Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση στις Βρυξέλλες - Ανταρτοπόλεμος στην Ευρώπη

Μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, οι φόβοι ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεταμορφώνεται σε απειλή ανταρτοπόλεμου στην Ευρώπη μεγαλώνουν.

Οι επιθέσεις, στις οποίες έχασαν την ζωή τους πάνω από 20 άτομα, έγιναν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες, μέλος της τρομοκρατικής ομάδας που επιτέθηκε στο Παρίσι το Νοέμβριο, όπου έχασαν την ζωή τους 130 άτομα. Την Κυριακή, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι ο Αμπντεσλάμ σχεδιάζει μια νέα επίθεση.

Στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η επίθεση, η οποία ηταν πολύ κοντά, στο ύφος που έγινε το μακελειό στο Παρίσι. Ήταν προγραμματισμένη, και έγινε χωρίς τον Αμπντεσλάμ. Ήταν γνωστό ότι τουλάχιστον δύο από τους συνεργάτες του ακόμη δεν ειχαν συλληφθεί απο τις αρχές.

Ο Γάλλος λόγιος Gilles Kepel έχει επισημάνει, οτι το λεγόμενο ισλαμικό κράτος, ή ISIS, που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο Παρίσι και το οποίο προφανώς εχει εμπλακεί στις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις, ακολουθεί οδηγίες που έχουν διατυπωθεί πριν από μια δεκαετία,στο βιβλίο (εγχειρίδιο), με τίτλο: “Το κάλεσμα για μια διεθνή Ισλαμική Αντίσταση” του Αμπού Μουσάμπ αλ Σούρι, ένα Σύρο τζιχαντιστή.

Ο Σούρι ήξερε καλά την Ευρώπη. Είχε ζήσει για ένα διάστημα στη Βρετανία, στην αραβική/μουσουλμανικκή κοινότητα εκεί. Βασική ιδέα του ήταν ότι οι μουσουλμάνοι στη Δύση, αν και όλο και περισσότεροι, ένοιωθαν απομονωμένοι και υπό πίεση, και αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία μια κοινωνίας υπο κατάρρευση, για την ανάπτυξη της εξέγερσης, και για να ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο, όπου οι δυνάμεις του Ισλάμ τελικά θα είναι νικηφόρες.

Τρομοκρατικές ενέργειες, κρυμμένες πίσω απο την "αντίσταση", θα αυξήσουν την ήδη υπάρχουσα «ισλαμοφοβία» και θα «οξύνουν τις αντιθέσεις», όπως συνήθιζαν να λένε οι κομμουνιστές επαναστάτες, μέχρι που το μίσος και η καχυποψία να ειναι σε κορυφαία επίπεδα και η ενσωμάτωση των ανθρώπων να ειναι αδύνατη.

Από τις 13, Νοεμβρίου, αυτή η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σχήμα, δεδομένου οτι υπάρχει αυξημένος φόβος και δυσαρέσκεια που συνδέονται με την μαζική εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.

Πράγματι, ο αντίκτυπος αυτών των φρικαλεοτήτων έχει φτάσει στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και έχει αξιοποιηθεί εκτενώς απο τον υποψήφιο Πρόεδρο Donald Trump.

Η σημερινή επίθεση ξεκίνησε κοντά στο check-in στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Δύο εκρήξεις στην αίθουσα αναχωρήσεων σκότωσαν τουλάχιστον 13 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 30 άλλους. Ο εισαγγελέας στις Βρυξέλλες έχει επιβεβαιώσει ότι μία από αυτές τις δύο εκρήξεις πυροδοτήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.
Μετά απο την πρωτη έκρηξη, μια έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στο μετρό Maalbeek που εξυπηρετεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέλγοι αξιωματούχοι είπαν ότι τουλάχιστον άλλα 13 άτομα είχαν σκοτωθεί.

Πηγή - The Daily Beast
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]