Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Πρέπει να αποφύγουμε νέες εξόδους χωρών

  • Δεν είναι ώρα για περισσότερη διεύρυνση, διαμηνύει η καγκελάριο 
  • Βασικός στόχος η δράση σε θέματα ασφάλειας και θέσεων εργασίας 
  • Η «κυβερνησιμότητα» της ΕΕ μεγαλύτερος φόβος των αγορών 
  • Δεν θα υπάρξουν ανεπίσημες συζητήσεις με τη Μ. Βρετανία διαμηνύει το Βερολίνο 
Οι χρηματαγορές ανησυχούν μπροστά στον κίνδυνο η Ευρωπαϊκή Ενωση να μην είναι πλέον «κυβερνήσιμη» μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, είπε η Αγκελα Μέρκελ σε στελέχη του κόμματός της, σύμφωνα με το Reuters.

Δύο πηγές που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη πρόσθεσαν ότι η καγκελάριος δήλωσε πως πρέπει να αποτραπεί η έξοδος και άλλων χωρών από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να επιδιωχθεί μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών της ευρωζώνης. Η ΕΕ αντίθετα πρέπει να επιδιώξει να δράσει απέναντι στις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, που αφορούν στην ασφάλεια των συνόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Steffen Seibert απέκλεισε ανεπίσημες συζητήσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. «Πριν η Μεγάλη Βρετανία στείλει το αίτημα (σ.σ. ενεργοποίησης του άρθρου 50), δεν θα υπάρξουν ανεπίσημες συζητήσεις για την διαδικασία εξόδου».

Ο ίδιος έδωσε έμφαση ότι είναι θέμα της Βρετανίας να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αλλά αρνήθηκε να απαντήσει αν είναι σωστό να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, όπως υπονόησε ο Ντ. Κάμερον.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ , ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    Η ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΣ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΤΑΡΑΞΙΕΣ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]