Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού πηγαίνουν όλα αυτά και τι ετοιμάζουν;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Αυτές τις μέρες συμβαίνουν πολύ «περίεργα» πράγματα όπως αποκαλύπτει το Russian TV αλλά και κάποιοι μπλόγκερς από την Ιταλία και την Γερμανία.

Ατέλειωτα κομβόι με νατοϊκά άρματα μάχης σε μη ανακοινώσιμη κατεύθυνση. Επίσης από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας αλλά και της Γερμανίας φεύγουν συνέχεια συρμοί με άρματα μάχης προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτές οι εικόνες είχαν να ειδωθούν από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου γι’ αυτό και ένας Ιταλός αποφάσισε να πάρει κάποιες φωτογραφίες και να μας τις προβάλλει.

Γεννιούνται πολλά ερωτήματα για το τι υπάρχει αυτή η περίεργη κινητικότητα μέσα στην Ευρώπη;
Που πάνε όλα αυτά τα άρματα μάχης;
Με ποιων εντολές κινούνται και κυρίως που πηγαίνουν;
Τι ετοιμάζουν;

Ζούμε σε πολύ πονηρούς καιρούς και σίγουρα κάθε τι το απρόοπτο και περίεργο προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Το 2016 ήρθε με ανησυχητικούς οιωνούς.



Το NATO είναι και επίσημα «απειλή» για τη Ρωσία

Την αναθεωρημένη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) της Ρωσίας, η οποία περιγράφει το NATO ως «απειλή» για τη Μόσχα, υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην επικαιροποιημένη ΣΕΑ αναφέρεται ότι η «ανεξάρτητη εσωτερική και εξωτερική πολιτική» που ακολουθεί η Μόσχα έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, κατηγορώντας τη Δύση ότι επιδιώκει ηγεμονική θέση στις διεθνείς υποθέσεις.

«Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων του NATO [...] με την αύξηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των κρατών-μελών, την περαιτέρω επέκταση της συμμαχίας και το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών της στα ρωσικά σύνορα δημιουργούν μία απειλή για την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται.

Το έγγραφο στην ουσία υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στη σχέση μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία αλλά και στον απόηχο της ρήξης στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις λόγω της κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Η Μόσχα έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές ότι αντιλαμβάνεται την επέκταση του NATO στα εδάφη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας ως απειλή για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, την οποία αντιλαμβάνεται ως τμήμα της ιστορικής ζώνης επιρροής της.

Ωστόσο, η εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική εμφύλια σύρραξη – εμπλοκή την οποία το Κρεμλίνο αρνείται – έχει προκαλέσει ανησυχίες στα ανατολικοευρωπαϊκά μέλη της Συμμαχίας για ρωσικό επεκτατισμό.

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη σημαντική ενίσχυση του NATO στην Ανατολική Ευρώπη, με τη συγκρότηση δύναμης ταχείας αντίδρασης, την τοποθέτηση βαρέων όπλων στην περιοχή και τη δημιουργία τοπικών αρχηγείων.

Ήδη από το 2014 η Μόσχα ανακοίνωσε πως τροποποιεί το στρατιωτικό της δόγμα προκειμένου να λάβει υπόψη της την κρίση στην Ουκρανία και τη NATOϊκή παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των αεροναυτικών αλλά και των επίγειων δυνάμεων της Ρωσίας.



Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]