Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πρωθυπουργός των ψευδαισθήσεων και οι μισέλληνες Έλληνες

Δυστυχώς, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές υποθέσεις μας σχετικά με τις προθέσεις των δανειστών (ανάλυση), έτσι όπως αυτές εκφράσθηκαν από το γερμανικής επινόησης Euro Group που αντικατέστησε πραξικοπηματικά το ECOFIN, αλλά ήταν πολύ χειρότερες.

Ειδικότερα, στο θέμα του χρέους δεν δόθηκε καν μία έστω ασαφής υπόσχεση περί επιμήκυνσης του με χαμηλά επιτόκια, απαιτήθηκε η ψήφιση νέων προαπαιτούμενων μέτρων εντός δύο εβδομάδων (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Υπερ-ταμείο, κατάργηση της Δημοκρατίας και της Βουλής αφού οι περικοπές θα αποφασίζονται με προεδρικό διάταγμα), ενώ δεν συγκεκριμενοποιήθηκε η ημερομηνία της εκταμίευσης – γεγονός που σημαίνει ότι, θα απαιτηθεί ξανά ο άνευ όρων συμβιβασμός του πρωθυπουργού με την πλάτη στον τοίχο, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2015.

Με απλά λόγια, η εκταμίευση πιθανότατα θα καθυστερήσει, έως ότου η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία της, αδυνατώντας να πληρώσει τους μισθούς των ΔΥ, καθώς επίσης τις συντάξεις – ενώ φυσικά θα προηγηθεί της εξόφλησης της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αφού η πρόθεση των δανειστών είναι να υποφέρουν μεν οι Έλληνες τα πάνδεινα, αλλά να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Εν τούτοις, ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε ικανοποιημένος – κάτι δεν μπορεί να οφείλεται στο ότι οι 153 βουλευτές, μισέλληνες Έλληνες κατά πολλούς, ψήφισαν τελικά το ασφαλιστικό και επικύρωσαν τη μετατροπή της χώρας μας σε επίσημο γερμανικό προτεκτοράτο, αποδεχόμενοι πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να κυβερνηθεί από μόνη της, οπότε χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση.
Επομένως, η ικανοποίηση του αυτή είναι μάλλον το προϊόν κάποιων νέων ψευδαισθήσεων του, σχετικά με τους στόχους της Γερμανίας – έχοντας την άποψη ότι, του έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις από την καγκελάριο στο παρασκήνιο, οι οποίες όμως ασφαλώς δεν θα τηρηθούν.

Αυτό που μας προξενεί βέβαια μεγάλη εντύπωση είναι η στάση του ΔΝΤ. Δεν ξεχνάμε φυσικά την «απογύμνωση» του από την Ελλάδα (δημοσιοποίηση συνομιλιών), η οποία μάλλον ενήργησε στο συγκεκριμένο θέμα κατ’ εντολή της Γερμανίας – ενώ θα πιστεύαμε πολύ πιο εύκολα πως η υποκλοπή έγινε από τις μυστικές υπηρεσίες της καγκελαρίου (BND), παρά από τις ελληνικές.

Αναλυτικότερα, το ΔΝΤ κατέστησε απολύτως σαφές ότι, δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης», εάν δεν συμφωνηθεί η μείωση του χρέους – η οποία τελικά δεν αποφασίσθηκε από το Euro Group. Αυτό σημαίνει λογικά πως δεν θα συμμετέχει.

Είναι όμως δυνατόν να επιτρέψει στη Γερμανία, η οποία δήθεν θέλει οπωσδήποτε να συμμετέχει (η αποθέωση του γκεμπελισμού), να μονοπωλήσει την Ευρώπη; Δεν γνωρίζει πως ο υπόγειος στόχος της είναι η εκδίωξη του από την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να διορθωθεί το μεγάλο λάθος της καγκελαρίου το 2010;

Προφανώς, αφού έχει καταλάβει πως η πρόθεση της Γερμανίας είναι να δημιουργήσει το δικό της πόλο στον πλανήτη – κυριαρχώντας απολυταρχικά σε ολόκληρη την ΕΕ, με αφετηρία την Ελλάδα και το μηχανισμό επιτήρησης που θέλει να εγκαταστήσει πιλοτικά.

Επομένως, κάτι θα προετοιμάζει στο παρασκήνιο, το οποίο θα φανεί εντός των επομένων ημερών. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να είμαστε για τίποτα σίγουροι – ούτε για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ούτε για την εκταμίευση της δόσης, ούτε για οτιδήποτε άλλο.

Άλλωστε οι Η.Π.Α. είναι σαφώς ισχυρότερες από τη Γερμανία, έχουν ήδη ανακοινώσει τον τετραπλασιασμό των στρατιωτικών τους δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν την αμφισβήτηση της ηγεμονίας τους από κανένα κράτος – πόσο μάλλον από τη Γερμανία, με την οποία δεν έχουν υπογράψει καν συμφωνία ειρήνης μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν ισχύουν οι πληροφορίες μας.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]