Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί την δική του νομενκλατούρα;

Του Γιάννη Σιδέρη 

Τον… αμάζευτο έχουν!
Πρώτα οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για το αντισυνταγματικό και εγκληματικό ΦΠΑ στα νησιά, στη συνέχεια του συνεπικουρούμενου προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, στην συνέχεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού. Προφανώς ως έγκριτοι συνταγματολόγοι όλοι τους, αποφάνθηκαν για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου - αλλά το ψήφισαν!

Η συνέχεια επί της οθόνης έφερε την κα Καρακώστα με τους φοροφυγάδες του ΕΚΑΣ, την νέα Δέσπω Μπότσαρη κα Βαγενά, κατά την οποία αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, άρα τα μασάμε τα 99 του Υπερταμείου, ακολούθησε ο ταξικός μαχητής, αντίπαλος των «Μενουμευρωπαίων» κ. Κυρίτσης, και χθες ήρθε διπλό το ισχυρό χτύπημα για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ!

Αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός α λα Πινοσέτ!

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός του ασφαλιστικού, δήλωσε στην Καλαμάτα ότι το μνημόνιο που και ο ίδιος υπέγραψε, είναι προϊόν «ενός συμπυκνωμένου αποσταγμένου νεοφιλελευθερισμού που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ»!

Να θυμίσουμε ότι ο Πινοσέτ ήταν στυγνός δικτάτορας, υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους δημοκρατικών πολιτών, αλλά κυρίως ότι ο νυν πρωθυπουργός κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για οικονομικές πολιτικές Πινοσέτ, τις οποίες τώρα εφαρμόζει ο ίδιος!

Το ηθικό πλεονέκτημα που οικειοποιήθηκε

Και ενώ όλα αυτά ήταν στα όρια του γραφικού, που μας έχει συνηθίσει πλέον η κυβέρνηση, αποκαλύφθηκε και το ανήθικο: Η ρύθμιση, να μπορούν να έχουν οι βουλευτές και υπουργοί, offshore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε φορολογικά συνεργάσιμες χώρες. Η ρύθμιση ψηφίστηκε με κάθε μυστικότητα στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων με τα μέτρα για την αξιολόγηση.

Οι αντιδράσεις ήταν θυελλώδεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά εκείνο που κάνει αίσθηση στα social media, είναι η άποψη ότι καταστρατηγείται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Στην Ελλάδα, για ιστορικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το τέλος του εμφυλίου και το ανηλεές, απάνθρωπο κυνήγι των νικητών προς τους ηττημένους, των δεξιών επί των αριστερών, και μάλιστα των πιο ακραίων τμημάτων της Δεξιάς, η αριστερά απέκτησε χαρακτηριστικά… χριστιανών μαρτύρων, που τους έριχναν στο λάκκο των λεόντων.

Άνθρωποι πιστοί σε μια ιδέα που τους συνέπαιρνε, σε μια ουτοπία για την οποία δεν είχαν μάθει πόσο ανελεύθερη, τυραννική, εγκληματική ήταν (και όταν το μάθαιναν αρνούνταν να το πιστέψουν, το απέδιδαν στα ψέματα της ιμπεριαλιστικής και καπιταλιστικής προπαγάνδας). Έτσι πήγαιναν με αθωότητα και αυταπάρνηση στο απόσπασμα, στη φυλακή στα βασανιστήρια.

Η ελληνική κοινωνία αναγνώρισε αυτή τη γενναία ατομική στάση ζωής, ασχέτως με το σύστημα που ήθελαν να εγκαθιδρύουν, και για το οποίο ανάλωναν τις ζωές τους. Τους αναγνώρισε ηθικό πλεονέκτημα του μάρτυρα. Μόνο που αυτή η αναγνώριση ηθικότητας ανήκει στο ΚΚΕ. Δικά του μέλη ήταν οι μάρτυρες. Και σαφώς κάνει ιστορική στρεψοδικία και ανάρμοστη οικειοποίηση αυτών των θυσιών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τις οικειοποιήθηκε ωστόσο, τις χρησιμοποίησε (θυμόμαστε, λουλούδια στο σκοπευτήριο μάλλον αυτοί έδωσαν τις ζωές τους για να καμαρώσουν τον Πάνο Καμμένο υπουργό, επίσκεψη στον Μίκη Θεοδωράκη, το αγαπητό και διαχρονικό σύμβολο της αριστεράς, παρά τις κατά καιρούς μεταπτώσεις του, περιφορά του αειθαλούς Μανόλη Γλέζου από πορεία σε πορεία και από πόλη σε πόλη).

Ωστόσο, υπάρχει μια παρανόηση! Είναι άλλο το ατομικό ηθικό πλεονέκτημα όσων θυσιάστηκαν, και διαφορετικό (ανύπαρκτο) όπου η Αριστερά κατέκτησε την εξουσία. Έφερε σκλήρυνση των κατασταλτικών μηχανισμών, ανελευθερία, δημιουργία προνομιούχων τάξεων από τις κομματικές ελίτ, που στο όνομα του λαού καταπίεζαν το λαό, φυλακίσεις, εκτελέσεις κλπ.

Γνωστά όλα, δεν συνάδουν ωστόσο με το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό απονέμεται κατά μόνας, και δεν δικαιούται να το οικειοποιηθούν μαζικά οι παρουσιαζόμενοι ως κληρονόμοι.

Είναι συμβατό με την λογική του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ, ουδόλως το θεωρούν ανεπίτρεπτο, υπουργοί που κατεξοχήν εμπλέκονται με την οικονομία (και ο περσινός), να έχουν τα χρήματά τους προστατευμένα στο εξωτερικό. Ήταν άμεση υποχρέωσή τους να τα φέρουν στη χώρα, την οικονομία της οποίας διαχειρίζονται.

Ουδόλως απασχόλησε αυτό τον πρωθυπουργό. Χθες ήρθε και η αποκάλυψη της κατάργησης του νόμου του Γιώργου Παπανδρέου, που απαγόρευε σε πολιτικούς να μετέχουν σε τέτοιες εταιρείες.
Άλλες αποδείξεις δεν υπάρχουν αλλά μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί την δική του Νομενκλατούρα και προσπαθεί να την προφυλάξει!

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]