Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνορα ερμητικά κλειστά

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η σύνοδος μαραθώνια, οι τοποθετήσεις σε όλο το δυνατό φάσμα, οι διαφωνίες συνεχείς, τα κίνητρα των χωρών ουσιαστικά αμιγώς εθνικά και, φυσικά, τα λόγια προς πάσα κατεύθυνσης να περισσεύουν. Και, εν μέσω όλων αυτών, ποια είναι τελικά η ουσία;

Η ουσία είναι ότι η Ευρώπη κατέληξε σε μία αναβολή για δέκα ημέρες αργότερα, μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το προσφυγικό. Σε αυτό το διάστημα, οι διαπραγματεύσεις θα οργιάσουν ανάμεσα στις πρωτεύουσες και τις Βρυξέλλες. Και ουδείς είναι δυνατό να προβλέψει αυτή τη στιγμή με ακρίβεια τι θα γίνει τότε, στην επόμενη σύνοδο.

Μέχρι τότε όμως (τουλάχιστον – αλλά πιθανότατα όχι μόνον μέχρι τότε) τόσο ο φράχτης όσο και οι πρόσφυγες παραμένουν στην Ελλάδα. Γιατί μπορεί να ειπώθηκαν πολλά, όμως τίποτα δεν έδωσε την αίσθηση ότι η πραγματικότητα θα αλλάξει.

Αν μάλιστα η όποια συμφωνία προκύψει στην επόμενη σύνοδο αφορά το μέλλον κι όχι τους πρόσφυγες που θα έχουν ήδη περάσει μέχρι την επίτευξή της, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μία έκρηξη ροών στις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ και εν μέσω όλων αυτών, στη χθεσινή σύνοδο αποδείχθηκαν και τα εξής:

Πρώτον, ότι η Τουρκία ελέγχει πλήρως τις ροές και κάνει πολιτική με αυτές – γι αυτό και είναι εις θέση να παζαρεύει το πόσο θα κοστίσει το να τις περιορίσει, να τις σταματήσει ή να τις επαναπρογραμματίσει προς τα μέσα και

Δεύτερον, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ανυπαρξίας που έχει εκ προοιμίου δηλώσει ως τετελεσμένα και έχει αποδεχθεί δυσμενείς για τη χώρα εξελίξεις που μπορεί τελικά και να μην συμβούν επειδή άλλες κυβερνήσεις διαφωνούν γι αυτές!...

Θα περιμένουμε λοιπόν δέκα ακόμα ημέρες για να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση – και, φυσικά θα περιμένουμε και αρκετά μετά για να δούμε αν και πώς η Τουρκία θα την εφαρμόσει και αν και πώς ευρωπαικές χώρες θα κρυφτούν πίσω από την παρελκυστική πολιτική της Αγκυρας.

Και, φυσικά, θα περιμένουμε με τα σύνορα πάντα ερμητικά κλειστά…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]