Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πατρίδα μπροστά στην επιτακτική αναγκαιότητα μιας εντελώς νέας πολιτικής πρότασης...

Του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας


Η πατρίδα μας διέρχεται σήμερα μια τρομακτική πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, που στην πραγματικότητα βέβαια δεν είναι παρά απλώς η πιο ορατή πλευρά μιας βαθύτατης πνευματικής παρακμής, η οποία έρχεται να σφραγίσει μία μακρά περίοδο ευτέλειας, ιστορικής αμνησίας, πολιτισμικής διάβρωσης και ηθικής καταρράκωσης. Μια περίοδο σταδιακής αποσάθρωσης της ίδιας μας της συλλογικής ιδιοπροσωπείας και αυτοσυνειδησίας, κατά την οποία, εκούσια υποταγμένοι στα σκύβαλα του ανερμάτιστου ευδαιμονισμού και της δυτικότροπης «εκσυγχρονιστικής» υστερίας, πετάξαμε στη χωματερή βιώματα, αξίες, παραδόσεις, ιδανικά και όλα ακόμη όσα μας διαμόρφωσαν ως λαό και μας κράτησαν ζωντανούς σε καιρούς χαλεπούς και δύσβατους, σε καιρούς ανέχειας, ξένης κατοχής, διωγμών και δοκιμασίας. Η σταδιακή απονέκρωση της ιστορικής μας μνήμης και κυρίως η απώλεια της ζωντανής και βιωματικής μας σχέσης με την Ορθοδοξία (που δεν ήταν απλώς μία «θρησκεία», αλλά το ίδιο το εσώτατο οξυγόνο της ταυτότητάς μας, ένας συνολικός τρόπος ζωής, συμπεριφοράς και συναντίληψης των πάντων), γέννησαν ήδη εδώ και πολλές δεκαετίες τα σπέρματα της σύγχρονης εθνικής μας ψυχασθένειας και της συλλογικής υπαρξιακής μας σύγχυσης.

Στο τέλος αυτής της διαδρομής, ήρθε και η τραγική επισφράγιση, με την περίοδο της λεγόμενης Μεταπολίτευσης. Εδώ και 40 περίπου χρόνια επιβλήθηκε σταδιακά στη χώρα μας – (και εν ονόματι μιας δήθεν προόδου) το απόλυτο ξεχαρβάλωμα του παντός: μία πλημμυρίδα ασύδοτου πλουτισμού, πλήρους ατιμωρησίας, ελληνοφοβικής υστερίας, πολιτιστικής ασυναρτησίας, πολιτικής διαφθοράς, αδιάντροπης κλεπτοκρατίας, προκλητικής αναξιοκρατίας, εκκλησιαστικής εκκοσμίκευσης, εκποίησης κάθε αξίας, ευτελισμού όλων των θεσμών. Ας θυμηθούμε τον «εκδημοκρατισμό» (στην πραγματικότητα διάλυση) του στρατού και της αστυνομίας. Τον εκμαυλισμό της Δικαιοσύνης. Την (μέσω αλλεπάλληλων νομικών μεταρρυθμίσεων) νομιμοποίηση της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος. Τον πλήρη ευτελισμό της λειτουργίας ενός πολιτεύματος, που έχει εδώ και καιρό αποδειχθεί εξολοκλήρου κίβδηλο και μόνο κατ’ ευφημισμόν δημοκρατικό. Και κυρίως την απολύτως εσκεμμένη και μεθοδική προσπάθεια εκ μέρους του γηγενούς πολιτικοοικονομικού συστήματος (δηλαδή μιας δράκας εξωνημένων κολαούζων της διεθνούς σιωνιστικής μεγαλοσυμμορίας) να καταστρέψει ό, τι είχε έως τότε απομείνει στον ελληνικό λαό από πλευράς ορθόδοξης πίστης, εθνικής συνείδησης και ιστορικής μνήμης. Στον βωμό του αφελληνισμού και της εκκλησιομαχικής παράνοιας κατομνύουν πλέον εδώ και πολλά χρόνια όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και άπασα η προβεβλημένη από αυτά δήθεν διανόηση, ενώ τον ίδιο ρόλο παίζει δυστυχώς με τρόπο ολοένα και πιο απροκάλυπτο και η ίδια η δημόσια εκπαίδευση, σε όλες της ανεξαιρέτως τις βαθμίδες. Και αφού η χώρα απονευρώθηκε και ευνουχίστηκε πνευματικά, ήρθαν εν τέλει και οι ταφόπλακες των μνημονίων και της αθρώας λαθρομετανάστευσης (δηλαδή της προϊούσας ισλαμοποίησης του τόπου μας) για να επιστεγάσει και υλικά - μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής διάλυσης, της δημογραφικής συρρίκνωσης και της εθνικής υποδούλωσης - τη θανατική της καταδίκη.

Έτσι σήμερα η πατρίδα μας δείχνει μοιραία πια να βουλιάζει μέσα στην πιο ζοφερή απόγνωση. Στερημένη πλέον από τα βασικότερα δομικά στοιχεία της ταυτότητάς της, παραλυμένη από την ιστορική αμνησία, αποξενωμένη από τις αξίες της, σε πλήρη αποστασία από τον Θεό, επιδέξια χειρουργημένη επί χρόνια πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη με το νυστέρι της δανεικής ευμάρειας και του εύκολου πλουτισμού, που αποστέγνωσαν μέσα μας κάθε έννοια πνευματικής ισορροπίας και εθνικής αξιοπρέπειας, κυριεύεται πλέον από άγχος, κατάθλιψη και πανικό και οδηγείται - μάλλον φυσιολογικά υπό αυτές τις συνθήκες - στην απελπισία, τώρα που η ευδαιμονία της χλιδής απομακρύνθηκε πια οριστικά από τα μάτια της. Μετά από τόσα χρόνια πνευματικής παρακμής, παρασιτισμού, χυδαιότητας και ευτέλειας, αρχίζει να διαπιστώνει με τρόμο, πως έχει φτάσει πια στον πάτο.

Μπροστά στην κατάρρευση που επίκειται (και την οποία τίποτε αυτή τη στιγμή δεν δείχνει ικανό ανθρωπίνως να την ανακόψει) και καθώς η πατρίδα μας σύρεται ως «πρόβατον επί σφαγήν» προς τον ολοκληρωτικό πολιτισμικό, δημογραφικό και οικονομικό αφανισμό κάτω από τη μπότα των ξένων επιβητόρων της και των ντόπιων τοποτηρητών τους, είναι φανερό ότι όσες υγιείς δυνάμεις έχουν απομείνει πλέον ζωντανές στον τόπο μας πρέπει να εγερθούν και να δράσουν με αποφασιστικότητα για τη σωτηρία του. Οι πάσης φύσεως έως τώρα ηγεσίες και όλες ανεξαιρέτως οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, ρημαγμένες από τη φαυλότητα και την ιδιοτέλεια, είναι φανερό πως είναι είτε απρόθυμες είτε ανίκανες να ανασχέσουν την επερχόμενη καταστροφή. Και τόση απελπισία γεννά πλέον εδώ και χρόνια στον λαό η διαιωνιζόμενη ύπαρξή τους, που δυστυχώς τον ωθεί σε ακραίες επιλογές αντίδρασης, μέσα κυρίως από τη στήριξη σχημάτων, που αποτελούν είτε μηδενιστικά και ελληνοφοβικά ανεμομαζώματα, είτε φασιστικούς συρφετούς πατριδοκάπηλης χυδαιότητας. Πρόκειται και στις δύο περιπτώσεις για αποτρόπαια προσωπεία της ίδιας ακριβώς πνευματικής μας παρακμής. Και κατά βάθος όλοι το γνωρίζουν (ακόμη και οι - ελέω ανυπαρξίας κάποιας αξιόπιστης επιλογής - όψιμοι ψηφοφόροι και υποστηρικτές τους) ότι τέτοιου είδους σχηματισμοί αποτελούν ένα ακόμη σύμπτωμα της αρρώστιας - και πάντως κατά κανένα τρόπο τη θεραπεία της.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί σήμερα - περισσότερο από ποτέ - επιτακτική αναγκαιότητα η εμφάνιση μιας μαζικής, δυναμικής κίνησης και ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Ενός φορέα που θα ξεπεράσει εντελώς τις ανούσιες και παρωχημένες «αριστερές» και «δεξιές» ετικέτες και τις διχαστικές πομφόλυγες των κομματικών μαντριών. Ενός φορέα που θα επιχειρήσει να ανατρέψει συθέμελα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έξοδο της πατρίδας από την ξένη κατοχή, αλλά και για τη σωτηρία της από τον θανάσιμο νεο-οθωμανικό κίνδυνο. Ενός φορέα που θα οραματιστεί και θα εργαστεί για την αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα από την επανασύνδεση με τις παραδοσιακές αξίες της. Ενός φορέα που θα εντρυφήσει σε αυτές τις αξίες όχι ως κάτι στατικό και μουσειακό, αλλά αναγεννώντας συγχρόνως και την πάλαι ποτέ ικανότητα του Ελληνισμού να μετουσιώνει προοδευτικά και να ανακαινίζει δημιουργικά. Ενός φορέα που θα βασιστεί πραγματικά στο φως της Ορθοδοξίας και τα ιδεώδη του Ελληνισμού και δεν θα τα καπηλευτεί απλώς για επικοινωνιακούς λόγους, όπως πράττουν πάλι εσχάτως κάποιοι τεχνητά νεκραναστημένοι επαγγελματίες χριστιανοκάπηλοι ελλαδέμποροι. Ενός φορέα που θα εργαστεί για την αναγέννηση της Παιδείας, την αναδόμηση της Δικαιοσύνης, την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την εμπέδωση συνθηκών αξιοκρατίας και πραγματικής δημοκρατίας, τη χάραξη νέων δρόμων στην εξωτερική μας πολιτική, την άμεση λύση του λεγόμενου μεταναστευτικού ζητήματος και ακόμη την αντιμετώπιση όλων των άλλων μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα τη χώρα μας. Ενός φορέα που θα επιδιώξει το τέλος του παρασιτισμού και τη δημιουργία υποδομών πρωτογενούς παραγωγής στον οικονομικό τομέα, αλλά και την αξιοποίηση των άφθονων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, προς όφελος όμως του λαού της και όχι των ξένων συμφερόντων. Ενός φορέα, τέλος, που πρέπει να στελεχώνεται από νέα, καθαρά και άφθαρτα πρόσωπα και στον οποίο χωρούν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες που νιώθουν πόνο και αγωνία για το μέλλον της πατρίδας, αλλά κανείς (μα απολύτως κανείς) από όσους άσκησαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε μορφή πολιτικής διοίκησης και εξουσίας, όσους ενεπλάκησαν στο άθλιο κομματικό σκηνικό της παρακμής, όσους λέρωσαν έστω και έμμεσα τα χέρια τους μέσα στο παιχνίδι της συναλλαγής και της διαφθοράς.

Έρχεται λοιπόν η ώρα της κινητοποίησης, της συστράτευσης και της πραγματικής αντίστασης στα σχέδια των ολετήρων της πατρίδας. Ήδη μάλιστα έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος. Την ώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν με πάταγο, τη στιγμή που η γη μας, οι μνήμες μας, οι ζωές μας οι ίδιες καταστρέφονται και ξεπουλιούνται, κανείς πραγματικός Έλληνας δεν έχει πια το δικαίωμα να παραμένει ανενεργός και απαθής. Πλησιάζει πια ο καιρός που όσοι απόμειναν ζωντανοί σε αυτόν τον τόπο, θα κληθούν και να το αποδείξουν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Ένας Ρωμηός δάσκαλος7 Ιουνίου 2016 - 4:02 μ.μ.

  Η πολιτική είναι η καθημερινή μας ζωή. Δυστυχώς επιτρέψαμε τις τελευταίες δεκαετίες να ταυτιστεί η πολιτική με ανθρώπους αδίστακτους, αμοραλιστές, κατευθυνόμενους από ξένα κέντρα, λέσχες και στοές, άθεους, θεομπαίχτες ή – στην καλύτερη περίπτωση – αδιάφορους για την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, ώστε να ικανοποιούνται και οι πνευματικές ανάγκες των πολιτών, εκτός από τις υλικές. Πολιτικοί είναι αυτοί που μεθοδικά απομάκρυναν τον λαό μας από τις πνευματικές του ρίζες και τις παραδόσεις του, αλλοίωσαν την ορθόδοξη πίστη του, διέλυσαν την παιδεία και την μοναδική Ελληνική Γλώσσα του και τον έκαναν να σκέφτεται μόνο το πορτοφόλι του. Ψεύτες, λαοπλάνοι, μέλη λεσχών και στοών, δεδηλωμένοι άθεοι, θεομπαίχτες, και κάθε λογής τυχοδιώκτες καταστρέφουν την πατρίδα μας. Κύριε Δαπέργολα, η νέα πολιτική πρόταση, στην οποία αναφέρεστε, με τα χαρακτηριστικά που επισημαίνετε, υφίσταται από το 2008. Είναι η «Κοινωνία», πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια. Έχει ως πρότυπο τον πρώτο και μοναδικό κυβερνήτη μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος πολιτεύθηκε με γνώμονα την πίστη του, το ήθος και τις αρχές του. Διαβάστε με προσοχή και υπομονή το πολιτικό πρόγραμμα της «Κοινωνία», την φροντισμένη εφημερίδα της, τους νηφάλιους και υπεύθυνους σχολιασμούς της επικαιρότητος στην ωραία ιστοσελίδα της, κύριε καθηγητά.
  Η «Κοινωνία» δεν είναι κόμμα. Είναι η παράταξη της Ρωμηοσύνης, «η Παράταξη όλων των Ελλήνων, που αγωνίζονται για την Πίστη και την Πατρίδα», όπως σαφέστατα αναφέρεται στο πολιτικό της πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα αυτό, επίσης, τονίζεται πως «η Εκκλησία είναι η ψυχή του Γένους μας και του κράτους μας». Η «Κοινωνία» είναι η μοναδική παράταξη που έχει επισήμως αποκηρύξει την μασωνία. Αλλά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό η "Κοινωνία" προτάσσει το εθνικό συμφέρον: Έξοδος της Ελλάδος από τη συνθήκη Σένγκεν με πολλά οφέλη για την πατρίδα μας: Σύλληψη και φυλάκιση των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα και στην συνέχεια απέλαση! Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση της νεολαίας της παρατάξεως με τον εκπρόσωπο τύπου για το θέμα αυτό, στον επίσημο ιστοτόπο της "Κοινωνία". Δεν υπάρχει άλλη πολιτική κίνηση με τέτοιες προδιαγραφές.
  Όλοι όσοι αγαπούμε την Ελλάδα, να βοηθήσουμε την «Κοινωνία» να εισέλθει στην Βουλή. Θα πέσει στην φωτιά, χωρίς να φοβηθεί αν θα καεί! Θα πολεμήσει, θα ματώσει, θα επηρεάσει εξελίξεις. Δεν θα κάνει πίσω, όσο κι αν λυσσάξουν τα κανάλια και οι εντολοδόχοι τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νεκτάριος Δαπέργολας8 Ιουνίου 2016 - 2:11 π.μ.

  Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω, αλλά εδώ είναι προφανές πως "για να γυρίσει ο ήλιος", απαιτείται γενική κινητοποίηση, μια πραγματική παγκοινιά, όλων των δυνάμεων και ανθρώπων του τόπου που έχουν μέσα τους Χριστό κι Ελλάδα. Και η "Κοινωνία" αποδείχθηκε δυστυχώς πως αδυνατεί να το πράξει, έχει φτάσει στα όριά της. Και αδυνατεί, όχι επειδή δεν έχει ενδιαφέρουσες θέσεις και προτάσεις (τις έχω πλήρως υπόψιν), αλλά επειδή δυστυχώς και εδώ ισχύει το γνωστό "άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη". Και στην πράξη η "Κοινωνία", ένας στεγανός και δυσπρόσιτος χώρος που ελέγχεται από συγκεκριμένο κύκλο κι εμφανίζει στοιχεία περίπου σέχτας, έχει πασιφανές πρόβλημα. Όποτε (και αν) κατορθώσει να ξεπεράσει αυτές τις δομικές της ασθένειες, ειλικρινά εδώ είμαστε για να συζητήσουμε. Όχι φυσικά ότι και τώρα δεν μπορούμε να συζητάμε, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες πολυ φοβάμαι πως θα ήταν εις μάτην...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ειμαστε μαζι σου αδερφε εν Χριστο Νεκταριε." Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ".ΝΑ σας ενισχθυει και να σας δυναμωνει ο θεος σε οτι κανετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ φίλε συγγραφέα τού άρθρου, είναι υποχρέωσή μου να εκφράσω συγχαρητήρια γιά τήν πολύ εύστοχη παρουσίαση τού σύνθετου προβλήματος της Ελλάδας.
  Στο θέμα πού διαφωνώ, επί τών απόψεών σου είναι ότι ουδεμία πιθανότητα θεωρώ ότι μπορεί νά υπάρξει γιά σχηματισμό πολιτικού πατριωτικού κινήματος γιά να αναλάβει τά ηνία καί νά έχει την καθολική αποδοχή όλων τών Ελλήνων, γιά τούς παρακάτω λογους.

  1. Οι Έλληνες λόγω τής αποχαύνωσής μας δέν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.
  2. Δέν υπάρχει τρόπος το όποιο κίνημα νά αποκτήσει καθολική φωνή στήν Ελλάδα, καθώς τά μέσα ενημέρωσης καί το ίντερνετ είναι κατευθυνομενα.
  3. Όσοι αναλάβουν τέτοιους ρόλους θά πρέπει νά έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι το λέει η καρδιά τους, δηλαδη νά έχουν εκδιωχτεί από το σύστημα γιά σαφέστατους λογους ηθικής τάξεως η και Ορθόδοξης ομολογίας. Προσωπικά δέν γνωρίζω ανθρώπους νά έχουν εκδιωχτεί γιά Χάρην τών παραδόσεων. Απεναντίας όλα αυτά τά χρόνια έχουν δώσει πολλά παράνομα χρήματα καί αρμοδιότητες γιά αλλοτρίωση συνείδησης.
  4. Εάν παρόλα αυτά ξεπεραστούν τά παραπάνω καί φτιαχτεί πολιτική κίνηση όπως τήν αναφέρεις, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο από τήν ανάληψη εξουσίας, ή θά γεμίσουν χαντάκια από περίεργα ατυχήματα, σάν αυτό το τραγικό, σέ Ιταλό ευρωβουλευτή πού τά έχωσε στον Αβραμόπουλο πρόσφατα καί σκοτώθηκε σέ περίεργο ατύχημα, μετά μερικές ημέρες, όταν τον έκλεισε αυτοκίνητο με 3 άτομα.
  Επίσης οι Σκοπιανοί θά σηκωσουν φωνή γιά αρπαγές, οι Αλβανοί το ίδιο θά θυμηθούν τη μεγάλη Αλβανία, οι Τούρκοι θα μπούνε μέσα στό Αιγαίο κατευθείαν, οι Ευρωπαίοι θα κλείσουν τήν χρηματική κάνουλα τού Ευρώ, καί θά αρχίζουν νά μάς καταδικάζουν στα διεθνή δικαστήρια, οι Ελληνικές εξαγωγές θά ψοφήσουν από εμπάργκο, οι πρόσφυγες θά αρχίσουν μέσα από τά σπλάχνα της Ελλάδας να κάνουν φασαρίες, και άλλα πολλά πού δεν μπορώ νά φανταστώ τώρα.
  Αγαπητέ κατά τήν άποψή μου δέν υπάρχει πισωγύρισμα της κατάστασης. Η Ελλάδα πεθαίνει σε αργό θάνατο, εκτός εάν ο Άγιος Θεός επέμβει καί δώσει δυναμική λύση. Μόνο έτσι υπάρχει σωτηρία μέσα από μία μεγάλη Θεομηνία.
  Όμως γιά να επέμβει ο Θεός χρειάζεται την δική μας Νινευιτική μετάνοια πού δεν την έχουμε. Επιπλέον, έρχεται και η μεγάλη προδοσία της συνόδου στήν Κρήτη, που όπως φαίνεται από τά προσυνοδικά κείμενα υιοθετούν καί υπογράφουν αιρετικά φρονήματα. Οι Αγιορείτες πατέρες περιμένουν μεγάλη Θεομηνία λόγω της προδοσίας στήν Κρήτη, υπολογίζουν χειρότερη από τήν Άλωση της Πόλης λόγω τής ψευδοένωσης μέ τούς Λατίνους.
  Καλή δύναμη φίλε μου καί μετάνοια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νεκτάριος Δαπέργολας25 Ιουνίου 2016 - 10:29 π.μ.

   Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στα παραπάνω. Απλώς, αντί άλλης απαντήσεως, επισυνάπτω μία υπερσύνδεση (http://ardin-rixi.gr/archives/197219). Και μαζί, μία και μόνη φράση: ¨Τα αδύνατα παρ' ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ"...

   Διαγραφή
 5. Έλλην πολίτης16 Ιουνίου 2016 - 2:40 μ.μ.

  Ο αείμνηστος Εθνάρχης μας Ιωάννης Μεταξάς είχε οραματισθεί και εξαγγείλει μεταξύ άλλων και τα εξής:

  "Θέλομεν να κάμωμεν πολιτισμόν Ελληνικόν. Δεν θέλομεν τους ξένους πολιτισμούς.
  Θέλομεν ιδικόν μας πολιτισμόν, τον οποίον να τον ωθήσωμεν και να τον κάνωμεν ανώτερον από όλους τους πολιτισμούς, εις την άκρην αυτήν της Ευρώπης. Θέλομεν ευημερίαν οικονομικήν. Θέλομεν αυτήν την γην, αυτήν την πολύτιμον γήν, θέλομεν να την κάμωμεν να παράγη, να γίνει περιβόλι, όπως ημπορεί να γίνη μιάν ημέραν, ένα πλούσιο περιβόλι, ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι ζούν εις τα χώματα αυτά να αισθανθούν ότι είνε ευτυχισμένοι". (αντιγραφή από ιστορικά αρχεία της εποχής του)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χριστιανός και Έλληνας δεν γίνετε.
  Γίνετε όμως χριστιανός και Ρωμιός!!!!
  π.χ. Ο Αριστοτέλης ,ο Πλάτωνας ,ο Επίκουρος ,ο Σωκράτης ,ο Ηράκλειτος ,ο Δημόκριτος που δέν ήταν χριστιανοί δέν ήταν Έλληνες;
  Καλά θα κάνουν τα φασισταριά που σχολιάζουν μπουρδολογόντας να κατανοήσουν πως η φιντεϋστική αυταπάτη τους έχει γκρεμισθεί .
  Η Επιστημονική ανάλυση του ιστορικού υλισμού μας δείχνει την πραγματικότητα μέσα από αντικειμενικά κριτήρια όπως ότι:
  1)Οι πόλεμοι έχουν ώς αίτιο την σύγκρουση συμφερόντων διαφορετικών κύκλων με ταυτότητα σχετική με την παραγωγική διαδικασία και τα κέρδη που προκύπτουν απο αυτήν.
  Το 99,99% των θυμάτων ενός πολέμου είναι απο οικογένειες που δέν έχουν στον ήλιο μοίρα!!!
  Ας κυριαρχήσει επιτέλους ο Απόλλωνας πας και δούμε Φως ως Έλληνες ,γιατί με τόσο σκοταδισμό το μόνο που θα έρχεται είναι όλο και πιο πυκνό σκοτάδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]