Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μακρύ χέρι της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Εστιάζουν σε πυρηνικό και βιολογικό πλήγμα

Μια ματιά στον ευρωπαϊκό τύπο μετά το πρόσφατο φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες που ακολούθησε εκείνο που Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριου, δεικνύει ότι τίποτε πλέον δεν όπως πριν, και ότι η Ευρώπη προσπαθεί να κυνηγήσει κάτι το οποίο βρίσκεται στο εσωτερικό της και είναι ιδιαίτερα καλά δικτυωμένο. Αν σε αυτό προστεθεί ότι -παρά το γεγονός των κλειστών συνόρων που μπορεί μεν να έχει ελαττωθεί η ροή των κάθε είδους παράνομα εισερχομένων στην υπόλοιπη Ευρώπη πλην της Ελλάδος – κυκλοφορούν χιλιάδες που δεν έχουν περάσει από την διαδικασία της ταυτοποίησης, το πρόβλημα γιγαντώνεται. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια είναι κάτι που δεν μπορεί πλέον να το αισθανθεί ο Ευρωπαίος πολίτης ούτε στην χώρα του ούτε στο σύνολο της Ευρώπης, και ειδικά στην Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά τις Βρυξέλες.

Γράφει ο Δημήτρης Ι. Μανακανάτας

Σύμφωνα με το think tank «STRATFOR», όσα κενά είχε ο σχεδιασμός των επιθέσεων, καλύφθηκαν από την ποιότητα των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που έδωσε στις βελγικές αρχές ο οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε τους δράστες στο αεροδρόμιο καταδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να πυροδοτήσουν περισσότερους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο ταξιτζής ανέφερε ότι οι δράστες ήθελαν να μεταφέρουν πέντε βαλίτσες αλλά το ταξί του μπορούσε να μεταφέρει μόνο τρεις. Η αστυνομία εντόπισε δύο ακόμα μηχανισμούς, που περιείχαν την εκρηκτική ύλη «TATP» και ίσως να είναι οι δύο που ήταν στις βαλίτσες που δεν μετέφερε το ταξί.

Ο εντοπισμός όπλου «AK-47» στο αεροδρόμιο εξηγεί τις μαρτυρίες για πυροβολισμούς πριν τις εκρήξεις, ενώ ο συνδυασμός πυρών και εκρήξεων μπορεί να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των θυμάτων σε μια επίθεση, όπως συνέβη στο Παρίσι. Οι δράστες των επιθέσεων στο Βέλγιο δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτόν τον συνδυασμό, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο σχεδιασμός των επιθέσεων ήταν μάλλον πρόχειρος. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δράστες είχαν την ικανότητα κατασκευής βομβών. Η εκρηκτική ύλη «TATP» δεν φημίζεται για την ευκολία στη χρήση της γι’ αυτό και η «HAMAS» την έχει χαρακτηρίσει «the mother of Satan». Παράλληλα η «TATP» έχει μικρή διάρκεια ζωής διότι τείνει να αποδομείται γρήγορα και μερικές φορές εκρήγνυται όταν συμβεί αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τα προαναφερθέντα, οι μελετητές του «STRATFOR», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στις τάξεις των δραστών υπήρχε ένας ικανότατος κατασκευαστής βομβών και αν αυτός είναι ο NAJIM LAACHRAOUI, ο οποίος φέρεται να κατασκεύασε τις βόμβες για τις επιθέσεις του Παρισιού, τότε έχει βελτιώσει πολύ τις ικανότητές του τους τελευταίους 4 μήνες. Ο εντοπισμός του LAACHRAOUI ή όποιου κατασκεύασε αυτές τις βόμβες είναι ζωτικής σημασίας, πριν κατορθώσει να δημιουργήσει ένα νέο εργαστήριο, όπου θα κατασκευάσει νέες βόμβες.

Η μεγάλη ποσότητα χημικών ουσιών (5 κιλά εκρηκτικής ύλης τύπου «TATP», 30 λίτρα υπεροξείδιο του υδρογόνου και 150 λίτρα ασετόν) δείχνει ότι οι δράστες είχαν πηγή που τους προμήθευε ό,τι χρειάζονταν σε ποσότητες βιομηχανικής κλίμακας. Ο εντοπισμός αυτής της πηγής είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός για την υπόθεση.
Οι επιθέσεις των Βρυξελλών σηματοδοτούν την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση της «IS» στη Δύση και καταδεικνύουν ότι οι ότι οι τρομοκρατικοί πυρήνες είναι πιο αποτελεσματικοί από τους «μοναχικούς λύκους». Επί του παρόντος φαίνεται ότι οι ικανότητες των μαχητών της «IS» στην κατασκευή βομβών στην Ευρώπη υπερβαίνει την ικανότητά τους στον σχεδιασμό επιθέσεων.

Το ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πλέον σε κατάσταση πολιορκίας απορρέει εύκολα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία θεωρείται ότι θα γίνουν ακόμη πιο σφιχτά στο άμεσο μέλλον. Ειδικότερα το γαλλικό ΥΠΕΞ συνέστησε να περιοριστούν οι μετακινήσεις στη βελγική πρωτεύουσα μετά τις επιθέσεις, ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γαλλία, και προσωρινά ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια τραίνων από το Παρίσι προς τις Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι ο Γάλλος ΥΠΕΣ B. CAZENEUVE δήλωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι η Κυβέρνηση θα κινητοποιήσει 1.600 επιπλέον αστυνομικούς και απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη του ABDESLAM, ο Βέλγος ΥΠΕΣ, J. JAMBON, είχε δηλώσει πως η τρομοκρατική απειλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη χώρα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης ως αντίποινα. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές των Βρυξελλών έχουν κλείσει όλα τα μουσεία για λόγους ασφαλείας, ενώ περίπου 225 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην βελγική πρωτεύουσα. Από την πλευρά του ο ολλανδικός Στρατός έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τα σύνορα.

Οι τρομοκράτες ήθελαν πυρηνικό όλεθρο

Παρότι το χτύπημα στις Βρυξέλες σε σχέση με εκείνο στο Παρίσι φέρεται να διαφέρουν μεταξύ τους σε επίπεδο σχεδιασμού το οποίο παραπέμπει σε διαφορετικές ομάδες του «Ισλαμικού Κράτους» σε δημοσίευμα της «LE MONDE» με τίτλο: «“Ο πυρήνας του Verviers” σχεδίαζε επίθεση σε αεροδρόμιο» επισημαίνεται ότι ο πυρήνας του Verviers επικεφαλής του οποίου ήταν ο A. ABAAOUD -συντονιστής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι- σχεδίαζε να πλήξει ένα αεροδρόμιο. Μια εβδομάδα μετά την επίθεση κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδα «CHARLIE HEBDO» στις 7 Ιανουρίου 2015, οι αρχές του Βελγίου ανακάλυψαν ότι προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας στη βελγική επικράτεια. Στις 15/01/15 οι αρχές εξάρθρωσαν μερικώς στην πόλη Verviers στην επαρχία της Λιέγης πυρήνα, που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων στη χώρα. Σε επιχειρήσεις των αρχών ανά την επικράτεια δύο ύποπτοι από το Molenbeek των Βρυξελλών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία σε οικία στο Verviers, ενώ συνελήφθη ένας τρίτος ύποπτος. Αργότερα, ο ABAAOUD είχε υπερηφανευθεί στο περιοδικό «DAQIB» της «IS», για το ότι είχε κατορθώσει να ξεφύγει από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Τις επόμενες ημέρες, συνελήφθησαν 16 ύποπτοι. Ένας εξ αυτών, ο 33χρονος Αλγερινός, OMAR DAMACHE, συνελήφθη στις 17/01/15 σε διαμέρισμα στην Αθήνα με τον Γάλλο WALID HAMAM, o oποίος αφέθηκε ελεύθερος και αναζητείται. Στο ίδιο διαμέρισμα οι ερευνητές κατάσχεσαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον ABAAOUD να χρησιμοποιεί Η/Υ, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγες μέρες αργότερα σε δεύτερο διαμέρισμα στην Αθήνα. Στον σκληρό δίσκο του Η/Υ υπήρχαν σχέδια εκρηκτικών μηχανισμών και σχέδια επιθέσεων μεταξύ των οποίων σε αεροδρόμιο. Το συγκεκριμένο σχέδιο για επίθεση ήταν παρόμοιο με τον τρόπο δράσης στο αεροδρόμιο«ZAVENTEM». Η βελγική Εισαγγελία ζήτησε στις 21 Mαρτίου, παραμονή των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, να παρουσιασθούν εκ νέου στο Δικαστήριο τα 16 άτομα που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης του πυρήνα του Verviers. O MAROUAN EL BALI που είχε συλληφθεί στο Verviers στις 15/01/15, ο Βέλγος SOUHAIB EL ABDI που είχε συλληφθεί λίγες ημέρες αργότερα στη Γαλλία, ο MAHMOUD NAJMI ARSHAD και ο Αλγερινός OMAR DAMACHE είναι μεταξύ των βασικών κατηγορουμένων. Ενδεχομένως οι βελγικές Αρχές εκτιμούν ότι ο πυρήνας του «VERVIERS» σχετίζεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας «LA DERNIERE HEURE» στόχος των αδελφών EL BAKRAOUI ήταν πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Τα δύο άτομα που είχαν κλέψει την κρυμμένη κάμερα που βρισκόταν μπροστά από την οικία του διευθυντή προγράμματος έρευνας και πυρηνικής ανάπτυξης ήταν τα αδέλφια EL BAKRAOUI. H συγκεκριμένη κλοπή είχε πραγματοποιηθεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Το βίντεο διάρκειας περίπου 10 ωρών που περιλάμβανε η κάμερα, κατασχέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τις Αρχές στην οικία του MOHAMED BAKKALI, ενός εκ των υπόπτων για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «RTBF» το όνομα του MOHAMED BAKKALI αναφέρεται στο μήνυμα του IBRAHIM EL BAKRAOUI που εντοπίσθηκε στον Η/Υ που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το «SPIEGEL ONLINE» τον Οκτώβριο του 2014 οι βελγικές αρχές διαπίστωσαν ότι ένας Βέλγος τζιχαντιστής εργαζόταν επί 3 χρόνια μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 ως τεχνικός ασφαλείας σε τομέα υψίστης ασφαλείας του πυρηνικού εργοστασίου στο Doel. Το εν λόγω άτομο ονομαζόταν ILYASS BOUGHALAB, ήταν μαροκινής καταγωγής από την Ταγγέρη και είχε προσληφθεί στο εργοστάσιο από την εταιρεία «AIB Vinçotte» του Βελγίου εξωτερική υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης. Ήδη από τότε οι βελγικές Αρχές Ασφαλείας είχαν θέσει τον BOUGHALAB στο στόχαστρο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία το εν λόγω άτομο ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση «Sharia4Belgium», η οποία στο μεταξύ είχε διαλυθεί. Τα μέλη της συνήθιζαν να συγκεντρώνονται τακτικά έξω από το παλάτι στις Βρυξέλλες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της δημιουργίας ισλαμικού κράτους στο Βέλγιο. Όταν η «Sharia4Belgium» βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, το όνομα του BOUGHALAB βρισκόταν στον κατάλογο των κατηγορουμένων. Ωστόσο, ο ίδιος εξακολουθούσε να εργάζεται στο πυρηνικό εργοστάσιο του Doel, σε ακτίνα 75 χλμ. από το οποίο διαβιούν περίπου 9 εκατ. κάτοικοι. Τον Νοέμβριο του 2012 ο BOUGHALAB μετέβη στη Συρία για να πολεμήσει στους κόλπους της «IS». Λίγους μήνες αργότερα σκοτώθηκε, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα «LA LIBRE».

Οι περίεργες συνδέσεις με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Σε σχετικό άρθρο της, η γαλλική εφημερίδα «LE PARISIEN» αναφέρεται σε μία παράξενη κλοπή που καταγράφηκε περί τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου του 2015 (πριν το τρομοκρατικό χτύπημα), σε νοσοκομείο στο Necker. Η συγκεκριμένη κλοπή αφορούσε προστατευτικές στολές που χρησιμοποιούνται για προστασία από τον ιό Έμπολα, αντιβακτηριακών μασκών, αρβυλών από πολυαιθυλένιο, υλικό ανθεκτικό στα χημικά, καθώς και γαντιών. Αυτός ο εξοπλισμός εκλάπη από ασφαλές μέρος του παιδιατρικού νοσοκομείου του «AP-HP NECKER» στο Παρίσι, στο οποίο έχουν, ωστόσο, πρόσβαση πολλά άτομα.
Το περιοδικό «LE POINT» σε σχετική του αναφορά στο εν λόγω θέμα υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια κλοπή που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Μετά από αυτό το συμβάν η Γαλλίδα Υπουργός Οικολογίας και ΜΜΜ, S. ROYAL, ξεκίνησε ένα αγώνα δρόμου για να στηθούν πύλες ελέγχου στους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε Παρίσι και Lille και πλέον ελέγχονται οι προσβάσεις στα τρένα «THALYS» που συνδέουν τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, ενώ ο επικεφαλής της γαλλικής Υπηρεσίας Ηλεκτρικής Ενέργειας «EDF», JEAN-BERNARD LEVY, σε σχετική δήλωση του ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί και ενισχύονται συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η «EDF» είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία 58 αντιδραστήρων σε 19 πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία.
Στο μεταξύ, το επιτελείο της Γαλλικής κυβέρνησης αναμένεται στο βραχυπρόθεσμο μέλλον να καθορίσει το ακριβές πλαίσιο για την ενίσχυση των μέσων που διαθέτει για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Μεταξύ αυτών, προβλέπεται η ενίσχυση των μέσων έρευνας που διαθέτει ο οργανισμός «TRACFIN» (εστιάζει στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος). Τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν τη δύναμη των γαλλικών οικονομικών έχουν παρουσιασθεί επισήμως τον περασμένο Ιανουάριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «LES ECHOS» στο νέο πλαίσιο ενισχύει σημαντικά η δικαιοδοσία του «TRACFIN», το οποίο πιθανόν να έχει πλέον ελεύθερη πρόσβαση στον «FPR», (στην βάση δεδομένων με τα άτομα που καταζητούνται), ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις γνωστές «FICHES S» με τα άτομα που θα μπορούσαν να πλήξουν της ασφάλεια του κράτους. Προβλέπεται επίσης ότι ο «TRACFIN» θα δύναται να μεταφέρει απευθείας στις γαλλικές τράπεζες τα στοιχεία των ατόμων που θεωρούνται ύποπτα και θα έχει τη δυνατότητα να παγώσει όχι μόνο τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και τα ακίνητα. Πέρα από την ενίσχυση του «TRACFIN», στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται και πλαίσιο ώστε να συλλέγονται περισσότερα στοιχεία από τις προπληρωμένες κάρτες πληρωμών, με στόχο να καταπολεμηθεί η ανωνυμία των χρηματικών συναλλαγών.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Γαλλία που βρέθηκε πριν λίγους μήνες στο μάτι του κυκλώνα της Ισλαμική τρομοκρατίας έχει καταρτίσει ένα πλαίσιο ασφαλείας για να προστατευθεί είτε από βιολογικό χτύπημα είτε από δολιοφθορά πυρηνικών εγκαταστάσεων, είτε να αποκόψει το ξέπλυμα χρήματος της ισλαμικής τρομοκρατίας, και κάθε περίπτωση να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο εσωτερικό της. Ειδικά δε όταν το «DAR AL ISLAM» το περιοδικό της «IS», που συντάσσεται κυρίως από γαλλόφωνα μέλη της οργάνωσης με σκοπό να στρατολογήσει Γαλλόφωνους μαχητές στους κόλπους της, σε άρθρα του είχε δείξει τις ακριβείς προθέσεις «IS» για την Γαλλία. Το «DAR AL ISLAM» αναρτάται στο Διαδίκτυο μέσω «TWITTER» και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το εξώφυλλο του 2ου τεύχους είχε τον παρακάτω τίτλο: «Ο Αλλάχ να καταριέται τη Γαλλία». Το εν λόγω τεύχος που εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο 2016, επικεντρώθηκε κυρίως στη δικαιολόγηση νέων επιθέσεων κατά της Δύσης, και κυρίως κατά της Γαλλίας και των Γάλλων, προειδοποιώντας για νέες επιθέσεις. Σημειώνεται ότι η Γαλλία στο εν λόγω περιοδικό έχει περιγραφεί ως ένα «διεφθαρμένο κράτος» που διεξάγει πόλεμο κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων. Στο επόμενο τεύχος του «DAR AL ISLAM» δημοσιεύθηκαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα της «IS» που εμφανίζουν Γάλλους μαχητές να εξαπολύουν απειλές για επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος και να απειλούν τη Γαλλία για αντίποινα για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Συμμαχία κατά της «IS».

Πλαίσιο με δρακόντεια μέτρα έχει καταρτίσει και η βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με έρευνα της «DAILY STAR SUNDAY» η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας από τεμένη της Μ. Βρετανίας πραγματοποιείται μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «Αδελφό από το Bradford», ο μυστικός ερευνητής της προαναφερόμενης βρετανικής εφημερίδας δηλώνει ότι του δόθηκε πλήρης περιγραφή του τρόπου με τον οποίο γίνεται το ξέπλυμα χρήματος μέσω της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , πριν αυτό διοχετευθεί σε φανατικούς στη Μ. Ανατολή.

Ζητήθηκε από τον παραπάνω ανταποκριτή της «DAILY STAR SUNDAY» να επικοινωνήσει με έναν σύνδεσμο, ονόματι ISA AMRIKI, ο οποίος χρησιμοποιεί τα ψευδώνυμα «HoneyNtea» και «Wolf» στις συνομιλίες του στο Διαδίκτυο. Το εν λόγω άτομο ζήτησε από τον δημοσιογράφο να στείλει τα χρήματα που υποτίθεται ότι είχαν συγκεντρωθεί με τη βοήθεια μιας ομάδας συμπαθούντων της «IS» στο Bradford της Μ. Βρετανίας.

Χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Μηνυμάτων «KIK», ο Ι. AMRIKI αποκάλυψε: «Λαμβάνουμε κονδύλια από τους αδελφούς μας στη Μ. Βρετανία, οι οποίοι συλλέγουν τα χρήματα σε τεμένη».
«Να στείλεις τα χρήματα στη Βοσνία μέσω “MoneyGram”, καθώς είναι ο καλύτερος και ο πιο ασφαλής τρόπος, αφού βρίσκεσαι στη Μ. Βρετανία» δήλωσε ο Ι. AMRIKI σε μεταγενέστερο μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι η Βοσνία- Ερζεγοβίνη είχε χρησιμοποιηθεί για να διοχετευθούν χρήματα από διάφορους ευρωπαϊκούς λογαριασμούς σε οργανώσεις που εκπαιδεύουν τις Δυνάμεις τους για επιθέσεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πεποίθηση των Ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας είναι ότι η εν λόγω περιοχή χρησιμοποιείται ως στρατόπεδο εκπαίδευσης της «IS» και ενδεχομένως να αποτελέσει μελλοντικά Βάση για τον σχεδιασμό καταστροφικών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της Δύσης.

Σημειώνεται ότι η Βοσνία – Ερζεγοβίνη ενδεχομένως αποτέλεσε επιλογή των τρομοκρατών επειδή γεωγραφικά βρίσκεται κοντά στη Μεσόγειο, γεγονός που επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση σε Συρία, Ιράκ και Β. Αφρική.

Αντί επιλόγου

Είναι πλέον σαφές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο είδος ανταρτοπολέμου και πρέπει να βρει γρήγορα το βηματισμό της για να αντιδράσει. Ακόμη όμως δεν υπάρχει το αίσθημα της συλλογικότητας και θωρακίζεται κατά το δοκούν όποιος έχει πληγεί ή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ισλαμικής τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει θεατής και απλά να φωνάζει για τις συμφωνίες και συνθήκες που δεν τηρούνται είτε με τους εταίρους μας είτε με τους «άτακτους» γείτονές μας, διότι το πρόβλημα είναι και δικό μας. Τα εάν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και το ποια θα πρέπει να είναι, σίγουρα υπάρχει ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας που και τα γνωρίζει και μπορεί να τα εφαρμόσει.
Εμείς απλά θα θυμίσουμε ότι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι ήδη η κατάσταση με τη συσσώρευση προσφύγων/μεταναστών χαρακτηρίζεται έκρυθμη και σίγουρα ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα.

Πηγή "Κουρδιστό Πορτοκάλι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]