων, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ, όχι όμως στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε Μ.Κ.Ο., εκ των οποίων τα περισσότερα σε Μ.Κ.Ο. του εξωτερικού.

Εγληματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Κι έτσι, αργά αλλά σταθερά, οι προβλέψεις για την συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία για τους λαθρομετανάστες, η Ελλάδα μετατρέπεται σε "ανοιχτή φυλακή" για τους "πρόσφυγες" που κρίνονται (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) ανεπιθύμητοι για την Ευρώπη. Όλοι έβλεπαν την σοβαρή πιθανότητα αυτής της εξέλιξης. Όλοι εκτός από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι οποίοι δεν διέβλεπαν κανέναν κίνδυνο από την λαθρομετανάστευση. Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος χαμογελώντας δήλωνε πέρυσι τέτοια εποχή πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την λαθρομετανάστευση, επειδή οι "πρόσφυγες" θέλουν να μετακινηθούν και να κατοικήσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Κι ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ "λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο" (βλ. χώρες της κεντρικής Ευρώπης), οι εξελίξεις γίνονται τραγικές για την Ελλάδα, αφού όχι μόνο άρχισαν οι επιστροφές των ανεπιθύμητων (βλ. "υπεράριθμους"), αλλά αυξήθηκαν και οι ροές εισόδου από την Τουρκία, με τον κ. Μουζάλα να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα δηλώνοντας πως "οι ροές δεν αυξήθηκαν".

Ανακοινώθηκε επίσης πως ειδικό κλιμάκιο της Europol θα φτάσει στις 20 Αυγούστου στην Ελλάδα με σκοπό, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), να διεξαχθούν έρευνες στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών για ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το εν λόγω πολυμελές κλιμάκιο της Europol θα αποτελείται από αξιωματικούς εξειδικευμένους στην ισλαμική τρομοκρατία, οι οποίοι θα ερευνήσουν από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ. το ενδεχόμενο στα κέντρα φιλοξενίας να έχουν εισέλθει και άτομα που σκοπεύουν να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.
Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν τα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.
Από ελληνικής πλευράς στην ομάδα ερευνών θα μετάσχουν άνδρες από την Αντιτρομοκρατική και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Είναι προφανές πως Τσίπρας και Καμμένος δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα προβλήματα που δημιουργεί ή που θα δημιουργήσει στην Ελλάδα (αλλοίωση δημογραφικών στοιχείων, αύξηση εγκληματικότητας, προβλήματα στην ασφάλεια επί των συνόρων αλλά και στο εσωτερικό της χώρας) η πολιτική τους για την λαθρομετανάστευση και εμμένουν σε μία πολιτική που μόνο ως καταστροφική και λίαν επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Άλλωστε, η "αφωνία", η εγκληματική σιωπή και η συναίνεση της κυβέρνησης στην απόφαση της Γερμανίας, καθιστά ομολογία ενοχής ενός εγκλήματος κατά της χώρας, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη (ουκ ολίγα) υπάρχοντα εγκλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Το πράσινο νησί που έγινε κόκκινο! Μπορεί να μην ψήφισαν απευθείας το ναζιστικό κόμμα, όμως με ελαφρά τη καρδία και με έπαρση ψήφισαν τους ναζί με τους φερετζέδες. Θα πρτοτιμούσα hot spot Ανώγεια και Ζωνιανά!
    Η απέλαση να φανταστώ ότι δεν παίζει ως σενάριο! Όποιος τους θέλει να πληρώσει από την τσέπη του για να τους ταΐσει και να τους περιθάλψει. Όταν θα σταματήσουν να ζουν σε δυσπρόσιτα παλάτια και να στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα ιδιωτικά κολλέγια, τότε να κανουν υποδείξεις στον κόσμο.
    Σύντροφε πολύ αισιόδοξος είσαι! Από Σεπτέμβριο αρχίζουν τα ζόρια για το συνονθύλευμα που παριστάνει την κυβέρνηση και εσύ μιλάς για Δεκέμβριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί μεταφοράς προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη

    Διαψεύδει και το Βερολίνο τη μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη

    Ποιος (θα) κρίνει πού και πότε είναι υπεράριθμοι πρόσφυγες; Η Γερμανία πήρε οικειοθελώς αυτούς που πήρε. Πώς και γιατί θα τούς επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα και μάλιστα με συγκεκριμένο προορισμό (Κρήτη);

    Δυστυχώς, κατάφεραν δύο αρλουμπατζήδες να δημιουργήσουν σύγχυση και ο τύπος (έχω την αίσθηση ότι το ekriti.gr έκανε την ζημιά) αβασάνιστα αναπαράγει τις ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ (δεν είδα πουθενά να τις τεκμηριώνουν) ανοησίες των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ο Μουζάλας συνάντησε δημάρχους της Κρήτης και συζήτησε μαζί τους την εγκατάσταση 2000 λαθρομεταναστών, δεν είναι μερική τεκμηρίωση αυτής της μετακίνησης; όσο το γιατί να επιστρέψει η Γερμανία λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ο λόγος είναι απλός. Έχουν παραβατική τάση. Και η ζημιά έγινε από την ελληνική κυβέρνηση που δέχτηκε την "προσφυγική" συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, της οποίας τα μυστικά άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια μετά την δημοσιοποίηση των τουρκικών wikileaks

      Διαγραφή
    2. Καθόλου. Στην Κρήτη θα μετεγκατασταθούν 2000 πρόσφυγες-μετανάστες από άλλα σημεία τής Ελλάδος.

      Ούτε η συμφωνία που αναφέρεις έχει σχέση με το θέμα. Γίνεται λόγος για 3000 υπεραρίθμους (ποιος το κρίνει αυτό;), τούς οποίους η Γερμανία προωθεί δήθεν στην Κρήτη. Γιατί να μην ορίσει και πού ακριβώς στην Κρήτη τούς θέλει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

      Διαγραφή
    3. Προσέξτε την αρχική είδηση, που αναμεταδόθηκε εντελώς αβασάνιστα:

      "Το σχέδιο είναι καλοστημένο και καλοδουλεμένο. Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο - 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του".

      Άρα το έχει και η Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, να μην στείλουμε κι εμείς όσους κρίνουμε υπεράριθμους στην Γερμανία και μάλιστα στο Βερολίνο;

      Διαγραφή
  3. Με το συμπάθειο για το πείραγμα, αλλά ξεχνάτε τον γνωστό διάλογο Αθηναίων Μηλίων. Ξαναδιαβάστε τον και ξανασκεφτείτε τις απόψεις σας.

    [Παρακαλώ τον ΚΤ είτε να συμπεριλάβει σύνδεσμο ή να βάλει δικό του.]

    http://img.pathfinder.gr/clubs/files/61405/49.html
    https://olympia.gr/2011/02/18/%CE%B8%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%85%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]