Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λύκος κι αν εγέρασε

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να βελτιώσουμε μια δομή, αλλάζουμε τους ανθρώπους που τη διοικούν

Δώστε μου ένα παιδί μέχρι τα επτά του. Υστερα πάρτε το. Θα μείνει για πάντα Ιησουίτης». Αυτή η φράση αποδίδεται στον Ιγνάτιο Λογιόλα (1491-1556), τον ιδρυτή του μοναστικού τάγματος των Ιησουιτών. Αυτό το τάγμα συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του καθολικισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη και επηρέασε (και πολιτικά) τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Το πρώτο μέλημα των Ιησουιτών, όπου κι αν πήγαιναν, ήταν να ιδρύσουν σχολεία, τα οποία θα παρείχαν γενική και θρησκευτική εκπαίδευση.

Ο Λογιόλα ήταν πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι παγιώνουν συμπεριφορές και νοοτροπίες από την τρυφερή ηλικία των παιδικών χρόνων. Σε μεγαλύτερη ηλικία, θεωρούσε ότι άλλαζαν πολύ δύσκολα - κι αυτό σε δευτερεύουσες πτυχές του χαρακτήρα τους, έπειτα από μεγάλης σημασίας γεγονότα. Αρα το μεγάλο στοίχημα για εκείνον ήταν να προλάβει να «διαπλάσει» νωρίς τα παιδιά. Μετά, ό,τι έχει πάει λάθος δύσκολα μπορεί να διορθωθεί. Να, καλή ώρα όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πώς θα βελτιωθεί αν δεν φύγουν τα πρόσωπα που προκάλεσαν το πρόβλημα;

Πιο εξοργιστική και από την εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η γλυκερή βλακεία των δημοσιοκοπούντων αρλεκίνων που λένε ότι το δίδαγμα από το Brexit είναι πως έφτασε η ώρα για τα αφεντικά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος να αλλάξουν πολιτική και να εγκαταλείψουν την εμμονή τους με τη λιτότητα. Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι έφτασε η ώρα οι νονοί των ναρκοκαρτέλ της Κολομβίας να εγκαταλείψουν το εμπόριο ναρκωτικών, τις δωροδοκίες και τις δολοφονίες και να ασχοληθούν με το πλέξιμο και την ανάγνωση του περιοδικού «Burda». Μια μπούρδα και μισή τούτη η «λογική», αλλά βρίσκουν στασίδι οι μπουρδολόγοι και στήνουν τον πάγκο τους στις λαϊκές αγορές των ιδεών (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, πανεπιστήμια και Βουλή) και μοσχοπουλάνε τα σαπάκια τους.

Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα και να διορίσει άλλα, που να κάνουν για τη δουλειά - τη σωτηρία της γηραιάς ηπείρου από την παρακμή και την ισλαμοποίηση. Αυτό είναι όλο…

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]