Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βάζουν την παιδεραστία στα σχολικά βιβλία!!!

Μαγαρίζουν τα παιδιά... Και το κτηνώδες έγκλημα, η παιδεραστία, στα σχολικά βιβλία

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Τώρα που η πατρίδα μας γίνεται εμιράτο, θυμίζω τι έφταιξε. Οι Ευρωπαίοι κάνουν κόμματα παιδεραστών, και εμείς, οι άθλιες κότες, τα διδάσκουμε στα σχολεία μας. Υπάρχουν, όμως,  και πνευματικοί νόμοι,,,πληρώνουμε τα "σύμφωνα" και τα "οσάκις". Τόσα χρόνια γράφουμε και δεν βρέθηκε ένας ρωμηός να κάνει μήνυση....

Δυστυχώς και τα  βιβλία του Γυμνασίου – της Γλώσσας – συνιστούν κι αυτά κακέκτυπα της τηλοψίας, προβάλλουν λανθασμένα πρότυπα, αποϊεροποιούν εδραίες αξίες, προωθούν τον πρόωρο ερωτισμό, την άκαιρη σεξουαλικότητα. Αποαθωοποιούν, με έναν λόγο τα παιδιά, σε μια ηλικία που μονάχη έγνοια τους πρέπει να είναι η σπουδή, η μόρφωση και η θωράκισή τους με τις «αρετές που υψώνουν τον άνθρωπο στο ύψος του ανθρώπου» (Σεφέρης).

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ένα κείμενο, το οποίο περιέχεται στο «τετράδιο εργασιών» του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα», Α’ Γυμνασίου (σελ. 16). Δηλαδή απευθύνεται σε παιδιά 12-13 ετών, που μόλις εγκατέλειψαν το δημοτικό σχολείο. Τίτλος του «Οσάκις» . Επαναλαμβάνω αποσκοπεί στην γλωσσική και πνευματική καλλιέργεια μαθητών Α’ Γυμνασίου:

<<Ο καθηγητής της φιλολογίας έριχνε κάθε μέρα το μπαλάκι. Όλη η τάξη το έπιανε σαν ένα γαργαλιστικό μήνυμα. Το πετούσε ο ένας στον άλλον. Χαράς ευαγγέλια. «Οσάκις…» άρχισε τη φράση του ο φιλόλογος.
«Ναι. Ναι. Ο Σάκης! Ο Σάκης!
» φώναζαν όλες μαζί οι μαθήτριες γελώντας. Κι ο καθηγητής τρελαινόταν. «Οσάκις…» επαναλάμβανε τονίζοντας τη λέξη σαν να έλεγε «σκάστε».«Ο Σάκης! Ο Σάκης!» ακουγόταν πάλι από κάτω και το γέλιο έδινε κι έπαιρνε.
Ο καθηγητής δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιες από τις μαθήτριες ήταν οι δράστες. Η λέξη – μπαλάκι κυλούσε ακαριαία σε κλάσμα δευτερολέπτου μέσα από τα χείλια τους που ήταν κρυμμένα στο κάτω μέρος του σκυμμένου τους κεφαλιού. Νόμιζε πως απλώς επαναλάμβαναν τη λέξη. Πως τις ερέθιζε αυτή η λέξη. Δεν ήταν όμως έτσι. Άλλο πράγμα το «Οσάκις» κι άλλος άνθρωπος «Ο Σάκης».

Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη. Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνία κι οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης.

Ο καθηγητής φώναξε την πρώτη μαθήτρια, τη Μαρία, στο γραφείο του και τη ρώτησε. «Τι συμβαίνει με το «Οσάκις»; Γιατί αυτή η αντίδραση;»

«Δεν ξέρω, κύριε.
 Στο δικό μου θρανίο δεν ξέρουμε τίποτα. Το πήραν έτσι φαίνεται και το διασκεδάζουν» του απάντησε. Ρώτησε κι άλλες μαθήτριες. Μερικές δεν κρατήθηκαν και γελούσαν. Ο καθηγητής προσπάθησε να βγάλει από το λεξιλόγιό του τη λέξη «Οσάκις». Αυτή όμως αντιστεκόταν. Του έβγαινε αυθόρμητα, έστω και με κάποια καθυστέρηση. Τότε, όμως, γινόταν πανζουρλισμός. Σαν να την είχε στερηθεί η τάξη και ξεσπούσε «Ο Σάκης! Ο Σάκης!», φώναζαν ακόμα πιο δυνατά και γελούσαν με την καρδιά τους. Γιατί ήταν υπόθεση καρδιάς και όχι γραμματικής».

Ερωτώ: Τι διαβάζουμε εδώ; Περιγράφει ή δεν περιγράφει το κείμενο αποπλάνηση ανηλίκου; 
Ερωτώ: Όπως παρουσιάζει το κείμενο αυτήν την σχέση, σαν κάτι το φυσιολογικό, το ακίνδυνο, δεν αποτελεί έμμεση παρότρυνση για επιδίωξη τέτοιων καταστρεπτικών σχέσεων; Μπορείς να περιγράφεις με χαζοχαρούμενο τρόπο μια τέτοια κατάσταση; Ποιος γονέας θα ανεχόταν η κόρη του «να βγαίνει ραντεβού» με εικοσιπεντάχρονο; Εδώ πρόκειται για εξύμνηση της παιδεραστίας, του βδελυρού και φρικιαστικού αυτού εγκλήματος, για το οποίο ανατριχιάζουμε όλοι και στο άκουσμά του.

Κάτω από το κείμενο «καμαρώνει», για εμπέδωση προφανώς, η εξής κρανιοκενής ερώτησ
η: «γιατί γελούσε η τάξη, όταν ακουγόταν η λέξη Οσάκις στο κείμενο». Τι θα απαντήσει το παιδί σε μια τέτοια «παραλυμένη» ερώτηση; Όπως έγραφε σε ένα εξαιρετικό του κείμενο ο αγαπητός φίλος και γιατρός Φώτης Μιχαήλ:

«Αντί να διδάσκεται η αρμονική συζυγία, έχουμε πρόωρη σεξουαλική καθοδήγηση. Το πρώτο θα μας εξασφαλίσει ευτυχισμένα νιάτα, ενώ το δεύτερο, θα μας φορτώσει με σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα, όπως είναι οι ακριβοπληρωμένες επιπόλαιες σχέσεις οι βαριές καταθλίψεις και οι απόπειρες Άλλο χαρακτηριστικό μάθημα είναι το :«Το θέλγητρο της Ανδαλουσίας». ( Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου) γράφει: «Η Ανδαλουσία είναι μια γυναίκα του λαού, κρουστή και μελαψή, με κόκκινα χείλια και φλογερό βλέμμα, που αγαπάει τη ζωή, το χορό και το τραγούδι, μια γυναίκα όλη χυμούς και ζωτικότητα…δίνει ερωτικές συνεντεύξεις μέσα στις εκκλησίες ». (σελ.114). «Ανδαλουσία! Ανδαλουσία…Ανθισμένος τόπος…..που ρυθμίζουν τους ηδονικούς χορούς των τσιγγάνων……..θρησκευτικές λιτανείες που περιφέρουν γλυκερές Παναγίες ντυμένες σαν κούκλες και γεμάτες δαντέλες και μαργαριτάρια, ακολουθούμενες από μετανοούντες που κρύβουν το πρόσωπό τους μέσα σε κουκούλες μοναχών και που, όταν περνάν κάτω από τα παράθυρα της αγαπημένης τους γυναίκας, χτυπούν το κορμί τους με βίτσες…..». (σελ. 115).
Στο ίδιο βιβλίο, σελ. 124, διαβάζουμε έναν «εξαιρετικό» ορισμό της πατρίδας μας. «…ήταν η Ελλάδα μια γυναίκα τόσο προκλητική σεξουαλικά που έπρεπε να την ερωτευτώ σωματικά και απελπισμένα…», κάποιου Άγγλου συγγραφέα.

«Ανεβαίνουμε» στη Β’ Γυμνασίου. Και εδώ οι ίδιες ψυχοφθόρες ανοησίες. Στο «Ανθολόγιο» της τάξης αυτής επαινείται ο «αρχαίος» θεσμός της εταίρας (=πόρνη). Αποσπώ κάποιους στίχους από το κείμενο:
«Είναι κάποια ψηλή (εταίρα) φοράει σανδάλι με σόλα λεπτή και κυκλοφορεί με το κεφάλι γερμένο στον ώμο, αυτό αφαιρεί ύψος. Δεν έχει κάποια γλουτούς, τους προσθέτει ραμμένους κάτω από το φόρεμα. Έτσι, όσοι τη βλέπουν εκστασιάζονται με τα οπίσθιά της. Έχει κοιλιά∙ διαθέτουν για λόγου της στήθη, όπως αυτά που έχουν οι ηθοποιοί στις κωμωδίες∙ φορώντας τέτοια στήθη πρόσθετα στητά… (σελ. 40)».

Και συνεχίζεται η παιδαγωγικώς εξονυχιστική διερεύνηση και ερμηνεία των καλλωπιστικών μεταλλάξεων της εταίρας
. Και ακολουθούν βεβαίως οι εμπεδωτικές ερωτήσεις προς πλήρη αποκολοκύνθωση των μαθητών: Η πρώτη αναφέρεται τις «βελτιωτικές επεμβάσεις» στις οποίες επιδίδονται οι ιδεώδες εταίρες. Η δεύτερη στα καλλυντικά που χρησιμοποιούν και σε ποιο σημείο του σώματός τους (Ένα καλλυντικό για το εγκέφαλο των συγγραφέων χρειάζεται). Τα σχόλια περιττεύουν, χάθηκε η αιδώς, ιθύνοντες και τέκτονες των βιβλίων αυτών ευρίσκονται «πλανώντες και πλανώμενοι» (Β´ Τιμ. 3, 13).
Στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνιας Β’ Γυμνασίου, σελ. 190, αφού παρατίθεται ένα μαλαισιακό ερωτικό ποίημα κάποιου Ιβάν Γκόλ, στις εργασίες καλούνται οι μαθητές να περιγράψουν προσωπικές ερωτικές εντάσεις.

Γ’ Γυμνασίου, συνεχίζεται το μαγάρισμα των νέων, η απαξίωση του όποιου εναπομείναντος κύρους του σχολικού μαθήματος, αλλά και του εκπαιδευτικού, που καλείται να διδάξει τις νεοεποχίτικες σεξομπουρδολογίες.

Μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα» (σελ. 148).
 Εδώ εμφιλοχώρησε ένα τραγούδι, το οποίο μπορεί να το ακούσει τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε κάποιο ξενυχτάδικο για χασομέρηδες, αλλά σε σχολική τάξη ουδείς σοβαρός παιδαγωγός θα το παρουσίαζε και μάλιστα σε βιβλίο. Κείμενο:

«Άμα ξυπνήσεις και έχεις βγάλει ουρά / αν κοιταχτείς και έχεις βγάλει βυζιά / Don’t worry be happy / Άμα η κόρη σου σε λέει μπαμπά ενώ ο γιος σου / σε φωνάζει μαμά / Don’t worry be happy» και λοιπά και λοιπά.

Ερώτηση: Καθηγητής που θα διαβάσει τον στίχο «αν κοιταχτείς και έχεις…» δεν κινδυνεύει με οριστική απώλεια της σοβαρότητάς του; Από πότε η χυδαιότητα και η αισχρολογία ανήκουν στα γνωστικά πεδία του σχολείου;  
Δρέπουμε τους καρπούς μιας Παιδείας, μιας αγωγής που προβάλλει, «διδάσκει» την διαφθορά, την λαγνεία. Ας τα σκεφτούν αυτά οι γονείς, ας τα διαβάσει αυτά κάποιος Εισαγγελέας.
 Και ένα τελευταίο σκύβαλο. Στο τετράδιο εργασιών Γ’ Γυμνασίου,  σελ. 73, σε κείμενο με τίτλο «παραπλανητικά», οι μαθητές μυούνται και στην αστρονομία, τα ζώδια και τα ωροσκόπια από τον «μέγα παιδαγωγό», Κώστα Λεφάκη, τον γνωστό τηλεαστρολόγο. Διαβάζω: «Ο Άρης θα εμπνεύσει πολύ κόσμο πάνω σε νέους σκοπούς. Οι σκοποί αυτοί ίσως να είναι ερωτικοί…Αυτόν τον μήνα οι συμπτώσεις θα ενισχύσουν τις ερωτικές σχέσεις…». Λεφάκη βρίσκεις σ’ αυτά τα βιβλία. Πού είναι όμως τα μεγάλα πνευματικά αναστήματα του τόπου;

Το θέμα είναι τι κάνουμε; O άγιος Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης στο βιβλίο του «με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο», έλεγε : «Το έργο του δασκάλου είναι ιερό. Έχει μεγάλη ευθύνη και, αν προσέξη, μπορεί να πάρει μεγάλο μισθό από τον Θεό. Να φροντίζη να διδάσκη στα παιδιά τον φόβο του Θεού. Πρέπει να βρουν τρόπο οι εκπαιδευτικοί να περνούν κάποια μηνύματα στα παιδιά για τον Θεό και για την Πατρίδα. Ας σπείρουν αυτοί τον σπόρο, και ας μην τον δουν να βλαστάνη. Τίποτε δεν πάει χαμένο, κάποια στιγμή θα πιάση τόπο». Υπάρχει ελπίδα αλλά, πρώτον, «θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ρθει με την ευχή της Παναγίας να καθαρίσει τον τόπο απ’ όλων των λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τα παομεινάρια», (Ελύτης), και, δεύτερον, «απ’ έξω μαυροφόρ’ απελπισιά και χειροπιαστό σκοτάδι»: Κρυφό Σχολειό. Ένα σε κάθε ενορία, στα οποία θα διδάσκουν δάσκαλοι με ψυχή και Χριστό.  Η εκκλησία πάντα στάθηκε ελληνοσώτειρα. Οι άμβωνες να σταματήσουν τις ιερές μουρμούρες. Η Πατρίδα χάνεται, το ποίμνιο ποδοπατείται. Οι καιροί απαιτούν Πατροκοσμάδες και επισκόπους Γερμανούς που σηκώνουν λάβαρα. Την πατρίδα το ’21 δεν την ελευθέρωσε η Ευρώπη και καμμιά συμμορία τύπου Τρόικας. Την ανέστησε η μαγιά, τα πνευματικοπαίδια του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, των Δασκάλων του Γένους, των Νεομαρτύρων ».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Θάνατος σ' αυτούς που καταστρέφουν τον ψυχισμό των παιδιών και δεν τα αφήνουν να ζήσουν παιδική ηλικία. Σα να διαβάζεις βίπερ είναι. Οι "συγγραφείς" ποιοι είναι, για να τους φτύσω να μην τους ματιάξω; Οι γονείς τι ρόλο βαράνε; Τους αρέσει η εκπόρνευση των παιδιών τους;

  Αυτό με το "οσάκις" έχει γίνει σε προεκλογική περίοδο, μάλλον από εκεί εμπνεύστηκαν τα τσακάλια του "παιδαγωγικού ινστιτούτου"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επισημη ενυπογραφη διαμαρτυρια απο καποιον Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων

  δεν υπαρχει;

  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Σουηδία, η Φινλανδία, η μακρινή Νέα Ζηλανδία, έχουν βάλει τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και έχουν πετύχει συντριπτικά καλύτερα στατιστικά στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα αφροδίσια νοσήματα από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τις βαθιά χριστιανικές Φιλιππίνες και άλλα τέτοια... μέρη. Έχουν βασιστεί σε παγκόσμιες μελέτες της βιολογίας, της νευρολογίας, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής με κανόνες που είναι ίδιοι ακριβώς σε όλον τον πλανήτη μέσα στα πανεπιστήμια από άκρου εις άκρον και όχι άλλοι ανάλογα με τη θρησκευτική μυθολογία της κάθε περιοχής. Ετσι, οι άνθρωποι εκεί μαθαίνουν να διαχειρίζονται τη σεξουαλικοτητα με ρεαλιστικούς τρόπους, να μειώνουν τους κινδύνους. Αναζητούν κοινές παγκόσμιες αρχές, δε βασίζονται σε καλόγερους που προφήτευαν περιχαρείς αιματοχυσίες εκατομμυρίων και έβριζαν τους γεννημένους ομοφυλόφιλους συνανθρώπους μας, μερικοί από τους οποίους είναι ανώτεροί τους σε μόρφωση και κοινωνική συνεισφορά. Δεν εκβιάζουν τα παιδιά τους ότι για να είσαι καλός άνθρωπος και πατριώτης είσαι υποχρεωμένος να πιστεύεις πως η μυθολογία είναι αληθινή ιστορία, δεν εμμένουν σε μια παράδοση που στέρησε από την ανθρωπότητα τα χειρόγραφα της Σαπφούς, λιθοβολησε την Υπατία και κατέστρεψε το ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος. Δεν αναζητούν έμπνευση σε αργόσζολους που ευχάριστούσαν το θεό που οι Οθωμανοί είναι εδώ για να μας προστατέψουν από το γαλλικό Διαφωτισμό. Δεν χαφτουν ιστορικούς μύθους χωρίς πηγές επειδή ακούγεται ρομαντικό. Δεν πιστεύουν σε έναν Θεό που έφτιαξε δεινοσαύρους και τους κατέστρεψε για να περάσει η ώρα του, που αφήνει να γεννηθεί ένα παιδί με κυστική ίνωση αντί να διορθώσει το dna του μέσα στη μήτρα αλλά έχει γνώμη για το κρεβάτι σου. Δεν έχουν τη χυδαία αυταπάτη πως είναι τυχεροί που γεννήθηκαν σε έναν τόπο με την αληθινή διδασκαλία της σωτηρίας σερβιρισμένη στο πιάτο,σε αντίθεση με κάτι δισεκατομμύρια άτυχους. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και εκεί, δάσκαλος αληθινός είναι πιο πιθανό να είναι ο Ιάπωνας, ο Νορβηγός ή ο Ελβετός και όχι ο Ελληνας. Στη χειρότερη περίπτωση είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινείς με τους εαυτούς τους. Και ο Ιάπωνας δάσκαλος σε 500 χρόνια από τώρα, θα ξέρει από Έλληνες το Γεώργιο Παπανικολάου και από ξένους τον Τουρινγκ, το Ράσελ, το Χόκινγκ, όχι κάτι Παΐσιους και Νεκτάριους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα συγκεκριμενα αποσπασματα απο βιβλια στο αρθρο πως σχετιζονται με σεξουαλικη

   αγωγη; Ποια μηνυματα δινουν;

   Και να δεχθουμε οτι υπαρχουν αυτες οι στατιστικες περι ανεπιθυμητων εγκυμοσυνων και

   αφροδισιων νοσηματων στις χωρες που αναφερεις!

   Για να αποτραπουν τα παραπανω, θα πρεπει να αποδεχτουμε την παιδεραστια και την

   καταργηση των φυλων;

   Οσον αφορα τον Χριστιανισμο και το Βυζαντιο γενικοτερα, θα αναφερω μονο το εξης:

   Το 1994 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ≪Ελληνικά≫ (τ. 44, Θεσσαλονίκη 1994, σ. 31-50) , μελέτη της κ. Πολύμνιας Αθανασιάδη, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον τίτλο:
   ≪ Το λυκόφως των Θεών στην Ανατολική Μεσόγειο: Στοιχεία ανάλυσης για τρεις επί μέρους περιοχές≫.

   Η κ. Αθανασιάδη, επέλεξε εκεί τρεις περιοχές της αυτοκρατορίας με διαφορετική

   γεωγραφική φυσιογνωμία, ιστορικό υπόβαθρο και δημογραφική σύνθεση, εξασφαλίζοντας

   έτσι μεγαλύτερη αξιοπιστία στην έρευνά της. Οι περιοχές αυτές είναι η Ελλάδα, η

   Κωνσταντινούπολη και η Συρία –Παλαιστίνη. Έτσι αντιμετωπίζει εύκολα τις

   ≪ γενικεύσεις του Λιβανίου≫ όσο και τον ≪υπερβολικά μεγάλο αριθμό φιλολογικών

   μαρτυριών ≫ σε Χριστιανούς και εθνικούς συγγραφείς για την καταστροφή των ναών, που

   καταντά όπως λέει: ≪ ύποπτος≫! Γράφει:

   ≪Στην προσπάθειά τους να ηρωοποιήσουν επισκόπους και αυτοκράτορες σε μια περίοδο,

   κατά την οποία ο θρησκευτικός φανατισμός θεωρείτο αρετή, συχνά οι εκκλησιαστικοί

   συγγραφείς απέδιδαν σ’ αυτούς ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑΩΝ ή στην καλύτερη περίπτωση,

   μεγαλοποιούσαν τα ηροστράτεια ανδραγαθήματά τους. Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει ότι

   ≪Σε τόπους όπως η Αθήνα ή οι Δελφοί ο κανόνας είναι ότι τα μεταγενέστερα στρώματα έχουν καταστραφεί από τους ίδιους τους αρχαιολόγους στην προσπάθειά τους να φτάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο κλασικό υπόστρωμα≫ των ανασκαφών.
   Τις παρατηρούμενες καταστροφές αποδίδουν οι αρχαιολόγοι στους σεισμούς, τις
   βαρβαρικές επιδρομές (4ο –6ο αιώνα) και την εγκατάλειψη.
   Τα αρχαία μνημεία των Αθηνών και των Δελφών έμειναν απείραχτα από τους Χριστιανούς.≫.

   Αν δεν υπηρχε ο Χριστιανισμος, δεν θα ειχε διασωθει η αρχαια ελληνικη κληρονομια!

   Στις μονες της βασιλευουσας δημιουργηθηκαν κεντρα μελετης και αντιγραφης Ελληνικων

   χειρογραφων.

   Ο Βαλεντιανός Α΄ (364-375 μ.Χ.) διακηρύσσει ότι ≪...οι νόμοι που εξέδωσα κατά την

   αρχή της βασιλείας μου, επιτρέπουν στον καθένα να ακολουθεί την θρησκεία στην οποία ανήκει ≫ (Θεοδ. Κώδ., IX, 16, 9 του έτους 371 μ.Χ.).

   Ο Βαλεντιανός περιορίστηκε στο να απαγορεύσει, επί ποινή θανάτου, τις νυχτερινές τελετές. (Θεοδ. Κώδ., X, 1, 8 και IX, 16, 9 της 9ης Σεπτεμβρίου 364).

   Επίσης απαγορεύει να αναλαμβάνει Χριστιανός την ευθύνη ενός παγανιστικού ναού.


   ΥΓ: Θα μπορουσα να αναφερω παρα πολλα ακομα παραδειγματα για το πως ο Χριστιανισμος

   σε συνδυασμο με τον Ελληνισμο δημιουργησαν μια εποχη που την ζηλευουν ακομα και οι

   εχθροι του Ελληνισμου!

   Το προβλημα μας ειναι οτι εχουμε χασει τον δρομο και τον προσανατολισμο μας!

   Διοτι εχουμε χασει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαφη με την Ιστορια μας!

   Διαγραφή
  2. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
   ΣΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΑ, ΌΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΈΓΕΤΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΡΥΜΜΈΝΟ ΚΑΙ ΕΚ'ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

   .
   ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]