Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

90 δισ. ευρώ το κόστος του πραξικοπήματος για την Τουρκία

H απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στοίχισε στην τουρκική οικονομία σχεδόν 90 δισεκατομμύρια ευρώ και οδήγησε στην ακύρωση ενός εκατομμυρίου κρατήσεων στον τουριστικό κλάδο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Μπουλέντ Τουφενκτζί.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

«Εάν λάβουμε υπόψη όλα τα καταδιωκτικά αεροσκάφη, τα ελικόπτερα, τα όπλα, τις βόμβες και τα κτίρια (που υπέστησαν ζημιές), το κόστος ανέρχεται το λιγότερο σε 300 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (σ.σ. σχεδόν 90 δισεκατ. ευρώ), σύμφωνα με τους πρώτους μας υπολογισμούς» εξήγησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Τουφενκτζί, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην ακύρωση παραγγελιών από το εξωτερικό και τη ματαίωση κρατήσεων τουριστικής διαμονής.

«Πολλές παραγγελίες από το εξωτερικό ακυρώθηκαν και πολλοί ξένοι σταμάτησαν να επισκέπτονται την Τουρκία. Δυστυχώς, οι πραξικοπηματίες έδωσαν στην Τουρκία την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας με τα άρματα μάχης στους δρόμους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ον συνυπολογίσουμε την ταχύτατα βυθιζόμενη τουρκική οικονομία, τότε δεν θα πρέπει να θεωρείται υπερβολή πως το πραξικόπημα δεν μπόρεσε να ανατρέψει τον Ερντογάν, αλλά κατάφερε να τον πτωχεύσει. Και, η πτώχευση είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αντέξει ο "πολλά βαρύς" τούρκος πρόεδρος. Το που θα στραφεί για να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους (π.χ. δανεισμό), είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει την ίδια την Τουρκία.

Αν όμως, ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής Ερντογάν, επιχειρήσει (για πολλούς και σοβαρότατους για τον ίδιο λόγους) να επαναφέρει την πειρατική του πολιτική σε Κύπρο και Ελλάδα, κοιτώντας προς την ΑΟΖ και την υποθαλάσσια ενέργεια που υπάρχει σε αυτήν, τότε καλά θα κάνουν οι έλληνες "υπεύθυνοι" και "αρμόδιοι" να προετοιμάζονται να υπεραπιστούν την ΑΟΖ και την ειρήνη, με την κλασσική μέθοδο, αυτή της προετοιμασίας πολέμου. Αν φυσικά δεν θέλουν να ομολογήσουν στο μέλλον νέες αυταπάτες που θα έχουν τραγική κατάληξη για την χώρα, αλλά κυρίως για τους ίδιους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]