Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CIA: Το Ισλαμικό Κράτος έχει χημικά όπλα και μπορεί να χτυπήσει στην Ευρώπη

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στα πεδία των μαχών και έχει τη δυνατότητα να παράγουν μικρές ποσότητες αερίων χλωρίου και μουστάρδας.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, σύμφωνα με προδημοσιευμένο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο πρόγραμμα «60 Minutes» του δικτύου CBS.

«Υπάρχει μία σειρά περιπτώσεων όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο κ. Μπρέναν. Μεταξύ άλλων, οι τζιχαντιστές φαίνεται ότι έχουν πρόσβαση σε χημικά «βλήματα πυροβολικού».

Ο επικεφαλής της CIA δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο το Ισλαμικό Κράτος να προσπαθήσει να εξαγάγει χημικά όπλα προς τη Δύση, ουσιαστικά εγείροντας το ενδεχόμενο χημικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να κλείσουμε τις διάφορες οδούς μεταφοράς και λαθρεμπορίου που έχουν χρησιμοποιήσει», είπε…

Όταν ερωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ διαθέτουν δυνάμεις επί του πεδίου που αναζητούν τα οπλοστάσια ή εργαστήρια χημικών όπλων που φαίνεται να διαθέτουν οι τζιχαντιστές, ο κ. Μπρέναν απάντησε γενικά ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι «ενεργά αναμεμιγμένες για να είναι μέρος των προσπαθειών» για την εξόντωση του ISIS.

Πηγή Tribune

Διαβάστε επίσης: Προφητείες για τον Γ’ Παγκόσμιο σε έκθεση της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]