Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος από τους προστάτες - δανειστές θα μας προστατέψει: Το ΔΝΤ ή οι Ευρωπαίοι;

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης

Διαβάζοντας τα πρώτα στοιχεία των εκθέσεων του ΔΝΤ αναφορικά με το «Ελληνικό Πρόγραμμα», στην ουσία μνημόνια, δεν μπορώ παρά να οργίζομαι. Οργίζομαι γιατί κατά καιρούς μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, μας χειραγωγούν για να περάσουν συγκεκριμένες πολιτικές. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραμύθια που μας σέρβιραν:

• «Μπήκαμε» στην ΕΟΚ και μετά στην ΕΕ για να «προστατευθούμε» οικονομικά και πολιτικά.
• «Μπήκαμε» στη ζώνη του Ευρώ για να «προστατέψουμε» την οικονομία μας, την παραγωγή μας, την ευμάρεια μας.
• «Μπήκαμε» στους μηχανισμούς του/των μνημονίων για να μην «πτωχεύσουμε» να «προστατέψουμε» την καθημερινότητά μας, να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

Τι κερδίσαμε;

Μπορούμε να ….υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε:
- Οι σωτήρες των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, δίνοντας τους τον απαραίτητο χρόνο να κοινωνικοποιήσουν τα χρέη τους σε βάρος κρατών και λαών.
- Οι σωτήρες της Ευρωζώνης ως οικονομικού και πολιτικού status παρέχοντας χρόνο, αλλά και πεδίο εφαρμογής των μηχανισμών προστασίας της, θυματοποιώντας τους Έλληνες
- Οι σωτήρες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αφού αφομοιώσαμε την κρίση και απέφυγαν τη διάχυσή της σε άλλες χώρες, ενώ και κάποιοι από αυτούς αύξησαν την περιουσία τους σε βάρος μας.

Μετά τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων του ΔΝΤ νομίζω ότι, όλοι οφείλουμε, να επανατοποθετηθούμε. Πρώτα από όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως, όσα άσκησαν κυβερνητικό έργο τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ευελπιστώ ότι, αδιάφορα αν διάβασαν ή όχι τα μνημόνια, τα στελέχη των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, από τις οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, από τα εκατομμύρια που φτωχοποίησαν, από τους νέους που οδήγησαν εκόντες-άκοντες στα νέα σκλαβοπάζαρα της ξενητειάς….

Και επειδή μια απλή συγνώμη δεν αρκεί (χορτάσαμε από αυτοκριτική) ελπίζω ότι θα αποχωρήσουν από την ενεργό πολιτική, δεδομένου ότι απέτυχαν. Θα είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό να τους ξαναβλέπουμε να διατρέχουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να συνεχίζουν τις κοκορομαχίες. Εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς. Αρκετά με το φαινόμενο της πολιτικής πανούκλας στην Ελλάδα !!!

Ομοίως αναμένω κάποιοι νεόκοποι στην πολιτική κονίστρα, που «μένουν Ευρώπη», να αρχίσουν να προβληματίζονται σε ποιά Ευρώπη θέλουν να μένουμε. Αυτήν του Σόϊμπλε, της Μέρκελ, του Σαρκοζύ, του Ολαντ;

Είναι πλέον χρέος μας να δράσουμε, όπως έδρασαν οι γονείς μας, οι παπούδες μας, όταν η Ελλάδα είχε κατακτηθεί από τους ναζί. Να χτίσουμε ένα νέο Εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων,που επιθυμούν να δουν ελεύθερη από προστάτες και δυνάστες την πατρίδα μας.

Εδώ και τώρα…και σε αυτές τις συνθήκες δεν περισσεύει κανείς. Τις πρωτοβουλίες μπορεί να αναλάβει είτε η κυβέρνηση, είτε η Αυτοδιοίκηση, είτε οι φορείς της οικονομίας και της παραγωγής.
Να διεκδικήσουμε πολιτικά-νομικά-οικονομικά την επιστροφή όλων όσων θυσιάσαμε για να διασωθούν οι τράπεζές τους-τα οικονομικά και πολιτικά συστήματα τους-τα κράτη τους .

Αναγνωρίζουν μέσω των εκθέσεων τους πως δολίως και για ίδιον όφελος θυσίασαν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Καιρός να μας τα επιστρέψουν. Και επιτέλους ας θέσουμε και πάλι, το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων. Οι Γερμανοί μας οφείλουν. Πρέπει άμεσα και πριν ξεσπάσει η κρίση στην Γερμανία (λόγω Deutsche Bank ) να κινήσουμε όλες τις πρόσφορες διαδικασίες.

* Ο Δημήτρης Σκουτέρης είναι Πολιτικός Αναλυτής, πολιτικός Επιστήμων – (skouterisd@gmail.com)

Υ.Γ.: Οι παρακάτω στίχοι του Θωμά Μπακαλάκου αφιερώνονται στους Έλληνες, που θυματοποίησαν κάποιοι για να σωθούν:
Κι αν ο τόπος μας μαράζωσε εσύ μην κλαις
μα να δούμε τι θα γίνει, μόνο αυτό να λες
αει, να τον αναστήσουμε,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
αει, πρώτος είναι ο λαός, αει, πρώτος είναι ο λαός,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
ο λαός.

Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]