Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Συνελήφθησαν Ρώσοι πράκτορες για τη δολοφονία Τσετσένου

Επιλεκτική κίνηση του Ερντογάν κατά 
της Ρωσίας για εσωτερική κατανάλωση;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Δύο Ρώσοι πράκτορες συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι σκότωσαν έναν Τσετσένο αυτονομιστή ηγέτη πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Habertürk.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 8 Απριλίου μετά από επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών ενώ ετοιμάζονταν για μια άλλη επιχείρηση, η φύση της οποίας δεν διευκρινίστηκε, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο Ρώσοι, που είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, αρνήθηκαν να μιλήσουν στις ανακριτικές αρχές. Κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν τον Τσετσένο Βαχίντ Εντελγκίριεφ μέσα σε ένα αυτοκίνητο, την 1η Νοεμβρίου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες και στικάκια που περιείχαν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας, χώρους στάθμευσης και πινακίδες αυτοκινήτων.

Πολλοί Τσετσένοι αυτονομιστές εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία μετά τους δύο πολέμους της Τσετσενίας, τη δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί πολλοί από αυτούς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα εγκλήματα δεν έχουν διαλευκανθεί. Τον Μάιο του 2013 ένας Τσετσένος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο γραφείο του στην Άγκυρα ενώ το 2011 τρεις άλλοι πυροβολήθηκαν μέρα μεσημέρι σε έναν δρόμο της Κωνσταντινούπολης.

Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορίες στην Τουρκία ελέγχονται κατά πολύ ως προς την βασιμότητά τους, αφού η "δημοκρατία" και η "δικαιοσύνη" στηυν Τουρκία του "σουλτάνου" Ερντογάν έχει ήδη αποδείξει πως λειτουργεί "ιδιόρρυθμα" και πάντα με στόχο την κάλυψη των αναγκών της εσωτερικής πολιτικής της γείτονος.
Αν μη τι άλλο, οι συγκεκριμένες συλλήψεις κατατάσσονται στο πλαίσιο κλιμάκωσης της αντιπαλότητας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και του "στίγματος" του "ατρόμητου" και "πανίσχυρου" που επιχειρεί -ματαίως- να περάσει ο Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του. Όμως, δημιουργεί επιπλέον ζητήματα με την Μόσχα, και "καταναλώνει" ταχύτατα την υπομονή της ρωσικής ηγεσίας αλλά και τον χρόνο αναμονής που μπορεί η Μόσχα να διαθέσει για να "τακτοποιήσει" τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την Άγκυρα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Βλαδιμηρος Πουτιν απεδειξε οτι αργει αλλα......δεν λησμονει.....Οποιος δεν παιρνει μαθηματα απο την ιστορια, παλαιωτερη αλλα και προσφατη, ειναι αξιος της μοιρας του. Η υπερβολικη αλαζονεια του Ερτογαν σε ενα φλεγομενο και εκρηκτικο γεωπολιτικο περιβαλλον σιγουρα δεν θα του βγει σε καλο με κανεναν τροπο....Μηπως ειναι καιρος να βαλει την ουρα στα σκελια πριν εμπλεξει την χωρα του αλλα και την ευρυτερη περιοχη σε νεες τραγικες περιπετειες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]