Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλή: Άνευ προηγουμένου επεισόδιο στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας

Άνω-κάτω έκαναν την Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δημιουργώντας ένα πρωτοφανές επεισόδιο στην αίθουσα της Γερουσίας, την ώρα που η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ένταση που, κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των υπόλοιπων κομμάτων, αποβλήθηκαν από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην επιτροπή παρουσία των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Παππά και Ηλία Κασιδιάρη… "στόλισαν" με επίθετα, όπως «προδότες» και «Φιλιπινέζες των προσφύγων, τους ανώτατους αξιωματικούς. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών, και έτσι η κλήση του φρουράρχου ήταν πλέον επιβεβλημένη.

Ως εκ τούτου όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία αντέδρασαν έντονα, ενώ ζητήθηκε να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή, από την στιγμή που η συνεδρίαση είχε ουσιαστικά διακοπεί. Η παρουσία του φρουράρχου αλλά και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση εκτόνωσε την κατάσταση, των ώρα που με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τους ζητήθηκε εγγράφως να αποχωρήσουν βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού.

Τελικά, τους επιδόθηκε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν. Να σημειωθεί ότι πέραν των απαξιωτικών χαρακτηρισμών για τους πρόσφυγες, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, μαγνητοσκοπούσαν και την συνεδρίαση με τα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που απαγορεύεται, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή θεωρείται «απόρρητη».

Οι διάλογοι της ντροπής

- Κώστας Δουζίνας(Πρόεδρος Επιτροπής): Γιατί επιμένετε να τους λέτε λαθρομετανάστες;

- Χρήστος Παππάς: Καλά θα τους λέμε τουρίστες…

- Κώστας Δουζίνας: Ξέρετε ότι και εγώ που είμαι Μικρασιάτης, οι προγονοί μας ήταν και αυτοί πρόσφυγες…

- Χρήστος Παππάς: Ντροπή που συγκρίνεις τους προγονους μας με τους Πακιστανούς. Δεν τιμάς τους προγόνους σου…

Στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να καταθέσει το πόρισμα από την πτώση του ελικοπτέρου

- Χρήστος Παππάς: Αν έπεφταν έτσι τα ελικόπτερα εσείς θα είχατε πέσει 500 φορές. Ο Καμμένος θέλει να μετατρέψει το στρατό σε Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών. Είσαι προδότης….

- Πάνος Καμμένος (Όρθιος φωνάζει): Αν δεν ζητήσει συγνώμη, αποχωρώ μαζί με την ηγεσία!

- Χρήστος Παππάς: Δεν πάω πουθενά, εσύ να φύγεις από τη χώρα

- Αννέτα Καββαδία: Δεν έχει κάμερες κύριε πως κάνετε έτσι…

- Λιάνα Κανέλλη: Φασισταριό τα γράφεις στο κινητό ...όταν εγώ είπα να μείνουν έξω τα κινητά δεν με ακούγατε ...

Δηλώσεις

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ):«Σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι πολίτες και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πατριωτική αλλά ναζιστική».

Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι):«Βιώσαμε την πιο προκλητική εμφάνιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα. Ο Παππάς επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και του Πάνου Καμμένου κι ο Κασιδιάρης κατέγραφε με το κινητό του το επεισόδιο και προφανώς και μέρος της απόρρητης συνεδρίασης. Εμείς καταστήσαμε σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή κι ούτε πρόκειται να αναβάλαμε τη συνεδρίαση ή να φύγουμε. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει με την εισαγωγή του κόμματος των ναζί στη Βουλή».

-Υπήρξε κίνδυνος να πέσει ξύλο; «Υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό γιατί δεν σταματούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο φρούραρχος με τους άνδρες της ασφάλειας δεν μπορούσαν να παραμείνουν θεατές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δήλωσε από το περιστύλιο της βουλής για τα έκτροπα στην σημερινή επιτροπή Άμυνας: «Καμμένος και Τσίπρας διαπράττουν εθνική προδοσία, βάζουν τούρκους και ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο. Τους καταγγείλαμε σε υψηλούς τόνους και για να μην απαντήσουν στις καταγγελίες μας, προκάλεσαν έκτροπα στην επιτροπή Άμυνας».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Σήμερα γράφτηκε μια από πιο μαύρες σελίδες κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Με απαράδεκτο και φασίζοντα τρόπο επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγού και όλων των ενόπλων δυνάμεων με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο. Άμεση ήταν η αντίδραση κομμάτων που ζήτησαν να αποβληθούν. Οι ίδιοι αρνήθηκαν και κατέγραφαν απόρρητη συνεδρίαση με κινητά. Καταδικάζω την απίστευτη κατάσταση και καλώ το σύνολο των βουλευτών να συνειδητοποιήσουν ότι χρέος όλων μας είναι να μην κάνουμε άλλες εκπτώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

Το έγγραφο της αποβολής:


Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Μικρασιατες/Ποντιοι/Ελληνες Ανατολικης Θρακης βεβαια ειναι

    Ελληνες που εκδιωχθηκαν βιαιως απο παναρχαια ελληνικα εδαφη απο

    αλλοφυλους!

    Αλλα η βλακεια και η ξεφτιλα των πολιτικαντηδων δεν σταματα εδω:

    "Παρά την σύγχυση λόγω αντικρουόμενων στοιχείων, έκθεση της Frontex δείχνει ότι πάνω από το 60% των ατόμων που εισέρχονται δεν δικαιούνται άσυλο."

    (Συνεπως δεν ειναι προσφυγες)!!

    (http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/60.html)


    "Πολλοί από όσους παρουσιάζονται ως πρόσφυγες και διαφεύγουν από την πόλη του Χαλεπιού είναι στην πραγματικότητα μαχητές (του ISIS) που υποχωρούν, και οι οποίοι συνθηκολόγησαν λόγω των ρωσικών και συριακών στρατιωτικών επιτυχιών που έβαλε τέρμα στην εξέγερσή τους."

    (http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_431.html)

    Που στο διαβολο βλεπουν "προσφυγες";

    Και γιατι καταργειται ο ορος "λαθρομεταναστες";


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]