Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ναυπήγηση και αεροπλανοφόρου ονειρεύεται ο Ερντογάν

Την τρίτη τουρκικής κατασκευής κορβέτας, κατηγορίας Ada-class καθέλκυσε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το Σάββατο, σε επίσημη τελετή στα Ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης ,παρουσία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να γίνει απολύτως αυτάρκης σε ότι αφορά την προμήθεια αμυντικού και στρατιωτικού υλικού μέχρι το 2023.

Το μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης Πολεμικών Σκαφών σε δυο τουρκικά ναυπηγεία, το οποίο έχει επιδοτηθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το τουρκικό κράτος, όχι μόνο απειλεί να ανατρέψει πλήρως την όποια ισορροπία δυνάμεων υπήρχε στην θάλασσα του Αιγαίου, άλλα θέτει τις βάσεις για τουρκική κυριαρχία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, με ότι αυτό σημαίνει για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Η νέα εξελιγμένη κορβέτα που είναι πλήρως κατασκευασμένη και εξοπλισμένη στην Τουρκία είναι η TCG Burgazada και πηρέ το όνομα της από την Πριγκιπονησο Αντιγόνη και κατασκευάζεται στο πλαίσιο του αμυντικού προγράμματος MILGEM, καθώς η πρώτη κορβέτα αυτής της κατηγορίας η TCG Heybeliada (πήρε το όνομα της από την άλλη Πριγκιπονησο την Χάλκη) εντάθηκε στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το 2008.

Ο Ερντογάν μάλιστα προανήγγειλε την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό μιας ακόμη τέτοιας κορβέτας που και πάλι έχει το όνομα ενός εκ των Πριγκιποννήσων, της Πρώτης, (TCGKinaliada), τον επόμενο Μάιο.

Ο κ. Ερντγοάν στην ομιλία του ενώπιων της ηγεσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι η Τουρκία σύντομα θα είναι σε θέση να κατασκευάσει τα δικά της αεροπλανοφόρα. Ο τούρκος πρόεδρος μάλιστα επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αναβάλλει ούτε στιγμή τα σχέδια της για την αμυντική βιομηχανία λόγω και της γεωστρατηγικής θέσης της.

Η νέα κορβέτα έχει εξοπλισθεί για να μπορεί να εκτελεί αποστολές Έρευνας και Διάσωσης (SAR), επιτήρησης, και ανθυποβρυχιακές αποστολές, και είναι εξοπλισμένη με πυροβόλο 76mm, πυραύλους και τορπίλες, ενώ μεταφέρει και ένα ελικόπτερο Seahawk. Με εκτόπισμα 2400 τόνων, αναπτύσσει μεγίστη ταχύτητα 29 κόμβων και θα έχει Βαντοτάρα να εκτελεί αποστολές σε εμβέλεια 3500 ν.μ.

Στην διάρκεια της τελετής ο υπουργός άμυνας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των δέκα χωρών με την Πέτερ παράγωγη πολεμικών σκαφών, ενώ ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι η Τουρκία έχει επενδύσει 30 δισ. δολάρια στην αμυντική βιομηχανία τα τελευταία 14 χρόνια.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε έναν κύκλο της φωτιάς και πολλά καταπιεσμένα έθνη περιμένουν την δίκη μας βοήθεια και υποστήριξη. Γι’ αυτό και πρέπει να αναπτύξουμε τις αμυντικές δυνατότητες μας και να στηριχτούμε σε δίκες μας εθνικές πηγές», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]